Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

Dimanta līgas ceturtais posms no Oslo VSB kanālā

Dimanta līgas ceturtais posms no Oslo VSB kanālā
Kims Kolinss, Useins Bolts un Kristofs Lemetrs
Foto: AFP/Scanpix

Ceturtdien, 9.jūnijā, kanāls Viasat Sport Baltic piedāvā Dimanta līgu vieglatlētikā – sezonas septīto posmu Norvēģijas galvaspilsētā Oslo.

Dimanta līgas Oslo posma programma ir piesātināta ar vairākām ļoti interesantām un daudzsološām disciplīnām, no kurām izcelt kādu īpaši ir praktiski neiespējami. Var pavisam droši apgalvot, ka interesanti būs visām gaumēm! Viens no gaidītākajiem notikumiem - 200 metru sprints dāmām.

Tajā savā starpā atkal tiksies spožākā Eiropas sprintere Dafne Šipersa no Nīderlandes un Elaine Tompsone no Jamaikas, kura 200 metru distancē par sevi lika runāt jau pagājušajā gadā, bet visos lielākajos mačos vienmēr bijusi mazliet aiz holandietes. Kā būs viņu pirmajā tikšanās reizē šogad?

Pēteris Siksnis, Viasat Sport Baltic komentētājs: ''Ļoti augstvērtīgi rezultāti sagaidāmi no Āfrikas skrējējiem, kuri šogad jau ne reizi vien ir apdraudējuši Pasaules rekordus. Līdz šim mazliet pietrūcis, bet tieši Oslo ir tā vieta, kur sacensībās allaž uzrādīti teicami rezultāti, šeit ir sasniegti ļoti daudzu valstu rekordi. Jāņem arī vērā, ka lielākajai daļai Āfrikas skrējēju, šie būs gandrīz pēdējie mači pirms viņu nacionālajām sacensībām, kurās noskaidrosies Rio olimpisko spēļu dalībnieki. Labā formā jābūt arī eiropiešiem, kam tuvojas Eiropas čempionāts.

Lai arī šoreiz Oslo neredzēsim nevienu Latvijas sportistu, ar interesi gaidāma šķēpmetēju mači kungiem. Līdz šim, Pasaules vadošie šķēpmetēji ar īpašiem rezultātiem nav izcēlušies. Īstu "uguņošanu" ceturtdienas vakarā var sarīkot kārtslēcēji, starp kuriem būs rekordists Reno Lavilinjē no Francijas un kanādietis Šons Bārbers. Tāpat ar lielu interesi varam gaidīt kungu 100 metru sprintu. Tajā šoreiz nebūs slavenais amerikānis Džastins Getlins, bet startēs nu jau 40 gadu slieksni pārkāpušais Kims Kolinss, kurš no ceturtdienas vakara skrējiena dalībniekiem, šosezon bijis visātrākais - 9,93 sekundes...''

Dimanta līga vieglatlētikā kanālā Viasat Sport Baltic
• Ceturtdien, 9.maijā 21:00 Dimanta līga vieglatlētikā. Oslo

Informāciju sagatavoja:
Līna Kārkliņa
Viasat sabiedrisko attiecību vadītāja


, 2016-06-09 13:10, pirms 8 gadiem
40 gados 9.93- respect
, 2016-06-09 13:27, pirms 8 gadiem
shito Siksni bus jaklausas OS?
uzhas...ne komentetajs
, 2016-06-09 15:02, pirms 8 gadiem
Vai kaut kur netā var tiešraidē redzēt?
, 2016-06-09 15:59, pirms 8 gadiem
Tekstā minēts, ka sacensībās nebūs neviens latvietis, taču Dimanta līgas mājaslapā 1500 m distancē starta listē Dmitrijs Jurkevičs minēts:
Timetable 2016 & Results - Diamond...
, 2016-06-09 17:10, pirms 8 gadiem
kons rakstīja: Vai kaut kur netā var tiešraidē redzēt?
Vēl nav ielikts konkrēts kanāls, bet jācer, ka būs: Oslo Diamond League Live Stream - Watch Athletics
Foto: Reuters/Scanpix
6

Diskvalificēti Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji

LETA--DPA. Četri Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji, tajā skaitā uzvarētājs, diskvalificēti no sacensībām, piektdien paziņoja rīkotāji.
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.