Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Atbalsta ieceri 2,8 miljonus novirzīt LSPA vieglatlētikas manēžas remontam

Atbalsta ieceri 2,8 miljonus novirzīt LSPA vieglatlētikas manēžas remontam
Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Sandis Riekstiņš. Foto: Saeimas preses diensts

LETA. Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas deputāti šodien atbalstīja Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) lūgumu par 2,8 miljonu eiro piešķiršanu akadēmijas vieglatlētikas manēžas remontam.

Apakškomisijas priekšsēdētājs Sandis Riekstiņš (JKP) uzsvēra, ka pats ir izbaudījis esošās manēžas "jaukumus" un situāciju esot steidzami jālabo. "Ja atbalstām akadēmiju un rīt neslēdzam, tad manēža ir vajadzīga," sacīja politiķis, piebilstot, ka manēžas esošais stāvoklis ir kauns LSPA un valstij.

Arī LSPA Pašpārvaldes pārstāve norādīja, ka akadēmijā valda "ne tas maigākais" viedoklis par vieglatlētikas manēžu un citiem infrastruktūras objektiem, tomēr manēža pašlaik esot sāpīgākais jautājums studentu vidū, jo tur ir ļoti auksti un esot neatbilstošs segums un inventārs, kā rezultātā nereti studenti gūst traumas.

Akadēmijas prorektors Juris Grants sacīja, ka kopumā manēžas izmaksas veidotu 2,85 miljonus eiro un piedāvāja deputātiem sadalīt piešķiramo finansējumu pa daļām. Pirmais maksājums 69 000 apmērā ir nepieciešams projektēšanai un Riekstiņš pieļāva, ka nākamgad šo summu izdosies pieņemt, jo tā neesot "neceļama" summa. Tāpat apakškomisijas priekšsēdētājs sacīja, ka nākamajos divos gados celtniecības izmaksas kritīs, jo nebūšot tik daudz ko darīt.

Apakškomisijas deputāts Ivans Klementjevs (S) piedāvāja iespēju negaidīt nākamo gadu un iestrādāt šos 69 000 eiro aprobācijas summā, tomēr Riekstiņš uzvēra, ka sākotnēji vēlas šo apspriest ar ministriju, lai nepieņemtu kaut ko, ko pēc tam deputāti nevarēs izpildīt. Politiķis solīja sekot līdzi tam, lai jautājums kustētos uz priekšu, jo ēka izskatā esot "tiešām nožēlojama".

Izmantotie resursi:
LETA


Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.
Mīkols Alekna. Foto: AFP/Scanpix
16

Aleknu ģimene valda jau otrajā paaudzē - 21 gadu vecais Mīkols labo pasaules rekordu

LETA. Lietuvietis Mīkols Alekna svētdien ASV sacensībās "Oklahoma Throws Series" laboja pasaules rekordu diska mešanā, sasniedzot rezultātu 74,35 metri.