Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Gailums: "Cerams, ka labākie metieni būs īstajā laikā un īstajā vietā"

Gailums: "Cerams, ka labākie metieni būs īstajā laikā un īstajā vietā"
Patriks Gailums
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

20 gadus vecais šķēpmetējs Patriks Gailums pēc sava sezonas labākā rezultāta un iegūtās 14. vietas Eiropas čempionātā Berlīnē sarunā ar medijiem izteicās, ka jau būt vienā sektorā k.opā ar lielajiem sportistiem bija kaut kas īpašs.

"Kopumā sajūtas ir labas. Jā, šoreiz nav personiskais rekords, paliku divas vietas aiz fināla. Bet šī man bija debija šāda mēroga sacensībās, startējot kopā ar visiem lielajiem džekiem. Jau būt vienā sektorā kopā ar viņiem bija kaut kas," saka Patriks. "Šī pieredze man kā sportistam būs īpaša un neatsverama."

Pirmajā metienā Gailuma naglenei atsējās viena saite. Šķēpmetējs norāda, ka tas, iespējams, ietekmējis metienu. "Taču esmu sagatavojies šādām situācijām. Man somā ir vēl divi šādi klipši. Tie ir no plastamas, tādēļ pie lielākām slodzēm mēdz atsprāgt vaļā. Nevarētu teikt, ka tā ir ierasta lieta. Taču šoreiz tā notika. Iespējams, tādēļ, ka kāja mazliet pašķiebās uz sānu. Galvenais ir būt gatavam šādām situācijām. Ja nebūtu gatavs, tad gan būtu švaki."

"Otrais metiens bija galīgi garām. Laikam biju pārāk uzvilcies ar domu, ka nu tik tagad jāmet. Pirmais metiens bija 78 metri, tad nu sadomājos, ka otro plivināšu uz 85 metriem. Par daudz uzvilkos, tādēļ uz trešo bija jānomierinās. Vispār daudz emociju atstāju pirmajā metienā. Esmu liels un smags, joprojām tikai mācos pareizi koordinēt savu ķermeni, tomēr ar katru dienu paliek labāk, tādēļ uzlabojas arī tehniskais izpildījums," skaidro Gailums.

"Grūti pateikt," vaicāts par to, kad atkal no viņa varētu sagaidīt personisko rekordu, kāds padevās pagājušajā sezonā (81,91 metrs). "Gribētu teikt, ka, jo ātrāk, jo labāk. Cerams, ka sanāks vēl šosezon. Ja neizdosies, tas nebūs nekas traks. Cerams, ka labākie metieni būs īstajā laikā un īstajā vietā. Sētas mačos samest labu rezultātu ir citādāk nekā lielajos mačos. Tāpēc priecājos, ka labs rezultāts sanāca tieši šeit."

Ņemot vērā, ka šodien Berlīnē sasniegtais rezultāts (78,10) ir otrs labākais viņa karjerā, atliek vien vaicāt, cik bieži Patriks atceras par metienu, kas deva viņam ceļazīmi uz Eiropas čempionātu. "Pagājušās sezonas metiens Valmierā... Patiesību sakot, tiem mačiem piegāju ļoti brīvi. Tie bija domāti, kā treniņmači. Man automašīnā kopā ar šķēpiem bija arī makšķere, jo pēc ctam devāmies maksķerēt. Toreiz viss salikās. Bet svarīgākais bija tas, ka pēkšņi uzsita nenormālu adrenalīnu, lai gan nebija maču uztraukums. Parasti jau labie metieni atmiņā nepaliek, tie aiziet kā pa miglu, paliek tumša bilde."


, 2018-08-08 18:48, pirms 6 gadiem
Ņu ņu.
, 2018-08-08 19:12, pirms 6 gadiem
Eh, runā jau kā tūrists, labi, ka vēl jauns
, 2018-08-08 20:04, pirms 6 gadiem
Lusha kausaa ne?
, 2018-08-08 20:22, pirms 6 gadiem
Тяга к курению "умирает" навечно за один день если воспользоваться дедовским советом https://bit.ly/2OjvnTA Я былa заядлым курильщицей, курила больше 14 лет и пробовала бросать тысячу раз, но больше пары недель не могла продержаться, а этот метод помог - полгода не курю и не тянет!
, 2018-08-08 23:56, pirms 6 gadiem
Patrik! Atver acis un met kā Hofmans ,kas arī ir pie 2 metri augumā.Tāda sajūta ,ka tu salūsti pirms līnijas ,jo baidies no tās!Mazāk klausies omas pasakas ,par vienu tehniku, kas der visiem!
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Pirmo trīs vietu ieguvēji maratonā 2023. gadā. No kreisās: R.Roze, A.Raščevskis, K.Vējš-Āboliņš.
4

Paziņots Rimi Rīgas maratona naudas balvu fonds

Rimi Rīgas maratonā 18. – 19. maijā naudas balvas tiks nodrošinātas visu distanču uzvarētājiem – gan DPD jūdzei, gan 5 km, 10 km, pusmaratona un maratona distanču godalgoto vietu ieguvējiem. Visās distancēs gan vīriešiem, gan sievietēm balvu fonds ātrākajiem finišētājiem būs vienāds, nodrošinot pilnīgu dzimumu līdztiesību, ziņo organizatori.