Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Dimanta līgā Oslo startēs Vasiļevskis, Ņujorkā – Radeviča

Dimanta līgā Oslo startēs Vasiļevskis, Ņujorkā – Radeviča
Vadims Vasiļevskis
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Šonedēļ notiks uzreiz divi Dimanta līgas posmi vieglatlētikā – 9.jūnijā pasaules elites vieglatlēti mērosies spēkiem Oslo (Norvēģija), bet divas dienas vēlāk Ņujorkā (ASV). Katrā no posmiem startēs arī pa vienam Latvijas pārstāvim.

9.jūnijā Oslo šķēpmešanas sektorā izies sezonas līderis pasaulē (88.22) un Latvijas rekordists (90.73). Vairāki šķēpmetēji jau atzinuši, ka Vasiļevska sasniegtais rezultāts ir laba motivācija pārējiem, tāpēc viegli mūsu pārstāvim neklāsies. Tiesa, sacensībās dzimtenē savainojuma dēļ nav pieteikts pasaules, Eiropas un olimpiskais čempions Andreass Torkildsens, taču konkurentu netrūkst tāpat – vācietis Matiass De Cordo (personiskais – 87.71, sezonas rekords – 85.78), čehs Petrs Frīdrihs (PR – 88.23, SR – 85.32), soms Tero Pitkemeki (PR – 91.53, SR- 85.33) un citi.

11.jūnijā Ņujorkā ar vēl 10 konkurentēm spēkiem mērosies Latvijas rekordiste (6.92) un Eiropas čempione Ineta Radeviča, kura šosezon lēkusi 6.60 metrus tālu, kas starp Ņujorkas sacensību dalībniecēm viņu ierindo vien devītajā vietā. Tiesa, Radevičas sniegums sāk uzlaboties un sezonas labākais rezultāts sasniegts pavisam nesen. Galvenās favorītes tāllēkšanas sektorā būs mājinieces – Britānija Rīza (PR – 7.10, SR – 6.94) un Funmi Džimo (PR - 6.96, SR – 6.88).

Bolts Oslo, Gejs Ņujorkā

Pasaules sprinta karalis Useins Bolts un ASV ātrākais sprinteris Taisons Gejs līdz pasaules čempionātam, kas augusta beigās sāksies Tegu (Dienvidkoreja), diez vai tiksies, tāpēc arī abi cenšas nesastapties vienā skrejceļā, labākā noskaidrošanu atliekot uz sezonas galveno startu. Bolts (PR – 19.19) ceturtdien Oslo pirmoreiz startēs 200 metru distancē šosezon, tiesa, diez vai viņam atradīsies nopietni konkurenti cīņā par uzvaru...

Ņujorkā paredzēti divi 100 metru skrējieni, tāpēc sezonas līderim (9.79) Taisonam Gejam nāksies svīst divreiz. Konkurence gan būs gana nopietna – bijušais sezonas līderis, jamaikietis Stīvs Malings (9.80), viņa tautietis Nesta Kārters (SR – 9.92) un vēl virkne spēcīgu Jamaikas, ASV un Trinidādas sprinteru.

Dimanta līgas Oslo pilni dalībnieku saraksti: ExxonMobil Bislett Games, Start list and Live...
Dimanta līgas Ņujorkā pilni dalībnieku saraksti: adidas Grand Prix, Schedule


, 2011-06-08 19:59, pirms 13 gadiem
Lai izdodas labi nostartēt.
P.S. Es par to nemaz nešaubos
, 2011-06-08 22:12, pirms 13 gadiem
Derētu tā kā vienreiz arī uzvarēt šada līmeņa sacensībās, un pierādīt, ka pēdējā laikā ne pārāk lielos mačos (starptautiska nozīmīguma ziņā) iegūtie labie rezultāti nav nejaušība
, 2011-06-08 22:45, pirms 13 gadiem
De Zordo
Foto: Reuters/Scanpix
6

Diskvalificēti Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji

LETA--DPA. Četri Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji, tajā skaitā uzvarētājs, diskvalificēti no sacensībām, piektdien paziņoja rīkotāji.
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.