Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Štrobinders: "Nebija tāds brīvums, kāds bija kvalifikācijā..."

Štrobinders: "Nebija tāds brīvums, kāds bija kvalifikācijā..."
Rolands Štrobinders
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Šķēpmetējs Rolands Štrobinders pēc iegūtās 11. vietas Eiropas čempionātā Berlīnē sarunā ar medijiem izteicās, ka esot jādabū atpakaļ pazaudētās metiena sajūtas, jo ar fizisko kondīciju viss esot kārtībā.

"Nebija tāds brīvums, kāds bija kvalifikācijā. Nevienu metienu neaizķēru. Metiens bija īss un salūzis, kā jau to varēja manīt gan Latvijas čempionātā, gan visās pēdējās sacensībās," secina Štrobinders. "Šķēps nelidoja. Tehnika vēl nav pieslīpēta, lai atkal varētu mest šķēpu 83-84 metru tālumā."

"Stress jau ir vienmēr. Turklāt šis ir Eiropas čempionāts un es pirmoreiz esmu iekļuvis divpadsmitniekā. Tomēr ar šiem sportistiem ikdienā esmu startējis kopā gan IAAF "Challenger", gan Dimanta līgas posmos. Man tas nav nekas jauns, visas sejas ir redzētas, tādēļ īpaši neiespringstu. Arī stadioni tur ir tikpat lieli. Man patika šeit startēt, bija labas atmiņas par šo stadionu. Jāturpina trenēties, lai varētu konkurēt ar pārējiem džekiem."

"Pašlaik man nav tādas sajūtas, ka iekšā ir, bet laukā nenāk. Man ir jādabū atpakaļ tā kustība. Ja es kaut vienās sacensībās varētu divas trīs reizes uzmest 81-82 metrus, tad noķertu sajūtu, kas ir jādara. Neko darīt, iešu uz treniņiem, mēģināšu pieslīpet tehniku, lai varētu labi nostartēt atlikušajās komercsacensībās," saka Rolands. "Tā ir tikai manis paša vaina, ko man pašam ir jāizlabo."

"Jūnija sākumā "Ventspils šķēpos" jutu, ka esmu sasniedzis to kondīciju, lai mestu personisko rekordu. Bet tad nāca sacensības Ostravā, pēc trim dienām bija jāstartē Madridē. Sanāca ceļošana un sajūtas pazuda. No tā visa pa īstam vēl neesmu atguvies."


, 2018-08-09 23:31, pirms 6 gadiem
Sliktam baletdejotājam arī kaut kas traucē.
, 2018-08-09 23:32, pirms 6 gadiem
Nemet kreņķi! Tūlīt Ogrē būs līmeņa matčošanās !Tur nu varēsi ar visu riepu mest Top līmēnī!
, 2018-08-09 23:44, pirms 6 gadiem
Nesaprotu to stresu....varēja uzmest 88 m un nervozē, jo nesanāk? ...tak pats zin, ka 83 m ir tas, ko var un tā nav cīņa par medaļu! ...uzmet savus 82 m un miers....ko te stresot un nervozēt?
, 2018-08-09 23:54, pirms 6 gadiem
Brīnumu gaidot... Jobcik, un šitā prāto sportists, kurš to viendara, kā trenējas pareizi un tālu mest vienu un to pašu rīku jau kuro gadu!
, 2018-08-10 00:04, pirms 6 gadiem
Tā vien liekas, gadi iet, bet mūsu vieglatlēti un viņu treneri tā arī nav izdarījuši secinājumus.
, 2018-08-10 00:21, pirms 6 gadiem
Nu mums vismaz ir 4 top 30 sķēpmetēji
, 2018-08-10 00:59, pirms 6 gadiem
Latvieshi ir psihologiskie vaaja tauta bet spiitiigi gan!:-)
, 2018-08-10 02:15, pirms 6 gadiem
Бpocить кypить нaвceгда всего за день? Лeгкo, нo только этим дедовским методом - БРОСИТЬ КУРИТЬ БЕЗ УСИЛИЙ! Излeчит дaжe опытных курильщиков с 30-40 летним стажем. Кypилa 14 лет пo пaчкe-полторы вдeнь, но бросилa без физический и моральных усилий за 1 день!
, 2018-08-10 07:12, pirms 6 gadiem
Latvijā bija ir un būs šķēpmetēji vieglatlētikā.Man dzīvē bijis tas gods redzēt visus slavenos Latvijas šķēpraižus,sākot no Lūsi,brāļiem Doniņiem,Feldmani,Kūlu un citiem pagājušā gadsimta slavenībām un protams arī šī gadsimta sportistus,kuri arī pa retam ir izšāvuši un mums atgādinājuši,ka šķēpmešana Latvijā nav mirusi.Vienīgā un diemžēl būtiskā starpība starp šī gadsimta sportistiem un pagājušā gadsimta šķēpmetējiem ir tā,ka trūkst stabilitāte sniegumā.Ja toreiz mūsu līderi brauca uz svarīgiem mačiem,tad par iekļūšanu finālā vispār nebija jāuztraucās.Galvenais jautājums bija ,kādu medaļu izcīnīs.Tagad savādāk,kā loterijā.Priecājamies .ka kāds tiek finālā un pēc tam.Varbūt izšaus.Tāda diemžēl ir realitāte.Kāpēc tā,nevis kā agrāk? Par to lai tiek galā speciālisti,mēs līdzjutēji gaidām rezultātu.
, 2018-08-10 08:33, pirms 6 gadiem
alguns rakstīja: Latvijā bija ir un būs šķēpmetēji vieglatlētikā.Man dzīvē bijis tas gods redzēt visus slavenos Latvijas šķēpraižus,sākot no Lūsi,brāļiem Doniņiem,Feldmani,Kūlu un citiem pagājušā gadsimta slavenībām un protams arī šī gadsimta sportistus,kuri arī pa retam ir izšāvuši un mums atgādinājuši,ka šķēpmešana Latvijā nav mirusi.Vienīgā un diemžēl būtiskā starpība starp šī gadsimta sportistiem un pagājušā gadsimta šķēpmetējiem ir tā,ka trūkst stabilitāte sniegumā.Ja toreiz mūsu līderi brauca uz svarīgiem mačiem,tad par iekļūšanu finālā vispār nebija jāuztraucās.Galvenais jautājums bija ,kādu medaļu izcīnīs.Tagad savādāk,kā loterijā.Priecājamies .ka kāds tiek finālā un pēc tam.Varbūt izšaus.Tāda diemžēl ir realitāte.Kāpēc tā,nevis kā agrāk? Par to lai tiek galā speciālisti,mēs līdzjutēji gaidām rezultātu.
Katru EČ jau nenovinnēsi!!! Pagājušo paņēmam!!! Pieskaiti ari Vasiļevski,Sirmo.
, 2018-08-10 09:53, pirms 6 gadiem
Nu gan jāsāk ticēt pasakām un leģendām par gumijoti atsperīgiem Talsu skrejceliņiem,falšajām mērletēm un slāpekli pildītiem šķēpiem
Bet nu ko tur,galvenais ir savā kākciemā uzmest normatīvu.Un uz to manu jautājumu pirms EČ ,,Tu esi čalis vai neesi?Uzmet, vismaz 80m" ir atbilde!
76 metri!!!
, 2018-08-10 10:20, pirms 6 gadiem
Tā riepa bija pārāk uzkrītoša. Laikam treniņi galīgi nav bijuši.
, 2018-08-10 11:41, pirms 6 gadiem
Latvijā izbeigušies vieglatlētikas treneri. Laikam visi aizbraukuši uz Īriju naudu pelnīt.Bērnu, jauniešu treneriem grašus maksā.Cik ilgi būsi patriots, ja vēders savu prasa.
, 2018-08-10 12:11, pirms 6 gadiem
Pēc paša komentāriem spriežot, brauc tā kā uz lotereju un visādas sajūtas ķer un brīnumus gaida! Vairāk gan izskatījās par daudz uzēdies un meta šķībi greizi.
, 2018-08-10 12:44, pirms 6 gadiem
Ar pirmo reizi izlasīju "brīnums". Kas derētu vēl labāk šajā virsrakstā
, 2018-08-10 13:00, pirms 6 gadiem
Brīnumainais brīvums izbrīvēja brīnumainu vietu divpadsmitniekā. Finālā brīnumi izpalika.
Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
5

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.
Līna Mūze-Sirmā. Foto: Arvis Ertmanis

Mūze-Sirmā sasniedz otro labāko rezultātu Dimanta līgā

LETA. Latvijas šķēpmetēja Līna Mūze-Sirmā sestdien Ķīnā Dimanta līgas sacensībās, šķēpmešanai esot ārpus ieskaites, sasniedza otro labāko rezultātu.