Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Višķers Tallinā sasniedz Latvijas visu laiku otro labāko rezultātu pusmaratonā

Ints Megnis
Ints Megnis

Višķers Tallinā sasniedz Latvijas visu laiku otro labāko rezultātu pusmaratonā
Jānis Višķers. Foto: SK "Tērauds

Latvijas skrējējs Jānis Višķers svētdien Tallinas maratona ietvaros sasniedza mūsu valsts visu laiku otro ātrāko rezultātu pusmaratonā. Tikmēr Viļņā uzvaru pusmaratonā izcīnīja Dmitrijs Serjogins, kurš bija vien 17 sekundes lēnāks.

Pusmaratonā Tallinā starp vairāk nekā 3000 dalībniekiem uzvaru svinēja Evanss Čerijots, kuram četras ar pusi minūtes zaudēja piektajā vietā finišējušais Višķers. Latvieša rezultāts bija viena stunda, četras minūtes un 56 sekundes.

Višķers vien 13 sekundes atpalika no Valērijam Žolnerovičam kopš 2011. gada piederošā Latvijas rekorda, bet par sekundi apsteidza Aleksandra Prokopčuka visu laiku ātrāko rezultātu. Višķers pērn Tallinā finišēja pēc stundas un sešām minūtēm, šogad "Tet" Rīgas maratonā savu personīgo rekordu pārspēja par sekundi, bet tagad to uzlabojis uzreiz par vairāk nekā minūti.

Tallinas maratona pusmaratona distancē simtniekā bija vairāki Latvijas skrējēji, nākamajam labākajam esot Guntim Grīnvaldam, kurš ar rezultātu 1.17:03 guva 31. vietu. Starp dāmām 17. vietu izcīnīja Anastasija Geraseva (1.27:15).

Maratona distancē labākais no Latvijas bija 56. vietu izcīnījušais Valdis Nilovs (2.52:52), kamēr starp dāmām 29. vietu guva Lāsma Avotiņa-Žaglova (3.22:43).

Svētdien notika arī Viļņas maratons, kurā labākie bija Gunārs Ķeģis un Ivars Vertuls, kuri ar rezultātu 3.14:37 izcīnīja attiecīgi 79. un 80. pozīciju. Arī šeit Latvija lielāko uzmanību pievērsa pusmaratonam, kurā ar rezultātu stunda, piecas minūtes un 13 sekundes triumfēja Dmitrijs Serjogins. Arī Serjoginam tas ir jauns personīgais rekords un tagad viņš ir piektais visu laiku ātrākais Latvijā, jo starp Prokopčuku un Serjoginu iespraucies arī Jānis Girgensons.