Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Marhele izcīna otro vietu Helsinku pusmaratonā

Marhele izcīna otro vietu Helsinku pusmaratonā
Ilona Marhele un Jānis Višķers preses konferencē pirms "Tet" Rīgas maratona. Publicitātes foto

Latvijas garo distanču skrējēja Ilona Marhele sestdien Somijas galvaspilsētā izcīnīja otro vietu Helsinku pusmaratonā.

Marhele 21,0975 kilometru distanci noslēdza tieši pēc stundas un 20 minūtēm, par 46 sekundēm piekāpjoties uzvaru guvušajai somietei Laurai Manninenai.

5. maijā Marhele Prāgas maratonā sasniedza jaunu perosnīgo rekordu, bet divas nedēļas vēlāk "Tet" Rīgas maratona ietvaros veica pusmaratona distanci, toreiz finišējot 72 sekundes lēnāk nekā sestdien un atzīstot, ka vēl nav pilnībā atguvusi spēkus.

Iepriekš intervijā Sportacentrs.com Marhele norādīja, ka Prāgā sasniegtais rezultāts viņai atgrieza pārliecību par saviem spēkiem.

"Tagad vēlos pēc iespējas mērķtiecīgāk un pilnvērtīgāk gatavoties kādam rudens maratonam, cenšoties būt vēl soli tuvāk Tokijai," Marhele pauda, ka vēlas aizbraukt uz savām otrajām olimpiskajām spēlēm. "Ņemot vērā jauno sistēmu, grūti izzīlēt, kas būs vajadzīgs, lai tur tiktu, bet vienkārši jāskrien vēl ātrāk. No šī rezultāta jānomet vēl vismaz minūte. Oficiālo normatīvu [2.29:30] pusei Eiropas nav reāli izpildīt, tāpēc tur jātiek pēc pasaules ranga. Rio spēlēm normatīvs bija 2.45, kāpums ir nenormāls. Centīšos kvalificēties, Prāga man deva apliecinājumu, ka tomēr varu, tagad ir motivācija turpināt."


, 2019-06-08 23:00, pirms 5 gadiem
Lai Ilonai izdodas. Un izdosies.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Pirmo trīs vietu ieguvēji maratonā 2023. gadā. No kreisās: R.Roze, A.Raščevskis, K.Vējš-Āboliņš.
4

Paziņots Rimi Rīgas maratona naudas balvu fonds

Rimi Rīgas maratonā 18. – 19. maijā naudas balvas tiks nodrošinātas visu distanču uzvarētājiem – gan DPD jūdzei, gan 5 km, 10 km, pusmaratona un maratona distanču godalgoto vietu ieguvējiem. Visās distancēs gan vīriešiem, gan sievietēm balvu fonds ātrākajiem finišētājiem būs vienāds, nodrošinot pilnīgu dzimumu līdztiesību, ziņo organizatori.