Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Redklifa kategoriski noraida apsūdzības dopinga lietošanā

Redklifa kategoriski noraida apsūdzības dopinga lietošanā
Pola Redklifa
Foto: AFP/Scanpix

Pasaules maratona rekordiste Pola Redklifa nākusi klajā ar paziņojumu, kurā kategoriski noliedz aizliegto vielu lietošanu. 41 gadus vecā Lielbritānijas sportiste saistīta ar asins dopingu vieglatlētikā.

Britu politiķis Džesī Normans atklāja, ka ir radušās aizdomas par aizliegto preperātu lietošanu ne tikai maratona godalgoto vietu ieguvēju sakarā, bet gan par britu sportistiem kopumā.

Normana izteikumus personīgi uztvērusi Pola Redklifa, kura, lai arī viņas vārds līdz šim nebija izskanējis dopinga skandālā, sniegusi publisku atbildi Normanam

Redklifa ir trīskārtējā Londonas maratona uzvarētāja un vienīgā britu sportiste kopš 1996.gada, kurai izdevies izcīnīt zelta medaļu maratona distancē. Sportiste nesen nākusi klajā ar paziņojumu, kurā pauž sašutumu par to, ka viņas vārds tiek saistīts ar dopinga lietošanas apsūdzībām.

The Sunday Times publicēja datus par 5000 sportistiem, kuri tiek apsūdzēti dopinga lietošanā. Savukārt Starptautiskā vieglatlētikas federācija (IAAF) atklāja, ka šie rezultāti ir sensacionāli un mulsinoši, noliedzot savu vainu un, ka sportistiem nav pienācīgi veikuši asins analīzes.

Sportiste savā paziņojumā minējusi, ka, lai gan viņa ļoti respektē cilvēkus, kuri mēģina atklāt sportistu krāpšanos, tomēr ir vīlusies, ka aptraipīta viņas reputācija. „Savas karjeras laikā esmu piedalījusies kampaņās par tīru sportu, kā arī publiski nosodījusi sportistus, kuri pieķerti dopinga lietošanā. Taču šobrīd šīs apsūdzības draud sagraut visu to, par ko esmu cīnījusies, kā arī manu sūrā darbā izveidoto reputāciju. Saistot mani ar apgalvojumiem par krāpšanos, mans vārds un reputācija vairs nekad nebūs tik tīrs kā agrāk, lai arī cik šīs apsūdzības būtu nepatiesas."

Redklifa, kura savā karjeras laikā trīs reizes triumfējusi arī Ņujorkas un Čikāgas maratonā, šogad pēdas savainojuma dēļ noslēdza savu profesionālo karjeru. Viņa atklāja, ka beidzot ir īstais laiks, lai paustu savu viedokli, jo iepriekš sportistei tikai ieteikts nenākt klajā ar šo paziņojumu, jo tas varētu kaitēt viņas reputācijai.

Tomēr Džesī Normans atbildi parādā nepalika, atklājot, ka apgalvojums par to, ka izmantotas parlamenta privilēģijas, lai saistītu šīs apsūdzības ar konkrētiem cilvēkiem, ir nepatiess. Tāpat viņš paziņoja, ka ikviens, kuru māc šaubas, var noskatīties noklausīšanos internetā vai iepazīties ar tās transkriptu, kurš tiks publicēts tuvākajā laikā.

Izmantotie resursi:
BBC Sport - Paula Radcliffe 'categorically...

  +2 [+] [-]

, 2015-09-08 21:49, pirms 9 gadiem
....asins dopings...kurš var man paskaidrot, kas ir slikti šajā manipulācijā?...ja paņem tavas asinis augstkalnē un pašam pārlej jau zemienē...es saprotu, ka cīnās ar ķīmiju, kura bendē sportistus, bet paša asinis ir sliktas?...varbūt kāds var izskaidrot tieši to sliktumu savam organismam..

  +1 [+] [-]

, 2015-09-08 22:01, pirms 9 gadiem
tad jau ir arī aknu dopings, nieru utt ???

  +1 [+] [-]

, 2015-09-08 23:12, pirms 9 gadiem
Vienkāršoti runājot, asins pārliešana var izraisīt sirdstrieku, vēnu aizsprostojumus, ļaunākajā gadījumā arī nāvi. Cita lieta, ka pašiem labākajiem gargabalniekiem asins dopings absolūti neko nedod un nevar dot. It īpaši tiem, kas dzimuši, dzīvo un trenējas augstkalnē. Interesanti gan ir tas, ka neskatoties uz to, ka Redklifa regulāri devās trenēties uz augstkalni (Font Romeo), viņai nemaz tie hematokrīti, hemoglobīni utt nemaz sevišķi nemainījās asinsanalīzēs. Ne jau nu asins dopinga dēļ viņai VO2 max bija pat 80, kas ir neiedomājami augsts rādītājs. Milzīgi treniņapjomi pie vainas.

     [+] [-]

, 2015-09-08 23:17, pirms 9 gadiem
Interesanti, kāpēc intervijas interesantākā un galvenā daļa nav attulkota. Tur, kur viņa stāsta, kāpēc nepublisko savus asins datus pa periodiem

     [+] [-]

, 2015-09-09 09:34, pirms 9 gadiem
ansiso, paldies par skaidrojumu! ...arī šķiet, ka Redklifa ir tīra...tāda darba ķēve, kura atkarīga no skriešanas...darbaholiķe

  -1 [+] [-]

, 2015-09-09 10:45, pirms 9 gadiem
Interesanti, ko es ar saviem VO2 max 54 te mocos? Būs jāpaspēlējas ar asinīm