Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Viesturs Lācis

Pieccīņas zelts aizceļo uz Beļģiju

Pieccīņas zelts aizceļo uz Beļģiju
Tia Helebo svin uzvaru Valensijā.
Foto - AFP

Valensijā notiekošajā pasaules čempionātā vieglatlētikā telpās par uzvarētāju pieccīņā kļuvusi Tia Helebo no Beļģijas, kura piecu disciplīnu kopsummā savāca 4867 punktus un sasniedza šīs sezonas labāko rezultātu pasaulē.

Pirmajā disciplīnā - 60 metru barjerskrējienā visātrākā bija Kellija Sotertone no Lielbritānijas, kura distanci veica 8,25 sekundēs, kas atbilst 1073 daudzcīņas punktiem. Nedaudz vājākus rezultātus sasniedza Anna Bogdanova (Krievija), Helebo un Ludmila Blonska (Ukraina), taču arī viņas pārsniedza 1000 punktu robežu. Lietuvas daudzcīņniece Austra Skujīte, pat neskatoties uz sezonas labākā rezultāta sasniegšanu (8,84), pēc pirmās disciplīnas atradās pēdējā vietā starp astoņām dalībniecēm.

Rezultāti pēc pirmās disciplīnas
1. Kelly Sotherton (GBR) 1073
2. Anna Bogdanova (RUS) 1041
3. Tia Hellebaut (BEL) 1008

Kā otro disciplīnu rīta sesijā sportistes veica augstlēkšanu. Šeit savu favorītes statusu pilnā mērā apliecināja Beļģijas pieccīņniece, kura pēdējos gados ar panākumiem (turklāt kādiem - Eiropas zelts gan telpās, gan stadionā!) bija startējusi tieši augstlēkšanas sacensībās. Helebo pārlēktais augstums 1,99m, kas darītu godu daudzām "tīrajām" augstlēcējām, izvirzīja viņu pārliecinošā vadībā pār Bogdanovu un Sotertoni. Austra Skujīte pēc augstlēkšanas pacēlās uz sesto vietu.

Rezultāti pēc otrās disciplīnas
1. Tia Hellebaut (BEL) 2232
2. Anna Bogdanova (RUS) 2070
3. Kelly Sotherton (GBR) 2064

Lodes grūšanā visas konkurentes pārspēja Natālija Dobrinska (17,18 metri), kurai vissīvāko konkurenci radīja Austra Skujīte (17,00). Pārējās sportistes no abām līderēm atpalika vairāk kā divus metrus. Helebo sasniedza tikai septīto labāko rezultātu, taču galvenajām konkurentēm neklājās daudz labāk - rezultāti bija ļoti blīvi. Pēc šīs disciplīnas abas veiksmīgākās lodes grūdējas vismaz uz brīdi "iekārtojās" labāko trijniekā aiz Helebo.

Rezultāti pēc trešās disciplīnas
1. Tia Hellebaut (BEL) 3016
2. Austra Skujyte (LTU) 2930
3. Nataliya Dobrynska (UKR) 2913

Tāllēkšanā uzvaru ar 6,45 metriem izcīnīja Sotertone, taču Helebo atpalika no viņas tikai par četriem centimetriem un turpināja veiksmīgi nosargāt pārsvaru pār britu sportisti, kas pirms pēdējās disciplīnas bija 107 punkti. Labāko trijniekā atgriezās arī Bogdanova.

Rezultāti pēc ceturtās disciplīnas
1. Tia Hellebaut (BEL) 3994
2. Kelly Sotherton (GBR) 3887
3. Anna Bogdanova (RUS) 3870

Pēdējā disciplīnā - 800 metru skrējienā visu skrējiena gaitu vadībā turējās un uzvarēja poliete Karolīna Timinska (2:08,64), kas uz godalgotajām vietām pretendēt vairs nevarēja. Kā otrā finiša līniju šķērsoja Sotertone, kas viņai deva cerības apsteigt Helebo. Tomēr beļģietei ar ieņemto sesto vietu (2:16,42) pietika vadības nosargāšanai, kaut gan atstarpe ar Sotertoni saruka līdz šķietami niecīgajiem 15 punktiem. Anna Bogdanova finišēja faktiski reizē ar ukrainieti Dobrinsku, neļaujot tai sevi apsteigt cīņā par bronzu.

Pasaules čempionāts telpās.
Valensija, Spānija. 7. marts.
Pieccīņa sievietēm. Rezultāti.

1. Tia Hellebaut (BEL) 4867 (WL)
2. Kelly Sotherton (GBR) 4852 (SB)
3. Anna Bogdanova (RUS) 4753
4. Nataliya Dobrynska (UKR) 4742
5. Austra Skujyte (LTU) 4655 (SB)
6. Karolina Tyminska (POL) 4580
7. Tatyana Chernova (RUS) 4543
8. Lyudmila Blonska (UKR) 4474

Izmantotie resursi:
www.iaaf.org


Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.
Mīkols Alekna. Foto: AFP/Scanpix
16

Aleknu ģimene valda jau otrajā paaudzē - 21 gadu vecais Mīkols labo pasaules rekordu

LETA. Lietuvietis Mīkols Alekna svētdien ASV sacensībās "Oklahoma Throws Series" laboja pasaules rekordu diska mešanā, sasniedzot rezultātu 74,35 metri.