Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Leģendārais sprinteris Džonsons pārdzīvojis mini insultu

Leģendārais sprinteris Džonsons pārdzīvojis mini insultu
Maikls Džonsons (pa labi)
Foto: Reuters / Scanpix

Leģendārais amerikāņu sprinteris Maikls Džonsons, kura kontā ir četras olimpiskās zelta medaļas, pārdzīvojis pārejošu išēmisku lēkmi, kas tiek uzskatīta par insulta priekšgājēju.

50 gadus vecais Džonsons izmantojis savu "Twitter" kontu, lai informētu sabiedrību, ka piedzīvojis mini insultu. "Labās ziņas ir tās, ka esmu mājās pie savas ģimenes, man vairs nav nekādu sirds problēmu un esmu jau piedzīvojis lielu progresu ceļā uz atlabšanu," satrauktos nomierināja Džonsons.

Savu pirmo zeltu olimpiskajās spēlēs Džonsons izcīnīja 1992. gadā Barselonā, ar ASV komandu triumfējot 4x400 metru stafetē. 1996. gada olimpiskajās spēlēs Atlantā Džonsons kļuva par pirmo vēsturē, kurš izcīnījis zeltu gan 200, gan 400 metru distancēs, bet 2000. gadā Sidnejā sekmīgi aizstāvēja titulu 400 metros.

No 1991. līdz 1999. gadam Džonsons izcīnīja arī astoņas zelta godalgas pasaules čempionātos. Šobrīd Džonsons ir BBC eksperts vieglatlētikā.

Izmantotie resursi:
BBC


, 2018-09-09 18:35, pirms 6 gadiem
Es domāju ka tā pa kreisi
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.
Mīkols Alekna. Foto: AFP/Scanpix
16

Aleknu ģimene valda jau otrajā paaudzē - 21 gadu vecais Mīkols labo pasaules rekordu

LETA. Lietuvietis Mīkols Alekna svētdien ASV sacensībās "Oklahoma Throws Series" laboja pasaules rekordu diska mešanā, sasniedzot rezultātu 74,35 metri.