Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Kažemākai pietrūkst piecas sekundes līdz Riodežaneiro normatīvam

Krišs Upenieks

Kažemākai pietrūkst piecas sekundes līdz Riodežaneiro normatīvam
Anita Kažemāka
Foto: sportlat.lv

Latvijas skrējēja Anita Kažemāka piedalījusies Vīnes maratonā, kur distanci veikusi divās stundās, 45 minūtēs un piecās sekundēs, kas finišā deva 14. vietu.

Pēc pirmajiem pieciem kilometriem Anita vēl bija starp labākajām desmit skrējējām. Piecus kilometrus zem 19 minūtēm Anita spēja veikt pirmos pirmos desmit kilometrus, bet turpinājumā šādu tempu Latvijas skrējēja turēt nespēja, tādējādi arī sākot atpalikt no labākajām skrējējām.

Pagalam maz spēka Anitai bija palicis distances beigu daļā, kad posmu no 35 līdz 40 kilometriem Anita veica 20:43 minūtēs. Finišā Latvijas sportiste bija pēc divām stundām, 45 minūtēm un piecām sekundēm.

Par sacensību uzvarētāju kļuva Etiopijas skrējēja Šuko Genemo, kura maratonu veica divās stundās, 24 minūtēs un 34 sekundēs.

Jāpiemin, ka Riodežaneiro olimpisko spēļu normatīvs maratona distancē sievietēm ir divas stundas un 45 minūtes, tādējādi Anitai Vīnē pietrūkušas nieka piecas sekundes.

Izmantotie resursi:
Vienna City Marathon - RACE INFO

     [+] [-]

, 2016-04-10 17:05, pirms 8 gadiem
tiešām nepietika spēka nieka 5 sekundēm?

  +3 [+] [-]

, 2016-04-10 17:14, pirms 8 gadiem
oi johaidi, varu tik iedomaties kaa Anita tagad pardzivo. Vines maratons atrs bet viltigs, Savulaik tur Fadejevam lidz OS normativam pietruka 18 sekundes....

  +1 [+] [-]

, 2016-04-10 21:26, pirms 8 gadiem
Kaut kāds lāsts. Hilbornai pirms pāris nedēļām maratonā radās veselības problēmas, tāpēc izstāšanās. Šeit arī neveiksme. Protams, skrienot lēnāk sākumā, bez problēmām izskrietu normatīvu, bet ne jau 2:44 bija Kažemākas mērķis šodien. Labi, ka paņēma tik agri šo maratonu. Vēl ir laiks izskriet

     [+] [-]

, 2016-04-12 15:40, pirms 8 gadiem
drosvien skreja pec pulkstenja un lidzpedejam bridim ticeja ka ir izpildijusi normativu. Nu no otras puses, ja esi Olimpiades cienigs, tad izpildi normu ar uzviju. Gan jau ka Kazemaka vareja noskriet kautvai to pusminuti atrak, pusminute uz maratona distanci nav nekas, ja neesi jau pro limeni, kad skrien jau 2:25-2:30

  +1 [+] [-]

, 2016-04-12 15:47, pirms 8 gadiem
sandza rakstīja: oi johaidi, varu tik iedomaties kaa Anita tagad pardzivo. Vines maratons atrs bet viltigs, Savulaik tur Fadejevam lidz OS normativam pietruka 18 sekundes....
jaa un piemeram te LV taja Lattelecom maratona atkal bus gruti izpildit, piemeram ir maratoni eiropa kur ir dzirdinasanas punkti ik pec 5km! Tajos punktos var sanemt energijas zelejas un ari izotoniskos dzerienus. Lattelecom labakaja gadijuma ir udens. Un zeleja pagasgad bija 40kilometra, Piedodiet atvainojiet kas tas par stulbumu?! zeleju vajadzetu vismaz sakot no 15km talak 20km 25km 30km 35km un taja 40km ari nav isti tolkas, tad jau 37 kilometra! Ja nav izotonisko dzerienu tad vismaz zelejas! Agrak smejos par visiem dzerieniem un zelejam, bet ja visu maratonu vinus izmanto ik pa 5km tad tas LOTI ietekme rezultatu! es paskreju zem 3stundam ar visam zelejam un dzerieniem. A bez taa visa rezultats butu kadas 7minues sliktaks. Pie tam pecmaratona atjaunosanas process ari ir atkarigs no ta vai maratona laika izmanto dzirdinasanas punktus un energijas zelejas un dzerienus. Tapec ka maratona laika sportists zaude lidz 2-5litri udens atkariba no gaisa temperaturas. mitruma veja un skrejiena tempa.

     [+] [-]

, 2016-04-12 15:49, pirms 8 gadiem
un maratona laika izzhust kaajas un muskulji, tapec ludzu dzeriet udeni vismaz, lai neiebrauktu pectam probleemaas.

     [+] [-]

, 2016-04-12 15:54, pirms 8 gadiem
pūce rakstīja: tiešām nepietika spēka nieka 5 sekundēm?
drosvien ka gribeja noskriet apalju normativu, lai maksimali taupitos lidz OS. Gribeja brivi izskriet a rezultata sanak tagad loti suudiigi, jo vinai atjaunosanas process samazinas drastiski! tapec ka ja vina meginas velreiz izpildit normativu, tad vinai atkal bus jatuksho ara rezervers. Ta vieta, lai atjaunotos un gatavotos OS vina tagad meginas visticamak pildit kautkur normativu. Un bus daudz daudz isaks atjaunosanas posms, bus izjaukts sagatavosanas ritms un svakaka atjaunosanas. Jo lai izpilditu normu, to atrakais var darit pec menesa un pat tas no ekspertu viedokla iespejams ir stirpi par atru. Vel ari ja vina izpilda piemeram Maijaa normu, tad vinai sanak mazak par 3 menesiem lai atjaunotos pec diviem atriem maratoniem sogad.

     [+] [-]

, 2016-04-12 15:57, pirms 8 gadiem
Itka Anita ir pieredzejusi skrejeja, bet nu shads rezultats man ir mazliet neizprotams. Diezvai skreja uz maksimumu, jo uz maksimumu maratonu nav vienkarsi noskriet. Lai izpiestu visu no sevis ara ir jabut lielam meistaram.