Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Pasaules rekords 200m skrējienā netiek ieskaitīts, jo Lailzs noskrēja tikai 185m

Rolands Eliņš

Pasaules rekords 200m skrējienā netiek ieskaitīts, jo Lailzs noskrēja tikai 185m
Noā Lailzs. Foto: AFP/Scanpix

Vieglatlētikas sacensībās „Inspiration Games” vakardien sportisti sacentās attālināti, kas noveda pie lielas kļūmes 200 metru skrējienā. ASV sprinteris Noā Lailzs distanci veica 18.90 sekundēs, kas būtu bijis iespaidīgs pasaules rekorda labojums, taču izrādījās, ka viņš veicis par 15 metriem īsāku distanci nekā vajadzējis, jo startējis no nepareizās vietas.

Pasaules rekords 200m skrējienā pieder Juseinam Boltam, un tas tika uzstādīts pirms 11 gadiem, kad Bolts tika pie rezultāta 19.19 sekundes. Noā Lailza personīgais rekords šajā distancē ir 19.50 sekundes, turklāt vakar viņam bija jāskrien spēcīgā pretvējā, tāpēc brīdī, kad tika fiksēts viņa rezultāts 18.90, uzvirmoja pārsteigums.

„Inspiration Games” ir sacensības, kas tiek rīkotas, ievērojot piesardzības pasākumus koronavīrusa pandēmijas dēļ. Sportisti sacenšas attālināti dažādos stadionos, taču starta signāls dažādos skrējienos tiek dots reizē un ar tehnoloģiju palīdzību TV tiešraidē sportisti redzami blakus.

Uzreiz pēc finiša par rezultātu brīnījās pats Lailzs, kurš skrējienu veica Floridā, kamēr viņa konkurenti Kristofs Lemetrs un Šurandi Martina to darīja attiecīgi Šveicē un Nīderlandē. Viņa rezultāts būtu bijis pasaules rekorda labojums un vēsturisks panākums, pārkāpjot 19 sekunžu robežu, taču ātri vien noskaidrojās šī rezultāta iemesls – 22 gadus vecais ASV sprinteris bija startējis no nepareizās vietas, kas saīsināja viņa veikto distanci par 15 metriem.

Attiecīgi par uzvarētāju šajā distancē tika atzīts Lemetrs, kamēr Lailza rezultāts tika anulēts. Katras disciplinās uzvarētāji šajās sacensībās saņēma prēmiju desmit tūkstošu dolāru apmērā. Sajukums ap Lailza rezultātu bija nepatīkams trieciens „Inspiration Games” organizatoriem, taču pārējās disciplīnās sacensības norisinājās veiksmīgi.

150m skrējienā sievietēm uzvaru svinēja ASV vieglatlētikas leģenda Elisona Fēliksa, kas Kalifornijā veica distanci 18.61 sekundē, apsteidzot olimpisko čempioni 400m skrējienā Šoneju Milleru-Uibo. Savukārt 100 jardu skrējienā uzvarēja Kanādas sprinteris Andrē de Grase – tas bija vienīgais skrējiens, kurā visi dalībnieki bija vienā stadionā, distanci veicot sociāli distancējoties, proti, atstājot tukšus skrejceļus pa vidu.

Trīssoļlēkšanā uzvarēja Portugāles sportists Pedro Pikardo, aizlecot 17.40m tālumā un pārspējot olimpisko čempionu Kristianu Teiloru. Savukārt kārtslēkšanā dubultuzvara ASV sportistiem – Sems Kendrikss uzvarēja vīriešu sacensībās, bet Sendija Morisa bija labākā sieviešu sacensībās, kur olimpiskā čempiona Katerina Stefanidi netika pie rezultāta.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/athletics...

     [+] [-]

, 2020-07-10 14:31, pirms 4 gadiem
Interesanti, ja ar distances garumu viss būtu kārtībā, šo tiešām ratificētu par pasaules rekordu? Tur taču ir kaudze nosacījumu, kam jāizpildās, vai tik par minimālo dalībnieku skaitu ari kaut kas nebija...
P.S. Fēliksai 16,81 sekundes, nevis 18,61.

     [+] [-]

, 2020-07-10 21:45, pirms 4 gadiem
Nu pro sportists nevar netīšām nezināt,ka skrien mazāku gabalu