Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Sprintere Šefere Universiādē divreiz labo sezonas labāko rezultātu

Sprintere Šefere Universiādē divreiz labo sezonas labāko rezultātu
Evija Šefere. Foto no sportistes Facebook profila

Latvijas vieglatlētikas sprintere Evija Šefere pirmdien Neapolē pasaules Universiādes sacensībās 100 metru distancē divreiz laboja savu personīgo rekordu, sacensības noslēdzot 37. pozīcijā.

Šefere sacensības sāka no priekšsacīkšu kārtas, kurā sacentās ar citām potenciāli vājākajām sportistēm. Šeit viņa pirmdienas rīta sesijā distanci veica 12,06 sekundēs, sasniedzot savu sezonas labāko rezultātu un uzvarot skrējienā, kas ļāva tikt pamatsacensībās. Nākamajā kārtā vakara sesijā Šefere savu rezultātu uzlaboja līdz 12,02 sekundēm, bet šoreiz tas vairs deva tikai piekto vietu skrējienā. Lai tiktu pusfinālā, viņai bija jāskrien par 0,21 sekundi ātrāk.

Tikmēr 100 metru sprintā vīriem startēja Reinis Kreipāns, kurš ar rezultātu 11,03 sekundes priekšsacīkšu kārtā, sasniedzot sezonas rekordu, ieņēma piekto vietu skrējienā un pamatsacensībās netika.

Vakarā vieglatlētikas sacensībās uz starta izgāja šķēpmetēja Laine Donāne, kura ar rezultātu 48,77 metri ieņēma 17. vietu kvalifikācijā. Lai iekļūtu fināla divpadsmitniekā, bija jāmet par četriem metriem tālāk.

Tikmēr peldēšanas sacensībās 200 metru distancē uz muguras pirmdien Emīls Pone ar rezultātu divas minūtes un 4,69 sekundes ieņēma 28. vietu starp 41 sportistu.

Tāpat pirmdien laukumā izgāja arī Latvijas vīriešu basketbola izlase, kas ceturtdaļfinālā smagi zaudēja Izraēlai, nespējot otrajā turnīrā pēc kārtas sasniegt pusfinālu. Par šo spēli sīkāk iespējams lasīt ŠEIT.

30. Pasaules Vasaras Universiādei, kas Neapoles pilsētā norisināsies līdz šīs nedēļas beigām, akreditētas vairāk nekā 143 valstis un 9800 atlēti. Latviju sacensībās pārstāvēs 32 sportisti no 11 Latvijas augstskolām, vienas ASV augstskolas un vienas Senagālas universitātes. Latvijas studenti startēs basketbolā vīriešiem, džudo, šaušanā, paukošanā, peldēšanā, taekvondo, tenisā, sporta vingrošanā un vieglatlētikā.

Iepriekšējā Universiādē, kas pirms četriem gadiem notika Taivānā, Latvijai bija trīs medaļas - sudrabu 200 metros izcīnīja Gunta Vaičule, pie bronzas tika Māra Grīva, kā arī trešo vietu vēsturiski izcīnīja studentu basketbola izlase.


, 2019-07-08 16:01, pirms 5 gadiem
Pirmajā brīdī nesapratu, kas notiek, vai tiešām ar 12 sekundēm var tikt Universiādes finālā... Patiesībā Evija pēc starta priekšsacīkstēs (Preliminary round, paredzēts sportistiem, kuri nav izpildījuši normatīvus) vienkārši ir iekļuvusi pamatsacensībās, kur šovakar gaidāmi 8 priekšskrējieni (heat). Attiecīgi arī Kreipānam šī 14.vieta ir starp priekšsacīkšu dalībniekiem, ne jau nu kopvērtējumā.
, 2019-07-08 21:25, pirms 5 gadiem
Raksts galīgi garām. Ne Kreipāns, ne Šēfere nesasniedza savu sezonas labāko rezultātu
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Pirmo trīs vietu ieguvēji maratonā 2023. gadā. No kreisās: R.Roze, A.Raščevskis, K.Vējš-Āboliņš.
4

Paziņots Rimi Rīgas maratona naudas balvu fonds

Rimi Rīgas maratonā 18. – 19. maijā naudas balvas tiks nodrošinātas visu distanču uzvarētājiem – gan DPD jūdzei, gan 5 km, 10 km, pusmaratona un maratona distanču godalgoto vietu ieguvējiem. Visās distancēs gan vīriešiem, gan sievietēm balvu fonds ātrākajiem finišētājiem būs vienāds, nodrošinot pilnīgu dzimumu līdztiesību, ziņo organizatori.