Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Aicina pieteikties skriešanas seriāla "Izskrienam Rīgu!" noslēguma posmam

Aicina pieteikties skriešanas seriāla "Izskrienam Rīgu!" noslēguma posmam
Foto: sports.riga.lv

Bērnus un jauniešus, pieaugušos un seniorus aicina pieteikties tautas skrējiena seriāla „Izskrienam Rīgu!” ceturtajam - noslēguma posmam, kurš risināsies sestdien, 13. septembrī Kronvalda parkā. Ikviens varēs pārbaudīt savu meistarību, atbilstoši savai sportiskajai sagatavotībai, jo būs iespēja piedalīties Bērnu grupas skrējienā, Tautas grupas un Meistarības grupas distancē. Dalība skriešanas seriālā ir bez maksas, sacensību sākums plkst. 11.00.

„Tas ir demokrātisks pasākums, kurā katrs var atrast savai varēšanai atbilstošu distanci, turklāt dalība skrējienā ir bez maksas, kas tādējādi ļauj startēt cilvēkiem, kuriem maciņs nav tik „biezs”, tajā skaitā daudziem vecāka gada gājuma ļaudīm. Es ar ģimeni un bērniem šajā skrējienā piedalījos jau pagājušajā gadā un daru to arī šogad, aicinu visus, arī tos, kuri nestartēja iepriekšējos posmos, nākt un skriet Rīgas parkos”, tā skrējienu kādā intervijā raksturo sporta ziņu komentētājs Lauris Lizbovskis.

Seriāls „Izskrienam Rīgu!” šovasar tika organizēts četros posmos dažādos Rīgas parkos. Seriāla noslēguma posmā piedalīsies arī trīs sabiedrībā zināmi un populāri sportisti, olimpieši, kas ikvienam interesentam sniegs iespēju tikt arī pie autogrāfiem. Mazie skrējiena dalībnieki pēc sportiskām aktivitātēm katrs tiks pie balvām, varēs izklaidēties, klausoties Ievas Sutugovas vadītās bērnu grupas koncertu, iesaistoties radošajā darbnīcā, kur būs iespēja tikt pie apgleznotas sejiņas. Savukārt Veselības centru apvienība apbalvos ātrākos skrējējus kopsummā pa visiem posmiem.

Šogad līdztekus skrējienam ikvienā pasākuma norises vietā paredzēti arī nelieli teorētiski un praktiski izglītojoši semināri. Ikvienam ir iespēja iesaistīties skriešanas seriālā un piedalīties vienā vai vairākos posmos. Skriešanas seriāla nolikums pieejams interneta vietnē sports.riga.lv - Jaunumi Šajā interneta vietnē ir iespēja elektroniski pieteikties seriāla posmiem, taču pieteikties dalībai skrējienā iespējams arī sacensību dienā līdz skrējiena sākumam.

Aktualitātes par skriešanas seriālu atrodamas arī sociālajā tīklā „Facebook” - https://www.facebook.com/Izskrienam...

Tautas sporta skrējiena seriāls četros posmos tiek organizēts, lai popularizētu skriešanu kā veselīga dzīves veida pamatu visu vecumu mērķauditorijai, kā arī, lai dotu iespēju ģimeņu aktīvai brīvā laika pavadīšanai. Skriešanas seriālu „Izskrienam Rīgu!” organizē Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, to atbalsta veikals „Maratons” un kafija „Melna coffe”.

Informāciju sagatavoja
Indra Vilde
Rīgas domes Izglītības
kultūras un sporta departamenta
sabiedrisko attiecību vadītāja


LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Pirmo trīs vietu ieguvēji maratonā 2023. gadā. No kreisās: R.Roze, A.Raščevskis, K.Vējš-Āboliņš.
4

Paziņots Rimi Rīgas maratona naudas balvu fonds

Rimi Rīgas maratonā 18. – 19. maijā naudas balvas tiks nodrošinātas visu distanču uzvarētājiem – gan DPD jūdzei, gan 5 km, 10 km, pusmaratona un maratona distanču godalgoto vietu ieguvējiem. Visās distancēs gan vīriešiem, gan sievietēm balvu fonds ātrākajiem finišētājiem būs vienāds, nodrošinot pilnīgu dzimumu līdztiesību, ziņo organizatori.