Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Višķers un Marhele uzvar Siguldas pusmaratonā

Krišs Upenieks

Višķers un Marhele uzvar Siguldas pusmaratonā
Ilona Marhele PČ maratona finišā
Foto: Juris Bērziņš Soms/LVS

Jānis Višķers un Riodežaneiro olimpisko spēļu dalībniece Ilona Marhele sestdien ar uzvarām noslēdza "Bigbank" Skrien Latvija skriešanas seriāla sezonu, triumfējot Siguldas pusmaratonā, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Vīriem 21,0975 kilometru distancē Višķers bija pārliecinoši ātrākais, finišējot pēc stundas, sešām minūtēm un 29 sekundēm. Uzvarētājam par minūti un 34 sekundēm piekāpās Dmitrijs Serjogins, kamēr trešais palika Latvijas rekordists Valērijs Žolnerovičs.

Tikmēr dāmu konkurencē vēl pārliecinošāk labākā bija Marhele, kura finišu sasniedza pēc stundas, 18 minūtēm un divām sekundēm, par vairāk nekā četrām minūtēm apsteidzot Karīnu Helmani-Soročenkovu. Savukārt trešā bija Anita Kažemāka. Marhele šajās sacensībās uzvarējusi trešo gadu pēc kārtas.

Tāpat sestdien tautas skrējienā desmit kilometros labākais bija orientierists Andris Jubelis, kurš vēl pirms nedēļas Šveicē piedalījās Pasaules kausa finālposmā. Šoreiz Jubelis finišēja pēc 34 minūtēm un 38 sekundēm, bet viņam sekoja Renārs Roze un Jānis Mežiels.

Savukārt dāmām triumfēja Guna Ģērmane. Tikmēr piecu kilometru distancē ar rezultātu 17 minūtes un viena sekunde vīriem nepārspēts palika Reinis Hartmanis, bet dāmām triumfēja Amanda Valtasa.

Izmantotie resursi:
LETA