Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Daliņa stadionam jauns saimnieks un jaunas idejas

Daliņa stadionam jauns saimnieks un jaunas idejas
Jāņa Daliņa stadions
Foto: Viesturs Lācis, Sportacentrs.com

Pagājušā gada nogalē, pēc visu saistību pārņemšanas no bijušās rajona padomes, Valmieras pilsētas pašvaldība nolēma uzsākt sabiedrības ar ierobežotu atbildību (SIA) "Jāņa Daliņa stadions" likvidāciju.

Tas gan nenozīmē, ka Valmiera paliks bez izcilā soļotāja vārdā nosauktās nacionālās sporta bāzes. Lēmuma pamatā bija racionāli apsvērumi – nav nepieciešami divi uzņēmumi, kas apsaimnieko pilsētas sporta bāzes. Tā kā sekmīgi jau darbojas SIA "Vidzemes Olimpiskais centrs", kam viena no funkcijām ir sporta bāzu apsaimniekošana, nolemts, ka likvidācijas procesa gaitā stadiona attīstību turpinās SIA "VOC".

Vairāk par situāciju stāsta SIA "Vidzemes Olimpiskais centrs" direktors Artis Jansons.

- Kā norisinās SIA "Jāņa Daliņa stadions" likvidācijas process?
- Likvidācijas process ir uzsākts, un tas varētu noslēgties maija vidū. Sagatavoti un Uzņēmumu reģistrā iesniegti nepieciešamie dokumenti. Sācies kreditoru pieteikšanās laiks. Pakāpeniski SIA "Jāņa Daliņa stadions" lietas pārņem SIA "Vidzemes Olimpiskais centrs". No šā gada 1.janvāra esam uzsākuši īpašumu apsaimniekošanu. Pašlaik abi uzņēmumi sekmīgi sadarbojas, lai nodrošinātu likumā noteikto procedūru izpildi, vienlaikus saimniekojot sporta bāzē.

- Ar kādiem plāniem esat sākuši stadiona apsaimniekošanu?
- Janvārī rūpīgi apkopojām informāciju no Valmieras pilsētā esošo sporta veidu pārstāvjiem un treneriem par stadiona kvalitatīvāku un efektīvāku izmantošanu nākotnē, ko vajadzētu uzlabot, mainīt. Lielākā daļa no pašreizējām iecerēm neprasa ievērojamus papildus līdzekļus, tikai darbu. Stadions Valmierai ir laba sporta bāze ar brīvdabas laukumu un slēgto manēžu. Mūsu uzdevums ir pilnvērtīgi izmantot un noslogot to. Pārņemot īpašumus, esam tos apsekojuši un jau veikuši pirmos darbus. Lai uzlabotu sportistu treniņu apstākļus, vieglatlētikas manēžā izremontētas sportistu ģērbtuves, sanitārie mezgli un dušas, ierīkota ventilācija u.tml. Pārskatāmā nākotnē vēlamies uzlabot stadiona pieejamību plašākām sabiedrības grupām. Plānojam atdzīvināt Vasaras kausa izcīņas sacensības basketbolā, volejbolā un arī florbolā. Uz trim laukumiem visas vasaras garumā norisināsies mači, kuros varēs piedalīties un līdz just ikviens sporta entuziasts. Esam tikušies ar Valmieras futbola dzīves veidotājiem, lai stadionā atgrieztos arī šis sporta veids.
Jāņa Daliņa stadions, protams, turpinās kalpot arī kā nacionālā sporta bāze. Taču jāņem vērā, ka pērn valstī tapuši trīs jaunas vieglatlētikas manēžas. Tas nozīmē, ka vieglatlētikas mači Valmierā vairs nebūs tik daudz, tāpēc jādomā, kā stadionu noslogot un piepildīt. Gan Jāņa Daliņa stadions, gan Vidzemes Olimpiskais centrs gatavojas šovasar gaidāmajai nacionālo sporta bāzu sertifikācijai.

Līdztekus iepriekšminētajam, kopā ar nodibinājumu „Valmieras Sporta klubs” strādājam pie projektiem, lai piesaistītu Eiropas Savienības struktūrfondu līdzfinansējumu materiālās bāzes uzlabošanai.

Vēlamies sakārtot arī vidi ap stadionu. Pagaidām lielākā problēmā ir stadiona teritorijā pāraugušie koki. Tie ir savu mūža nogali sasnieguši 60-70gadīgi bērzi, kas nu jau kļūst arī bīstami. Bērziem jau parādījušās piepes, un tas nozīmē, ka kādā dienā tie var vienkārši nokrist, jo šie koki nav tik izturīgā kā, piemēram, ozoli vai oši. Turklāt pāraugušie bērzi apgrūtina stadiona seguma kopšanu- krītošajās lapas, zari, kas regulāri jāvāc. Ēnojums kavē seguma žūšanu. Kad pirms vairāk nekā 70 gadiem veidojot stadionu, tika izzāģēt mežs, koncepcija paredzēja saglabāt tikai priežu audzi. Taču gadu gaitā tur iesējušies un brangi izauguši bērzi, kas nomākuši priedes. Mežs ilgākā laika periodā nav kopts. Esam nodomājuši pakāpeniski atkal izkopt parku gan ap stadionu, gan stadiona teritorijā, lai veidotos sakopta vide, pastaigu takas u.tml. Nozāģētos kokus aizstāsim ar jauniem priežu stādījumiem nākamajām paaudzēm.

- Kāda loma stadiona viesnīcai atvēlēta kopējā attīstības plānā?
- Mēs redzam stadiona teritoriju kā rekreācijas zonu- veselīgam dzīvesveidam un atpūtai atvērts stadions, parks, rehabilitācijas un SPA centrs. Esam pārņēmuši stadiona viesnīcas ēku. Tur pagaidām sadarbībā ar celtniekiem un aprīkojuma ierīkotājiem novēršam nepilnības, kas parādījušās ekspluatējot namu. Tā kā SIA „Vidzemes Olimpiskais centrs” apsaimnieko viesnīcu „Naktsmājas”, tad mums jau ir pieredze šajā jomā. Tāpēc plānojam paplašināt stadiona viesnīcas darbības profilu. Tās pirmo stāvu veidosim kā SPA un sporta rehabilitācijas centru. Pašlaik tiek piesaistīti speciālisti, kas vēlas sadarboties. Mazajiem valmieriešiem piedāvāsim peldētapmācību, lielākajiem- dažādas veselības uzlabošanas un rehabilitācijas programmas, kas būs piemērotas ne tikai sportistiem.

Domājam, ka viena no darbības formām stadiona teritorijā varētu būt dažādās nometnes gan pieaugušajiem, gan bērniem un jauniešiem. Vide ir ļoti draudzīga arī veselības un sociāla rakstura ieceru un projektu realizācijai, tāpat arī kultūras un mākslas cienītāji varētu novērtēt priežu ieskauto teritoriju. Tāpēc aicinām sadarboties pedagogus vai citus idejām un iniciatīvas bagātus cilvēkus. Interesenti aicināti vērsties Vidzemes Olimpiskajā centrā.

Informāciju sagatavoja:
Inese Kazuša, Valmieras pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja


, 2010-03-08 11:55, pirms 14 gadiem
Jauki ,ka kaut kas notiek. Tik vēlētos ,lai domā par jaunu V/A manēžu nevis stutēt to (visu cieņu tiem ,kas tur trenējas) parodiju par manēžu zem tribīnēm... Valmierai ir milzīgs potenciāls sportā
, 2010-03-08 16:09, pirms 14 gadiem
"Taču jāņem vērā, ka pērn valstī tapuši trīs jaunas vieglatlētikas manēžas. Tas nozīmē, ka vieglatlētikas mači Valmierā vairs nebūs tik daudz, tāpēc jādomā, kā stadionu noslogot un piepildīt."

1.) Hmm, kur ir tapušas 3(!) jaunas manēžas?
2.) Un manēžas ir paredzētas ziemas sacensībām, tādēļ stadiona noslogojums no tā nevarētu mainīties
, 2010-03-08 19:44, pirms 14 gadiem
Noslogojums mainās tieši ziemā, tajā zemtribīņu telpā.
, 2010-03-08 19:48, pirms 14 gadiem
andy17 rakstīja: "Taču jāņem vērā, ka pērn valstī tapuši trīs jaunas vieglatlētikas manēžas. Tas nozīmē, ka vieglatlētikas mači Valmierā vairs nebūs tik daudz, tāpēc jādomā, kā stadionu noslogot un piepildīt."

1.) Hmm, kur ir tapušas 3(!) jaunas manēžas?
2.) Un manēžas ir paredzētas ziemas sacensībām, tādēļ stadiona noslogojums no tā nevarētu mainīties
.....nu jā....no iztekumiem var saprast, ka šis florbolists neatšķir stadionu no manēžas..........jācer, ka nenoraks vieglatlētiku Valmierā. Īstenībā jau pirmajā Valmieras OC projektā bija paredzēta arī vieglatlētikas manēža......diemžēl sporta spēļnieku mafija, kā vienmēr uzvarēja
, 2010-03-09 08:52, pirms 14 gadiem
Nu pienācis vieglatlētikas gals arī pēdējā saliņā Valmierā? Kas par murgu ar tiem OC! Kādā sakarā Daliņa stadionā jāatgriežas futbolam? Pie tā saucamā Valmieras OC uzbūvēja nekam nevajadzīgu futbola laukumu ar tribīnēm, tad tur arī dzenājiet savu bumbu! Viena normāla vieglatlētikas vasaras bāze bija Latvijā un to pašu atņem! Var redzēt, ka cilvēks kas devis interviju par sportu un vieglatlētiku Latvijā nesaprot NEKO! Kāda izskatās tā saucamā Valmieras vieglatlētikas manēža! Kad jābūvē bāzes tad būvē visu, tikai ne vieglatlētikas manēžas, pēc tam vienīgajā stūrītī, kur trenēties vieglatlētiem ziemā savācas visi, kam nebija manēža vajadzīga! Basketbolisti, BMXisti utt, bet vieglatlētus atstāj uz ielas! Neviena vārda neizlasīju no funkcionāra puses par vieglatlētikas attīstību Valmierā - tikai par sporta spēļu lobēšanu, un naudas kāšanu šeit ir rakstīts! Kādā sakarā Valmierā atbalsta visu, tikai ne vieglatlētiku, kur regulāri izaug spēcīgi vieglatlēti? Neesmu dzirdējis par pasaules klases basketbolistiem, futbolistiem vēl jo mazāk par hokejistiem, kas nāktu no Valmieras! Kā var tādā mazā valstī attīstīt visus sporta veidus, kuri aprij valsts naudu, bet vieglatlētus, kuriem vajag vismazāk naudas, bet pareizi strādājot ir vislielākā atdeve, iznīcināt! Jātaisa jaunie Kauguru nemieri vieglatlētiem!
, 2010-03-09 12:02, pirms 14 gadiem
"Taču jāņem vērā, ka pērn valstī tapuši trīs jaunas vieglatlētikas manēžas" . ?????
Kur tad tie ir ? Latvijā ir tikai VIENA standarta manēža.
, 2010-03-09 12:04, pirms 14 gadiem
andy17 rakstīja: 1.) Hmm, kur ir tapušas 3(!) jaunas manēžas?
2.) Un manēžas ir paredzētas ziemas sacensībām, tādēļ stadiona noslogojums no tā nevarētu mainīties
Tiešam! Kads sakars manēžai ar stadionu ?
Vispār sanāk, tā ka BMX Latvijā ir sports N1. Buvē trases, bet v/a mirst. Tas, ko tiešam grib LOK .
, 2010-03-10 10:52, pirms 14 gadiem
Nu izskatās, ka būs āzis par dārznieku un vieglatlētikas labākais centrs Latvijā ir apdraudēts.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Pirmo trīs vietu ieguvēji maratonā 2023. gadā. No kreisās: R.Roze, A.Raščevskis, K.Vējš-Āboliņš.
4

Paziņots Rimi Rīgas maratona naudas balvu fonds

Rimi Rīgas maratonā 18. – 19. maijā naudas balvas tiks nodrošinātas visu distanču uzvarētājiem – gan DPD jūdzei, gan 5 km, 10 km, pusmaratona un maratona distanču godalgoto vietu ieguvējiem. Visās distancēs gan vīriešiem, gan sievietēm balvu fonds ātrākajiem finišētājiem būs vienāds, nodrošinot pilnīgu dzimumu līdztiesību, ziņo organizatori.