Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Vai 18 dienās var apskriet apkārt Latvijai?

Arhitekts, garo distanču skrējējs un "Ghetto" atlēts Dins Vecāns mēģinās lauzt stereotipus par barjerām un neiespējamām lietām, skrienot 18 dienas pēc kārtas, apmēram *100 km dienā, projekta “Apskrien Latviju” laikā, kas norisināsies no 18.maija līdz 4.jūnijam.

Projekts “Apskrien Latviju” tiek realizēts kopā ar Ghetto Games un fondu “1836”, kurš 2015.gadā uzsāka īstenot projektu “Aplido, apceļo, apmīļo Latviju”, ar mērķi izveidot vienojošu 1836 km garu tūrisma ceļu apkārt Latvijai.

Šis ceļš, kas mijas starp upju ielejām, gliemežvāku pludmalēm, priežu mežiem un zelta vārpu laukiem, ne tikai aicina un iedvesmo, bet tagad arī izaicina. Izaicina noticēt sev!

Dins Vecāns – skriešanas entuziasts, kurš 2016.gadā 28 valstīs, 28 dienās, noskrēja 28 maratonus (42,2 km katru dienu), par savu izaicinājumu ir izvēlējies 18 dienās apskriet apkārt Latvijai, aicinot Latvijas iedzīvotājus pieņemt pašiem savu izaicinājumu un pievienoties skrējienā uz 500m, 5km, 50km vai jebkuru citu distances garumu.

Skrējiena pirmā diena tiks uzsākta 18.maijā, Rīgā pie Brīvības pieminekļa, kas vedīs tālāk līdz pat Salacgrīvai.
2.dienā, 19.maijā ceļš turpināsies no Salacgrīvas līdz Mazsalacai,
3.dienā, 20.maijā – no Mazsalacas līdz Valkai,
4.dienā, 21.maijā – no Valkas līdz Jaunlaicenei,
5.dienā, 22.maijā – no Jaunlaicenes līdz Viļakai,
6.dienā, 23.maijā – no Viļakas līdz Kārsavai,
7.dienā, 24.maijā – no Kārsavas līdz Šķaunei,
8.dienā, 25.maijā – no Šķaunes līdz Krāslavai,
9.dienā, 26.maijā – no Krāslavas līdz Eglainei,
10.dienā, 27.maijā – no Eglaines līdz Neretai,
11.dienā, 28.maijā – no Neretas līdz Bauskai,
12.dienā, 29.maijā – no Bauskas līdz Augstkalnei,
13.dienā, 30.maijā – no Augstkalnes līdz Ezerei,
14.dienā, 31.maijā – no Ezeres līdz Rucavai,
15.dienā, 1.jūnijā - no Rucavas līdz Pāvilostai,
16.dienā, 2.jūnijā – no Pāvilostas līdz Miķeļtornim,
17.dienā, 3.jūnijā – no Miķeļtorņa līdz Mērsragam,
18.dienā, 4.jūnijā – no Mērsraga līdz Rīgai, Brīvības piemineklim, kur ir paredzēts projekta noslēguma pasākums.

Ceļš kopumā caurvīs 43 Latvijas novadus. Katrā novadā tiks izveidoti kontrolpunkti, kā arī iepriekš izziņoti konkrēti laiki un vieta, cikos un kur iedzīvotāji ir aicināti pievienoties skrējienam. Skrējiena posmu veidošanā īpaša uzmanība tiek pievērsta tam, lai dalībniekiem ceļš būtu interesants. Latvijas tālākie punkti un augstākā bāka, zvejnieku ciemati, dažādi neparasti objekti, kā piemēram, Sapņu trepes vai Velna ala, kā arī daudzi citi objekti un vietas ļaus katram pašam pārliecināties un novērtēt to, cik skaista un daudzveidīga ir Latvijas daba.

Kā norāda pats projekta “Apskrien Latviju” idejas autors un realizētājs Dins Vecāns: “Latvieši ir sportiska tauta un to pierāda dažādie skriešanas pasākumi, kas norisinās visos Latvijas novados. Šis skrējiens nav tikai par to, cik fiziski daudz vari noskriet, bet arī par to, ka tieši ar ticību sev, motivāciju, apkārtējiem cilvēkiem, lietām un vietām, kas ikdienā mūs iedvesmo, mēs varam sasniegt šķietami neiespējamo. Aicinu visus, neskatoties uz vecumu, pievienoties izaicinājumam, izvēlēties savu mērķi un kopā ar mani pierādīt pašiem sev, ka mēs varam. Mēs varam daudz un vēl vairāk!”

Informācijai par projekta aktualitātēm un jaunumiem var sekot līdzi:
Facebook: facebook.com
Instagram: Dins Vecāns (@dinsvecans) • Instagram photos...
Tāpat projekta atspoguļojums tiks publicēts Ghetto Games un fonda “1836” sociālo tīklu kontos.


LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Pirmo trīs vietu ieguvēji maratonā 2023. gadā. No kreisās: R.Roze, A.Raščevskis, K.Vējš-Āboliņš.
4

Paziņots Rimi Rīgas maratona naudas balvu fonds

Rimi Rīgas maratonā 18. – 19. maijā naudas balvas tiks nodrošinātas visu distanču uzvarētājiem – gan DPD jūdzei, gan 5 km, 10 km, pusmaratona un maratona distanču godalgoto vietu ieguvējiem. Visās distancēs gan vīriešiem, gan sievietēm balvu fonds ātrākajiem finišētājiem būs vienāds, nodrošinot pilnīgu dzimumu līdztiesību, ziņo organizatori.