Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

"Rīgas Kausos" startēs arī Misāns un Grabuste

"Rīgas Kausos" startēs arī Misāns un Grabuste
Gada vieglatlēts Elvijs Misāns ar Katrīnas kausu
Foto: kuldigasports.lv

28. maijā plkst. 18.00 Daugavas stadionā sāksies Latvijā vērienīgākās starptautiskās vieglatlētikas sacensības “Rīgas Kausi”, kurās piedalīsies labākie Latvijas atlēti, kā arī ārzemju sportisti.

Spraiga cīņa gaidāma sešās “Rīgas Kausu” disciplīnās - šķēpa mešanā sievietēm un vīriešiem, 200m skrējienā un tāllēkšanā sievietēm, kā arī lodes grūšanā un tāllēkšanā vīriešiem. Kopumā sacensības notiks 15 vieglatlētikas disciplīnās. Uzvarētāji visās disciplīnās tiks apbalvoti ar naudas balvām. Pieci sacensību uzvarētāji ar augstvērtīgāko rezultātu, ko noteiks pēc vieglatlētikas disciplīnu salīdzinošajām punktu tabulām, saņems naudas balvas.

Šobrīd savu dalību sacensībās apstiprinājuši vieglatlēti no 29 valstīm un 18 Latvijas sportisti. Īpaši liela atsaucību šogad izpelnījusies tāllēkšanas disciplīna, kurā piedalīsies arī Latvijas labākie tāllēcēji - Aiga Grabuste un Elvijs Misāns, kurš pērn tika atzīts par valsts labāko vieglatlētu. Kā jau ziņots, marta pirmajā pusē Gruzijas galvaspilsētā Aiga Grabuste aizlēca 6.82 metrus un laboja 30 gadus vecu Latvijas rekordu tāllēkšanā telpās, savukārt marta Eiropas telpu čempionātā viņa izcīnīja 8. vietu.

“Rīgas Kausu” ietvaros šogad paredzēts arī paraolimpiskais 100m skrējiens neredzīgiem sportistiem ar pavadoni un vājredzīgiem sportistiem, kā arī 4x200m stafetes skrējiens Rīgas skolēniem. Arī šogad sacensības atklās nu jau tradicionālais vieglatlētikas zvaigžņu bērnu skrējiens.

Izmantotie resursi:
www.lat-athletics.lv


LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Pirmo trīs vietu ieguvēji maratonā 2023. gadā. No kreisās: R.Roze, A.Raščevskis, K.Vējš-Āboliņš.
4

Paziņots Rimi Rīgas maratona naudas balvu fonds

Rimi Rīgas maratonā 18. – 19. maijā naudas balvas tiks nodrošinātas visu distanču uzvarētājiem – gan DPD jūdzei, gan 5 km, 10 km, pusmaratona un maratona distanču godalgoto vietu ieguvējiem. Visās distancēs gan vīriešiem, gan sievietēm balvu fonds ātrākajiem finišētājiem būs vienāds, nodrošinot pilnīgu dzimumu līdztiesību, ziņo organizatori.