Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Bolts: "Pasaules čempionāts – piemērotākā vieta rekorda labošanai"

Bolts: "Pasaules čempionāts – piemērotākā vieta rekorda labošanai"
Useins Bolts ar komandas biedreni Rouzmariju Vaitu. Foto: AP/Scanpix

Seškārtējais olimpiskais čempions, pasaules rekordists 100 un 200 metru distancēs, jamaikietis Useins Bolts neilgi pirms pasaules čempionāta sākuma sarunā ar Krievijas plašsaziņas līdzekļiem atklājis, ka konkurentu trūkums netraucēs uzdāvināt līdzjutējiem svētkus.

"Skriešu tik ātri, cik varēšu. Šī sezona man bijusi, teiksim tā, dažāda. Reizēm viss izdevās lieliski, reizēm ne. Esmu pieradis, ka pasaules čempionāts ir gada svarīgākais starts, pēc kā citi spriež par visu sezonu. Un arī pats tā domāju. Pasaules čempionāts – vispiemērotākā vieta pasaules rekorda labošanai," sacīja Bolts.

"Man svarīga ir gan 100, gan 200 metru distance. Daudziem šķiet, ka skriet 200 metrus ir tikai divreiz vairāk nekā 100. Bet patiesībā tās ir ļoti atšķirīgas lietas," norādīja jamaikietis. "Atšķirīgi arī attiecos pret šīm distancēm – 200 metri ir mana mīlestība, bet 100 metru distance – skrējiens numur viens pasaulē."

Bolts arī neslēpa, ka vēlas reabilitēties par neveiksmi pirms diviem gadiem: "Pasaules čempiona titulu 100 metros ļoti gribu atgūt. Arī Tegu 2011.gadā negribēju nevienam to atdot, kas arī noveda pie pāragra starta... Te vajadzīgs balanss – liela vēlēšanās, noskaņojums, bet vienlaikus arī atslābināšanās."

"Tas [ka nav Johana Bleika, Taisona Geja un Asafas Pauela] ir papildus pārbaudījums. Kad nav ierastās konkurences, vajag kaut ko izdomāt. Man teica, ka būs pilns stadions. Ļaudis atnāks. Viņi grib redzēt to, kā dēļ ir atnākuši, viņus neinteresē pārējie apstākļi. Esmu atbraucis uz Maskavu, lai kļūtu par pasaules čempionāta galveno zvaigzni un uzdāvinātu cilvēkiem svētkus," piebilda pasaules rekordists.

Izmantotie resursi:
СПОРТ-ЭКСПРЕСС: Ежедневная спортивная газета....


, 2013-08-09 10:07, pirms 11 gadiem
sporta karalienes kroņa disciplīna manās acīs ir zaudējusi visu spožumu. un nekādi nevaru noticēt, ka pasaules labākā rezultāta īpašnieks ar lielu atrāvienu ir tīrs, bet nākamos 20 labākos rezultātus ir sasnieguši lietotāji. var, protams, būt izcils ķermenis un talants, bet visam ir saprāta robežas.
, 2013-08-09 10:34, pirms 11 gadiem
es Skrūves vietā sāktu lielīties tikai 10 gadus pēc aiziešanas pensijā...
, 2013-08-09 10:38, pirms 11 gadiem
Pat ar dopingu tas tips ir fenomenaals!
, 2013-08-09 11:45, pirms 11 gadiem
Upenaajs rakstīja: sporta karalienes kroņa disciplīna manās acīs ir zaudējusi visu spožumu. un nekādi nevaru noticēt, ka pasaules labākā rezultāta īpašnieks ar lielu atrāvienu ir tīrs, bet nākamos 20 labākos rezultātus ir sasnieguši lietotāji. var, protams, būt izcils ķermenis un talants, bet visam ir saprāta robežas.
nesaprotu kapēc šim komentāram liek mīnusus. Varat jau naivi ticēt ka viss ir ok, bet es tomēr sajūsmā par Boltu būtu piesardzīgs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-08-09 12:40, pirms 11 gadiem
Ja Boltu nav pieķēruši viņu nevar uzskatīt par dopinga lietotāju, vot kad uzķers tad ari nomelnosim
, 2013-08-09 15:15, pirms 11 gadiem
vai vispar no vinja kadreiz ir njemtas dopinga analizes?
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.
Mīkols Alekna. Foto: AFP/Scanpix
16

Aleknu ģimene valda jau otrajā paaudzē - 21 gadu vecais Mīkols labo pasaules rekordu

LETA. Lietuvietis Mīkols Alekna svētdien ASV sacensībās "Oklahoma Throws Series" laboja pasaules rekordu diska mešanā, sasniedzot rezultātu 74,35 metri.