Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Par Latvijas čempioniem pusmaratonā kļūst Serjogins un Helmane-Soročenkova

Par Latvijas čempioniem pusmaratonā kļūst Serjogins un Helmane-Soročenkova
Dmitrijs Serjogins. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Šodien notika Kuldīgas pusmaratons, kas reizē bija arī Latvijas čempionāts. Vīriešu konkurencē uzvaru izcīnīja Dmitrijs Serjogins, bet sievietēm labākā bija Karīna Helmane-Soročenkova.

Sacensībām notiekot gandrīz 30 grādu karstumā, ceturto reizi par Kuldīgas pusmaratona uzvarētāju kļuva Dmitrijs Serjogins, kurš distanci pieveica 1:08:23 stundās. Pirms gada viņš finišā par mata tiesu piekāpās Jānim Višķeram, kurš šobrīd ārstē traumu.

Serjogina uzvara bija ļoti pārliecinoša - Anatolijs Macuks no viņa atpalika vairāk par sešām minūtēm. Goda pjedestālu noslēdza Krists Siņicins, kurš uzvarētājam zaudēja aptuveni astoņas minūtes. Serjogins pēc finiša izteicās, ka pirmajā no četriem apļiem skrējis pēc plāna, bet pēc tam iespaidu atstājuši laikapstākļi.

Sieviešu konkurencē uzvarēja Karīna Helmane-Soročenkova. Tukumniece distanci pieveica 1:19:49 stundās. Aiz viņas palika Diāna Liepiņa un Kitija Valtere.


Foto: Reuters/Scanpix
6

Diskvalificēti Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji

LETA--DPA. Četri Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji, tajā skaitā uzvarētājs, diskvalificēti no sacensībām, piektdien paziņoja rīkotāji.
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.