Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Katrīnas kausā pulcēsies pašmāju labākie vieglatlēti un viesi no ārzemēm

Katrīnas kausā pulcēsies pašmāju labākie vieglatlēti un viesi no ārzemēm
Līga Velvere un treneris Viktors Lācis. Foto: Mareks Gaļinovskis / FotoMan

19. janvārī plkst. 18.00 Kuldīgas vieglatlētikas manēžā sāksies tradicionālais "Kuldīgas Katrīnas kauss 2019", kur vieglatlēti sacentīsies vairākās disciplīnās: 60 m, 400 m un 1000 m skrējienā, 60 m barjerskrējienā, tāllēkšanā, augstlēkšanā sievietēm un kārtslēkšanā vīriešiem.

Katrīnas kausā piedalīsies Latvijas labākie vieglatlēti, tostarp tāllēcējs un trīssoļlēcējs Elvijs Misāns, kārtslēcējs Mareks Ārents, sprinteres Sindija Bukša un Gunta Vaičule (bij. Latiševa-Čudare).

Sacensības kuplinās ārzemju sportisti no Ungārijas, Lielbritānijas, Grieķijas, Nīderlandes, Zviedrijas, Lietuvas, Itālijas, Maltas un citām valstīm.

Protams, intriga būs sprinta distancēs, kur pieteikti dalībnieki, kuru sezonas labākie rezultāti var pretendēt uz manēžas rekordiem. Arī garākajā 1000 m distancē pieteikti vairāki dalībnieki, kuri cīnīsies ne tikai par Katrīnas kausu, bet Latvijas labākie sportisti arī par dāvanu karti, ko saņems arī augstvērtīgāko rezultātu īpašnieki sievietēm un vīriešiem.

Godalgoto vietu ieguvējus apbalvos ar kausiem, sponsoru balvām un naudas balvām: 150, 100 un 50 eiro, savukārt par manēžas rekordu pienāksies 100 eiro.

Pasākumu organizē un vada Kuldīgas novada sporta skolas vieglatlētikas nodaļa, sadarbībā ar Kuldīgas pilsētas domi, Latvijas Vieglatlētikas savienību un SK "Katrīna".

Sacensības tiešraidē varēs vērot portālā Sportacentrs.com. Sportistu sniegumiem varēs sekot līdzi arī klātienē Kuldīgas vieglatlētikas manēžā.

Izmantotie resursi:
athletics.lv


Foto: Reuters/Scanpix
3

Diskvalificēti Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji

LETA--DPA. Četri Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji, tajā skaitā uzvarētājs, diskvalificēti no sacensībām, piektdien paziņoja rīkotāji.
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.