Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Tradicionālajā "Prezidenta balvā" trijās disciplīnās būs redzama Ikauniece

Ints Megnis
Ints Megnis

Tradicionālajā "Prezidenta balvā" trijās disciplīnās būs redzama Ikauniece
Laura Ikauniece Gecisas sacensībās. Foto: imago images / Eibner Europa/Scanpix

Tradicionālajā "Prezidenta balvā" vieglatlētikā, kas 15. un 16. jūnijā notiks Ogrē, trijās disciplīnās startēs arī viena no Latvijas labākajām sportistēm Laura Ikauniece, pirmdien preses konferencē atklāja organizatori.

Sacensības tradicionāli risinās Valmierā, kur divas dienas Baltijas valstu un Baltkrievijas spēcīgākie vieglatlēti cīnās gan individuālajās disciplīnās, gan par spēcīgākās vieglatlētikas komandas titulu (Baltijas valstis), tomēr šis būs otrais gads, kad tās tiks aizvadītas Ogrē, jo Daliņa stadionā turpinās iespaidīgi rekonstrukcijas darbi.

"Galvenais, ka šī mūsu tradīcija turpinās. Paldies Ogres novada pašvaldībai par to, ka ir labi sadarbības partneri. Mūsu stadions ir lielā rekonstrukcijā, tajā jau redzam jau visas vajadzīgās aprises, manēžu paliek zem jumta, tomēr būvniecības darbi turpinās un šogad nekas liels vieglatlētikas jomā Valmierā nenotiek, jo mums fiziski nav šādu iespēju," izteicās Valmieras mērs Jānis Baiks, atgādinot, ka šī gada lielākais sporta notikums pilsētā būs jūlija vidū gaidāmais Eiropas čempionāts BMX riteņbraukšanā, Latvijas sportisti jau sākot treniņus jaunajā trasē. "Tomēr arī par pārējiem sporta notikumiem neaizmirstam. Visus aicinām uz Ogri, būs interesanti, ko īpaši aizraujošs dara fakts, ka paralēli notiek komandu sacensības."

"Daliņa stadiona rekonstrukcijā viss notiek pēc plāna, nākamgad plānojam, ka sacensības atgriezīsies Valmierā. Mūsu Virslīgas futbola komandai būs divi laukumi, kur spēlēt, un varēs izvēlēties. Visticamāk, ka pavasara un rudens sezonā viņi spēlēs pie Vidzemes Olimpiskā centra, bet vasarā - stadionā," atklāja Baiks.

"Mums ir ļoti liels prieks uzņemt šīs sacensības, šogad bijuši vairāki lielie ģenerālmēģinājumi - gan Rīgas kausi, gan Rīgas čempionāti. Esam nopietni sagatavojušies un arī laika apstākļus šoreiz sola ļoti labus. Priecāsimies redzēt gan ikvienu vieglatlētu, gan vieglatlētikas draugu," saka Ogres novada sporta centra direktore Dzirkstīte Žindiga.

"Valmiera jau daudzus gadus pierādījusi, ka ir viena no sporta galvaspilsētām. Šī vieglatlētiem ir neparasti gara sezona, kas noslēgsies vien oktobrī, tāpēc šis Latvijas izlases dalībniekiem nav obligāts starts. Tāpat paralēli notiks Itālijas klubu čempionāta fināls un daži sportisti ir izvēlējušies doties tur," atklāj Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) sporta direktors Kaspars Gabaliņš-Briška, tomēr uzsver, ka intrigu netrūks. Tā, piemēram, 2015. un 2016. gada Latvijas labākā sportiste Ikauniece Latvijas komandas vērtējumā startēs 100 metru barjerskrējienā un augstlēkšanā, bet individuāli uz starta izies arī lodes grūšanā. Šķēpmešanā Latviju pārstāvēs valsts rekordiste Madara Palameika, bet nebūs šī gada labākā rezultāta īpašnieces Līnas Mūzes, kura ir treniņnometnē, kā arī Anetes Kociņas, kura ārstē nelielu elkoņa traumu, tāpēc otru vietu Latvijas izlasē aizņems Linda Luīze Šalme. Olimpiete Gunta Vaičule skries 200 metros, ko darīs arī pagājušā gada Latvijas vieglatlēts Jānis Leitis, kamēr Latvijas rekordists Dmitrijs Jurkevičs skries 1500 metros, bet interesanta cīņa tiek prognozēta trīssoļlēkšanā, kur Elvijam Misānam un jaunajam Edvīnam Hadakovam, kurš ir otrais šī gada U18 rangā Eiropā, pretim stāsies vairāki spēcīgi konkurenti.

"Cīnīsimies par uzvaru komandu ieskaitē, bet arī Lietuva un Igaunija būs stiprā sastāvā," saka Gabaliņš-Brikša.

Pirms Ogrē notikušajām Rīgas kausu sacensībām ilggadējais LVS prezidents Guntis Zālītis, kurš tagad ir stadiona "Daugava" direktors, pavēstīja, ka Ogres stadions nav starptautiski sertificēts un, ja tajā tiks sasniegti kādi rekordi, tie netiks atzīti, tomēr LVS sporta direktors to noliedza. "Zālīša kungs 12 gadus bija LVS prezidents, viņam būtu jāzina - ja LVS organizē sacensības, kas atbilst visiem IAAF noteikumiem, rekordi tiek skaitīti. Šīs sacensības atbilst visiem IAAF noteikumiem."

Šogad notiks arī Eiropas komandu čempionāts, kurā Latvija būs otrajā divīzijā, sacensības 10. un 11. augustā aizvadot Horvātijā.

"Šajās sacensībās atlases kritērijs būs sezonas labākais rezultāts un rezultātu stabilitāte. Tomēr tāpat nozīmīgs būs Latvijas čempionāts, kas būs vienas no pēdējām sacensībām un tajās piedalīsies visi labākie. Kā zināms, turpmāk olimpiskajām spēlēm var kvalificēties ne tikai ar normatīvu, bet arī ranga punktiem un valsts čempionātā varēs tikt pie ļoti vērtīgiem ranga punktiem," stāsta Gabaliņš-Brikša.

Šogad "Prezidenta balva" vieglatlētikā notiks jau 25. reizi, astoto savā starpā tiekoties Baltijas vieglatlētikas izlasēm.

Sacensības sestdien un svētdien tiešraidē būs iespējams vērot portālā Sportacentrs.com.