Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Lavilenī: "Sākuma augstumu nepārvarēju vēja dēļ"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Lavilenī: "Sākuma augstumu nepārvarēju vēja dēļ"
Reno Lavilenī paliek bez rezultāta
Foto: AP/Scanpix

Olimpiskais čempions kārtslēkšanā Reno Lavilenī jau ceturto gadu pēc kārtas ir sezonas līderis, taču vakar Eiropas čempionāta finālā viņš nepārvarēja sākuma augstumu. Slavenais francūzis atzīst, ka viņa plānus izjauca spēcīgais vējš.

Reno Lavilenī: "Es biju domājis sākt ar 5.70m, bet pēc iesildīšanās radās pārliecība, ka bez problēmām pārvarēšu 5.75. Zinu, ka ir miljons "treneru", kuri var pateikt, kā man bija jārīkojas, taču savu lēmumu uzskatu par pareizu. Kārtslēcēji mani sapratīs. Jutos pārliecināts par sevi, man nav problēmu pārvarēt tādu augstumu. Pamatā tas notika laika apstākļu dēļ - šoreiz bija spēcīgs vējš, sportā tā gadās. Protams, ka esmu apbēdināts, taču iešu tālāk un koncentrēšos nākamajiem startiem. Gatavošos olimpiskajām spēlēm, vēl būs daži starti, bet tad lidošu uz Riodežaneiro."

Kā jau ziņots, Latvijas vadošais kārtslēcējs Mareks Ārents (29) vakar pārvarēja 5.60m augstu latiņu un Eiropas čempionātā izcīnīja 6. vietu. Kad citi kārtslēcēji jau bija beiguši, uz starta devās olimpiskais čempions Reno Lavilenī (29), taču viņa cīņa ar 5.75m augstumu nebija sekmīga, līdz ar to sacensību galvenais favorīts palika bez rezultāta.

Atgādinām, ka latvietis Mareks Ārents jūnija sākumā sasniedza personisko rekordu (5.70m) un izpildīja Riodežaneiro olimpisko normatīvu. Četrgades lielākais sporta notikums risināsies 5.-21. augustā.

Eiropas čempionāts, kārtslēkšanas fināls

#sportistsvalstsrezultāts (m)
1.Roberts SoberaPolija5.60
2.Jans KudličkaČehija5.60
3.Roberts RennersSlovēnija5.50
4.Pjotrs LiseksPolija5.50
4.Bens BroderssBeļģija5.50
6.Mareks ĀrentsLatvija5.50
...Reno LavilenīFrancija-

Izmantotie resursi:
european-athletics.org
rsport.ru

  +3 [+] [-]

, 2016-07-09 15:06, pirms 8 gadiem
Šoreiz vajadzēja klausīt tos miljons treneru...
Tagad savas kļūdas neatzīst...viņš taču redzēja, ka izstājas pie 5,30m tie, kas parasti lec 5,70m...pat savas franču komandas lecējs, kuram uzsita uz pleca pēc 5,50m nogāšanas...un ko ? ..tad nevarēja uzzinàt par to vēju tur - 5,50m augstumā?
Izcils sportists, bet iedomīgs muļķis...bet ja vairs dzīvē nepieļaus šādas kļūdas, tad nemaz nav muļķis

  -1 [+] [-]

, 2016-07-09 15:24, pirms 8 gadiem
Jutos pārliecināts par sevi, man nav problēmu pārvarēt tādu augstumu

Izskatas ka tomer ir problemas!

     [+] [-]

, 2016-07-09 15:26, pirms 8 gadiem
varēja jau sākumu uzlekt lai justu kas ir kas. Saprastu ka ir vējš, un mainītu attiecīgi taktiku, bet gribēja tāpat kā Bubka savulaik sākt kad visi jau beidz. Vot i pazīmējās.