Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Mūze: "Šķēps lidoja ellē ratā"

Ints Megnis
Ints Megnis

Mūze: "Šķēps lidoja ellē ratā"
Līna Mūze. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Šīs sezonas vadošā Latvijas šķēpmetēja Līna Mūze nav apmierināta ar pirmdien Minskā aizvadīto startu Eiropas mačsacīkstē pret ASV, jo pieklibojis tehniskais izpildījums.

Mūze pirmdien ar 59,71 metru tālu raidījumu ierindojās ceturtajā vietā.

"Esmu diezgan vīlusies. Sajūtu ziņā jutos labāk, bet tehniski visu laiku bija ļoti tuvu līnijai un šķēps lidoja ellē ratā," pēc starta latviete teica Latvijas Vieglatlētikas savienībai. "Ceru, ka gaidāmajā treniņnometnē, kas būs divas nedēļas gara, varēšu izlabot šīs problēmas tehniskajā ziņā. Likās jau, ka esmu tās sakārtojusi, bet šodien pierādījās, ka vēl ir pāris problēmas, kas man neļauj mest tālu."

Eiropas un ASV savstarpējās sacensības notiek pirmoreiz kopš pagājušā gadsimta sešdesmitajiem gadiem. Pēc pirmās dienas Eiropas komanda izvirzījusies vadībā ar rezultātu 331:304, kaut uzvarēja vien sešās no 18 disciplīnām.

"Amerikāņi, kā viena valsts, ir saliedēti, bet mēs katra šķēpmetēja nākam no savas puses un tas mazliet pietrūka emocionālajā ziņā, bet citādāk viss pareizi noorganizēts," Mūze izteicās par sacensību atmosfēru. Viņa bija vienīgā Latvijas pārstāve mačsacīkstē. Ielūgumu piedalīties saņēma arī Latvijas rekordiste vesera mešanā Laura Igaune, kura gan izvēlējās nepiedalīties, lai turpinātu gatavoties pēc trim nedēļām Dohā gaidāmajam pasaules čempionātam.

Arī Mūzei nākamais starts jau būs pasaules čempionātā, kur šķēpmetējas kvalifikāciju aizvadīs 30. septembrī.

     [+] [-]

, 2019-09-10 12:02, pirms 5 gadiem
Arī Amerikāņi katrs nāk no savas puses!

     [+] [-]

, 2019-09-10 20:32, pirms 5 gadiem
PČ aizlidos savus 66m,un būs ok! Līna var,spēcīga sieviete!