Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

"Kuldīgas Katrīnas kausam" pieteikušies atlēti no 12 valstīm

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

"Kuldīgas Katrīnas kausam" pieteikušies atlēti no 12 valstīm
"Kuldīgas Katrīnas kausa” afiša
Foto: kuldigasports.lv

Kuldīgas novadā jau par tradīciju ir kļuvušas starptautiskās sacensības vieglatlētikā „Kuldīgas Katrīnas kauss”, kas notiks jau 5. reizi, šogad - 17. janvārī Kuldīgas vieglatlētikas manēžā, Dzirnavu ielā 13. Startēs arī vairāki vadošie pašmāju sportisti, tostarp Aiga Grabuste, Elvijs Misāns un Mareks Ārents.

Sacensībām pieteikušies sportisti no 12 valstīm – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Krievijas, Ukrainas, Azerbaidžānas, Grieķijas, Itālijas, Somijas, Lielbritānijas un Nīderlandes.

Kausi tiks izcīnīti 60 m skrējienā, 60 m/b skrējienā, tāllēkšanā, kārtslēkšanā, 300 m skrējienā un 1000 m skrējienā. „Kuldīgas Katrīnas kauss” sāksies ar oficiālo atklāšanu plkst. 16.00, kur klātesošos uzrunās Kuldīgas novada Domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa.

"Kuldīgas Katrīnas kausa” reklāmas seja Laura Ikauniece-Admidiņa savainojuma dēļ šoreiz gan nestartēs.

Sacensībās startēs pazīstamā Latvijas sportiste Aiga Grabuste, kas “Kuldīgas Katrīnas kausā” piedalīsies divās disciplīnās – 60 m barjerskrējienā un tāllēkšanā. Sportiste mēģinās labot personīgos rekordus, kā arī izpildīt normatīvu uz Eiropas čempionātu telpās, un protams, arī uz Pasaules čempionātu. Arī sievietēm 60 m/b skrējienā sīvas konkurentes Grabustei būs sportistes no Lietuvas un Baltkrievijas. Šajā disciplīnā startēs arī kuldīdzniece, LSPA studente Zane Andersone.

Arī vīriešu tāllēkšanas sacensībās būs interesanta cīņa, jo startēs valsts labākais tāllēcējs Elvijs Misāns, un viņa konkurents būs lietuvietis Tomas Vitonis, kurš 2013. gadā Kuldīgā laboja EAP sacensību rekordu tāllēkšanā, kā arī citi sportisti no Lielbritānijas un Nīderlandes.

Sprinta distancē redzēsim olimpieti Līnu Grinčikaiti no Lietuvas, kurai būs stipras konkurentes no Baltkrievijas, Krievijas un Latvijas. Īpaši spraigas solās būs cīņas 60 m/b skrējienos, jo vīriešiem ir pieteikti ne tikai Latvijas labākie sportisti, bet arī itālis Emanuele Abate, kas piedalījās Londonas olimpiskajās spēlēs, kā arī spēcīgi konkurenti no Grieķijas, Baltkrievijas, Ungārijas un Lielbritānijas. Šajā distancē cīnīsies arī kuldīdznieks Edgars Ziņģis.

Skatītāji varēs vērot aizraujošas cīņas kārtslēkšanas sektorā, kur par uzvaru cīnīsies Londonas olimpisko spēļu dalībnieks, Latvijas labākais kārtslēcējs Mareks Ārents un sportisti no Ungārijas, Baltkrievijas un Igaunijas. Šeit savus spēkus izmēģinās arī Kuldīgas labākie jaunie kārtslēcēji – Niks Samauskis un Kristaps Abersons. Protams, sacensībās redzēsim arī Latvijas labāko sievieti kārtslēcēju Ildzi Bortaščenoku.

Ieeja brīva!

Izmantotie resursi:
www.kuldigasports.lv

  +1 [+] [-]

, 2015-01-10 16:59, pirms 9 gadiem
Būs ko redzēāt
jajjiet