Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Čakšs ar sezonas labāko rezultātu gūst trešo vietu sacensībās Šveicē

Ints Megnis
Ints Megnis

Čakšs ar sezonas labāko rezultātu gūst trešo vietu sacensībās Šveicē
Gatis Čakšs. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas šķēpmetējs Gatis Čakšs otrdien Šveices pilsētā Lucernā pārspēja savu sezonas labāko rezultātu, izcīnot trešo vietu.

Čakšam pirmais un trešais mēģinājums bija nedaudz zem 78 metriem, bet ceturtajā viņš savu rezultātu uzlaboja līdz 82,43 metriem. Pēc tam piektais mēģinājums bija četrus centimetrus aiz 80 metru atzīmes, bet sestais netika ieskaitīts.

Latvietis savu sezonas labāko rezultātu, kas pirms sešām dienām tika sasniegts Tamperē, pārspēja par 27 centimetriem, tomēr viņš tāpat vēl atpaliek no šī gada pasaules čempionāta normatīva, kas ir 83,00 metri. No Latvijas šķēpmetējiem šosezon tālāk par Čakšu metis vienīgi Rolands Štrobinders, kurš sasniedzis 83,15 metrus.

Otrdienas sacensībās uzvaru ar 86,51 metru izcīnīja olimpiskais čempions Tomass Rēlers, kuram sešus centimetrus zaudēja sezonas vicelīderis pasaulē Andreass Hofmans. Zīmīgi, ka abi vācieši labākos rezultātus sasniedza savos pēdējos metienos.

Gata Čakša brālis Artis pāris stundas iepriekš uzvarēja Talsu novada domes balvu izcīņā U18 vecuma grupā.

Lucernā otrdien sacentās arī Līga Velvere, kura 800 metrus veica divās minūtēs un 2,65 sekundēs, izcīnot septīto vietu. Viņa no sava sezonas rekorda atpalika par pusotru sekundi.

     [+] [-]

, 2019-07-09 23:06, pirms 5 gadiem
Augsts normatīvs šogad PČ laikam nemaz pilns sastāvs mums nebūs..

  -1 [+] [-]

, 2019-07-09 23:47, pirms 5 gadiem
Autors kaut ko sapinies. Virsrakstā norādīts, ka Čakšs uzvar, bet patiesībā tikai trešais!

  -1 [+] [-]

, 2019-07-10 00:40, pirms 5 gadiem
Autors savos vārdos sapinies. Kopējā ziņu skalā "uzvar ", kaut gan īstenībā 3.v. Pats noskatījos šos mačus... Halturščiks Megnis!