Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Leitis: "Uztura speciālista eksāmenu nokārtoju uz sešinieku"

Leitis: "Uztura speciālista eksāmenu nokārtoju uz sešinieku"
Jānis Leitis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

400 metru skrējējs Jānis Leitis, kurš Eiropas čempionātā Berlīnē otro dienu pēc kārtas laboja Latvijas rekordu, pēc pusfināla skrējiena sarunā ar medijiem līdzīgi kā Gunta Latiševa-Čudare norādīja uz netaisnīgo kvalificēšanās kārtību.

Vakar pēc 400 metru priekšskrējiena Jānis bija iztukšots un šaubījās par to, vai pietiks laika atjaunoties. Ņemot vērā viņa uztura speciālista profesiju, sportists pajokoja, ka atjaunošanās pirms pusfināla viņam būs sava veida eksāmens. Vai Latvijas rekorda labošana apliecina, ka eksāmens nokārtots? "Minimāli, uz sešinieku," atzīst Jānis. "Gribējās izskriet zem 45,50 sekundēm, taču ļoti nepaveicās ar celiņa izlozi. Biju ļoti nepamierināts, ka man tika astotais celiņš. Kvalifikācijā man bija piektais rezultāts. Kāda tad jēga kvalifikācijā cīnīties par labu rezultātu, ja beigās dabū vienu no sliktākajiem celiņiem. Tas patraucēja. Bet visādi citādi esmu priecīgs."

Eiropas čempionāta jauno kārtību, kas paredz, ka sezonas 12 labāko rezultātu īpašnieki automātiski iekļūst pusfinālā, šodien pēc sava priekšskrējiena kritizēja arī Gunta Latiševa-Čudare, jo nav mazsvarīgi vai skrien otro dienu pēc kārtas vai meties cīņā ar svaigiem spēkiem. Arī Leitis uzskata, ka šī kārtība ir netaisnīga.

"Pirmkārt, visi stiprie dabū labākos celiņus, bet tie, kas mocījās jau vakar, viņiem liek mocīties atkārtoti. 100 un 200 metru var skriet divas dienas pēc kārtas vai pat divas reizes vienā dienā, bet 400 metrus tā nevar skriet. Man jau šodien bija jāgatavojas tā, lai paveiktu bez maz vai varoņdarbu. Tie, kuri bija svaigi, noskrien un uzreiz iet runāt ar medijiem. Tikmēr tie, kuri skrēja jau vakar, aizrāpo garām."

Jānis vakar izteicās, ka mērķis ir iekļūt labāko divpadsmitniekā, tomēr kopvērtējumā viņš ierindojies trīs vietas zemāk. "Par to man ir škrobe, bet neko darīt. Jāmeklē sponsori un jāstrādā vairāk. Šogad ir stiprs čempionāts. Domāju, ka augstvērtīgos rezultātus rada tas, ka svaigie skrien ātrāk, līdz ar to piespiežot skriet ātrāk arī visus pārējos."


, 2018-08-08 21:59, pirms 6 gadiem
Taisnība jaunā sistēma uz 400m raisa nevienlīdzību..
, 2018-08-08 22:28, pirms 6 gadiem
kādā veidā netaisnība? džeki kapā visu sezonu un cenšas sasniegt labus rezultātus, lai būtu starp 12 labākajiem, iepriecinot arī daudzus skatītājus .. atšķirībā no citiem, kas cer izšaut vienā startā.

tad jau kvalifikācijas normatīvi arī netaisnīgi?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-08-08 22:51, pirms 6 gadiem
sapinušies meistarībā organizatori.
, 2018-08-08 23:46, pirms 6 gadiem
HMB - KOLHOZA PELAVA!!! rakstīja: Bomaars, es uz 8 noliktu pat paalii
Tu bomār ,kolhoza pelavā, to eksāmenu liki 11 gadus ,un tikai tad kad saprati, ka lielajam sportam ir ardievas ,sāki mācīties burtu salikumus, lai noliktu eksāmenus
, 2018-08-09 01:41, pirms 6 gadiem
Ir bijušas ačgārnākas netaisnības.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-08-09 09:23, pirms 6 gadiem
zigiss rakstīja: kādā veidā netaisnība? džeki kapā visu sezonu un cenšas sasniegt labus rezultātus, lai būtu starp 12 labākajiem, iepriecinot arī daudzus skatītājus .. atšķirībā no citiem, kas cer izšaut vienā startā.

tad jau kvalifikācijas normatīvi arī netaisnīgi?
Problēma jau tajā, ka, cik saprotu, šie jaunie noteikumi uzradās no zila gaisa sezonas vidū... Tā vismaz Latiševa kko teica iepriekšējā intervijā - ja tas būtu paziņots laicīgi sezonas sākumā, tad jau mūsējie arī tam mērķtiecīgi gatavotos. Gunta pati teica, ka tad būtu iespringusi vairāk par rezultātiem.
, 2018-08-09 15:51, pirms 6 gadiem
zigiss rakstīja: kādā veidā netaisnība? džeki kapā visu sezonu un cenšas sasniegt labus rezultātus, lai būtu starp 12 labākajiem, iepriecinot arī daudzus skatītājus .. atšķirībā no citiem, kas cer izšaut vienā startā.

tad jau kvalifikācijas normatīvi arī netaisnīgi?
Ir atšķirība, vai tu sezonas laikā kapā, vai tomēr trīs dienas pēc kārtas! Vieni skrien 3x pēc kārtas+ noskrienot labi pirmo skrējienu, tāpat dabū sliktākos celiņus, jo "svaigie" dabū visus labākos vidējos celiņus. Saprotu, ka šī varētu būt laba sistēma augstvērtīgākiem rezultātiem, bet tomēr negodīgi, jo 400M ir grūts veids...un šādas priekšrocības labākajiem ir pārāk izteiktas. Tāpat nav jau tā, ka pārējie brauc bez normatīviem!
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Pirmo trīs vietu ieguvēji maratonā 2023. gadā. No kreisās: R.Roze, A.Raščevskis, K.Vējš-Āboliņš.
4

Paziņots Rimi Rīgas maratona naudas balvu fonds

Rimi Rīgas maratonā 18. – 19. maijā naudas balvas tiks nodrošinātas visu distanču uzvarētājiem – gan DPD jūdzei, gan 5 km, 10 km, pusmaratona un maratona distanču godalgoto vietu ieguvējiem. Visās distancēs gan vīriešiem, gan sievietēm balvu fonds ātrākajiem finišētājiem būs vienāds, nodrošinot pilnīgu dzimumu līdztiesību, ziņo organizatori.