Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Lācis: "Mājasdarbs ir padarīts. Velveres vienīgais mērķis EČ ir fināls"

Lācis: "Mājasdarbs ir padarīts. Velveres vienīgais mērķis EČ ir fināls"
Viktors Lācis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas vieglatlētikas treneris Viktors Lācis sarunā ar Sportacentrs.com izvērtēja 400 metru barjerskrējēja Maksima Sinčukova iekļūšanu pusfinālā un 800 metru skrējējas Līgas Velveres izredzes iegūt augstu vietu Eiropas čempionātā Berlīnē.

Sinčukovs tikai par četrām sekundes simtdaļām atpalika no personiskā rekorda un ar rezultātu 50,39 sekundes kvalificējās pusfinālam. Pats sportists pēc starta izteicās, ka alkst pārspēt Viktoram Lācim piederošo Latvijas rekordu 400 metru barjerotajā distancē. "Es viņam šodien tieši to arī novēlēju. Apsveicu ar iekļūšanu finālā un teicu, ka rīt [otrdien] jālabo Latvijas rekords."

"Jā, Maksims pašlaik nav gluži labākajā kondīcijā, bet, ja vēlies dzirdēt manu viedokli, tad Latvijas rekords patiesībā ir ļoti zems rezultāts. Es to noskrēju tikai savā septītajā startā karjerā 400 metru barjerskrējienā," atceras Lācis. "Uzskatu, ka tas ir zema līmeņa rekords. Tādēļ nākamo sezonu laikā tam vajadzētu krist. Maksims varētu būt tas, kurš šo rekordu labos, jo viņš ir ļoti talantīgs puika. Turklāt viņam ir ļoti labi treneri gan Latvijā, gan Amerikā."

Lāča audzēkne šajā Eiropas čempionātā Līga Velvere šosezon pakāpeniski uzlabojusi rezultātus, 25. jūlijā sacensībās Zviedrijā sasniedzot jaunu personisko rekordu (2:00,85). "Pirmkārt, ir jāsaprot, ka Līgai šis reāli ir pirmais gads, kad viņa profesionālā līmenī trenējas un skrien 800 metru distanci. Līdz ar to katrs skrējiens ir laba mācība un pieredzes uzkrāšana. Ja runājam par sezonas sākuma rezultātiem, tad jāatzīst, ka Līgai pēc pasaules čempionāta telpās bija nelielas problēmas ar veselību, kā dēļ nācās izlaist veselu mēnesi. Tādēļ bija tikai loģiski, ka negribējām neko sasteigt."

Lācis skaidro, ka Velveres treniņu process ticis izplānots pakāpenisks, lai tiektos uz maksimāli labāko rezultātu tieši Eiropas čempionātā. "Tāpēc startēt sākām ļoti vēlu - tikai Valsts Prezidenta balvas sacensībās. Ja tā nebūtu Prezidenta balva, tad sāktu pat vēl vēlāk. Turpinājumā mači nāca tieši tik bieži, lai uz Eiropas čempionātu būtu labākajā formā. Kopš viņa pie manis trenējas, esmu apņēmies rūpēties par viņu vismaz nākamos četrus gadus. Tādēļ mans darbs nesaistās tikai ar treniņu procesu, bet arī ar viņas sadzīves lietām un sacensību organizēšanu."

"Protams, mērķis šeit, Berlīnē būs izskriet no divām minūtēm," uzsver treneris. "Bet paši saprotiet, ka 800 metros priekšskrējienos neviena sportiste neizskries no divām minūtēm. Iespējams, tas nenotiks arī pusfinālā. Pasaules un Eiropas čempionātos visi skrien par konkrētu vietu, nevis rezultātu. Var gadīties, ka kāds aizskrien, bet tas notiek ļoti reti. Ātrākie skrējieni parasti ir komercsacensībās, nevis Eiropas vai pasaules čempionātos."

"Mājasdarbs ir padarīts, tagad jāpaveic īstais darbs stadionā. Ja tas tiks paveikts, tad fināls ir reāls. Patiesībā fināls ir vienīgais mūsu mērķis. Bet, kad tiksim finālā, tad jau skatīsimies, kā viss notiks tālāk," piebilst Lācis.


, 2018-08-07 10:08, pirms 6 gadiem
Бpocить кypить нaвceгда всего за день? Лeгкo, нo только этим дедовским методом - БРОСИТЬ КУРИТЬ БЕЗ УСИЛИЙ! Излeчит дaжe опытных курильщиков с 30-40 летним стажем. Кypилa 14 лет пo пaчкe-полторы вдeнь, но бросилa без физический и моральных усилий за 1 день!
, 2018-08-07 11:00, pirms 6 gadiem
fināls liekas reāls

bet ir jautājums - kas notiek ar atlētiem, kas kādu laiku trrnējas pie Lāča, kur viņi pazūd?
, 2018-08-07 12:22, pirms 6 gadiem
Daniel rakstīja: fināls liekas reāls


bet ir jautājums - kas notiek ar atlētiem, kas kādu laiku trrnējas pie Lāča, kur viņi pazūd?
šeit tev atbilde - Velveres izgāšanās, 6.vieta priekšskrējienā. Būtu labāk muti turējis....
, 2018-08-07 12:26, pirms 6 gadiem
vorkuta rakstīja: šeit tev atbilde - Velveres izgāšanās, 6.vieta priekšskrējienā. Būtu labāk muti turējis....
Piekrītu , ka ļoti slikti, bet nevis turējis muti. Tieši otrādi ir jāsaka uz ko sportists cer, ko vēlas sasniegt. J agrib labu rezultātu slikti, ja saka kādēļ nebūs labs atkal slikti. Lai saka ko vēlas un tad redz kā sakrīt ar to kas ir. Tad vēlos zināt kādēļ rezultāts bija vājš. Dažiem promitīvajiem tikai gribas dzirdēt slikti un negrib zināt kādēļ. Es vēlos zināt kādēl nav tā kā vēlējās.
, 2018-08-07 12:35, pirms 6 gadiem
FUNS rakstīja: Piekrītu , ka ļoti slikti, bet nevis turējis muti. Tieši otrādi ir jāsaka uz ko sportists cer, ko vēlas sasniegt. J agrib labu rezultātu slikti, ja saka kādēļ nebūs labs atkal slikti. Lai saka ko vēlas un tad redz kā sakrīt ar to kas ir. Tad vēlos zināt kādēļ rezultāts bija vājš. Dažiem promitīvajiem tikai gribas dzirdēt slikti un negrib zināt kādēļ. Es vēlos zināt kādēl nav tā kā vēlējās.
Pagaidām izšāvuši tieši tie, kuri neplātījās - Sinčukovs, Leitis. Bažas, ka tāpat izgāzīsies šķēpā
, 2018-08-07 12:41, pirms 6 gadiem
vorkuta rakstīja: Pagaidām izšāvuši tieši tie, kuri neplātījās - Sinčukovs, Leitis. Bažas, ka tāpat izgāzīsies šķēpā
Savu plānu izklāsts nav plātīšanās. Tas ir plāns ko vēlas sasniegt. Vienkārši cilvēki ir dažādi. Nekas slikts nav ja cilvēks vēlas sasniegt kaut ko ļoti labu un to publiski pasaka. Neizdodas. Tad var pateikt kādēļ. Cits ekstraverts, cits intraverts.
Kāds pasaka ka grib kļūt par OČ un 4 gadus tādēļ runā, trenējās. Paliek OS pēdējā vietā. Nekas slikts ka teicis ko vēlas. Mēs jau vērtējam darbus un runas par augstiem mērķiem nekas slikts nav.
, 2018-08-07 12:57, pirms 6 gadiem
vorkuta rakstīja: šeit tev atbilde - Velveres izgāšanās, 6.vieta priekšskrējienā. Būtu labāk muti turējis....
vai nerunāšanarunāšanas saturs ietekmētu tabu vērtējumu? ja paziņotu "mērķis skrējienā 8.vieta", teiktu ka labi?
, 2018-08-08 21:49, pirms 6 gadiem
Vai Matulei kādreiz un Velverei pie Lāča nekļuva vājš solis??
Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
5

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.
Līna Mūze-Sirmā. Foto: Arvis Ertmanis

Mūze-Sirmā sasniedz otro labāko rezultātu Dimanta līgā

LETA. Latvijas šķēpmetēja Līna Mūze-Sirmā sestdien Ķīnā Dimanta līgas sacensībās, šķēpmešanai esot ārpus ieskaites, sasniedza otro labāko rezultātu.