Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Līna Mūze: "Nav tā, ka šī sezona būtu norakstāma"

Līna Mūze: "Nav tā, ka šī sezona būtu norakstāma"
Līna Mūze
Foto: Gints Ivuškāns/f64

Latviešu šķēpmetēja Līna Mūze sezonas sākumā piedalījusies jau ļoti daudzās sacensībās, tomēr izpildīt olimpisko vai pasaules čempionāta normatīvu viņai nav izdevies. Sarunā ar Sportacentrs.com Līna pastāstīja par gada pirmajiem mačiem un uzsvēra, ka ieguldītais darbs agri vai vēlu atmaksāsies.

Līdz šim tālākais metiens šajā sezonā Mūzei padevies IAAF "World Challenge" sacensībās Dakarā, kur viņa sasniedza rezultātu 60,48 metri. Tas ir par 52 centimetriem tuvāk nekā pasaules čempionāta normatīvs (61 metri) un par 152 centimetriem tuvāk nekā Riodežaneiro olimpisko spēļu normatīvs (62). Taču, ja ņem vērā, ka pirms nepilna pusotra gada Līna salauza metamo roku un dalība mačos pagājušajā sezonā jau vien bija panākums, neesot pamata cerēt uz ļoti labiem rezultātiem.

"Tagad roka vairāk vai mazāk ir kārtībā. Gandrīz kā agrāk, bet nedaudz citādāk. Sāpes vēl ir jūtamas. Bet ne tajā vietā, kur salauzu roku. Lūzuma pusē muskuļi ir novājināti un to nākas kompensēt otrai pusei. Cenšos, cik spēju. Sāpes mani neaptur," saka šķēpmetēja.

"Dakarā nedaudz pietrūka līdz pasaules čempionāta normatīvam. Bet tā tomēr bija Āfrika, kur eiropieši nav pieraduši startēt. Patiesību sakot, es ļoti negribēju braukt uz turieni. Biju pārbijusies no slimībām, par kurām lasīju. Taču beigās viss bija labi."

Ar "Rīgas kausos" sasniegto rezultātu (58,99 metri) Līna esot ļoti neapmierināta, jo bijusi gatava kam vairāk. "Taču jau pirmajā metienā "izlocīju" štopera kāju. Neko darīt. Jāmācās no kļūdām. Jā, tieši pēdējais metiens sanāca vistālākais, laikam biju jau iegājusi atpakaļ ritmā. Pēdējā laikā vispār sanāk tikai pirmais un pēdējais metiens. Laiks sākt domāt, ko darīt ar tiem, kas ir pa vidu," nosmej Mūze, kurai šonedēļ bija jānodod bakalaura darbs augstskolā, tādēļ par tuvākajiem mačiem viņa šobrīd pat nedomā. Mācības pirmajā vietā.

Lai gan dzirdēti nostāsti, ka treniņos pie Kimmo Kinnunena Mūze "lauž" metiena tehniku, kā dēļ pirmsolimpiskā sezona ir norakstāma, Līna tam absolūti nepiekrīt. "Tā nav. Uzskatu, ka agrāk vai vēlāk rezultātam jābūt, jo darbs ir ieguldīts. Dažu mēnešu laikā pie jauna trenera nevar gaidīt to, ko pie cita trenera neizdodas sasniegt pat vairāku gadu laikā. Neviens cits jau manā vietā nestartē. Pašai jādomā un jātiek vaļā no kļūdām, kuras pieļauju tehnikā."

"Daudz ko esmu uzlabojusi, kas nebija pareizi metiena beigu fāzē. Sezonu nekādā gadījumā neesam norakstījuši. Galu galā arī 60 metri ir labs rezultāts. Ņemot vērā pagājušo gadu, tas ir pat vairāk nekā šobrīd varētu vēlēties. Turklāt šogad nākas vēl visu laiku būt prom, bet man ir pēdējais gads augstskolā. Eksāmeni, bakalaura darbs - tās ir negulētas naktis. Cerams, ka līdz pasaules čempionātam vēl pagūšu izpildīt normatīvu. Esmu pārliecināta, ka ieguldītais darbs atmaksāsies," norāda sportiste.

  +1 [+] [-]

, 2015-06-11 11:12, pirms 9 gadiem
Sezona jau tā īsti nav sākusies!