Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Skrējējam draud cietumsods par meldonija lietošanu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Skrējējam draud cietumsods par meldonija lietošanu
Haile Gebrselasi
Foto: bbc.com

Etiopijas garo distanču skrējējs Girmajs Birahuns nākamajā mēnesī varētu kļūt par pirmo, kuram tiks piespriests cietumsods par meldonija lietošanu, informē etiopiešu vieglatlētikas leģenda Haile Gebrselasi. Iekritušajam draud cietumsods no trijiem līdz pieciem gadiem.

Haile Gebrselasi deva lielu artavu jaunā likuma izstrādāšanā, Etiopijas valdība to pieņēma 2016. gada novembrī. Ja tiek pierādīta dopinga lietošana, tad draud cietumsods no trijiem līdz pieciem gadiem. Pamatojoties uz jauno likumu, pagaidām neviens vēl nav sodīts. Pirmais varētu būt skrējējs Girmajs Birahuns, kurš iekrita ar meldoniju.

Haile Gebraselasi: "Es uztraucos par šo sportistu. Man ir ļoti skumji, ka viņš nokļūs cietumā uz vismaz trijiem gadiem. Tas ir ļoti bargs sods. Viņš būs pirmais etiopiešu atlēts, kurš nokļūs cietumā. Viņš raud bez apstājas, tomēr man ir jāaizsargā sportistu vairums, nevis atsevišķas personas. Daži sportisti mani apsūdz par cietumsoda ieviešanu, taču likumu pieņēma valdība, nevis es. Meldonijs tagad ir liela aizliegtā viela. Mums jābūt stingriem."

Kā zināms, Haile Gebrselasi ir divkārtējais olimpiskais čempions 10 000 metru skrējienā (1996, 2000), šajā distancē viņš ieguvis četras zelta medaļas pasaules čempionātos (1993, 1995, 1997, 1999).

Atgādinām, ka no 2016. gada 1. janvāra WADA aizliegto vielu sarakstā iekļauts arī metaboliskais modulators meldonijs, kas ar zīmolu "Mildronāts" tiek ražots Latvijā. Meldonijs (mildronāts) tika pievienots aizliegto vielu sarakstam, jo gūti pierādījumi, ka sportisti to lieto ar nolūku uzlabot savu sniegumu. Sportisti to vairs nedrīkst lietot - ne sacensībās, nedz ārpus tām. "Mildronāts" ir pieprasītākais produkts, ko ražo AS "Grindeks".

Izmantotie resursi:
independent.co.uk
rsport.ru

  +1 [+] [-]

, 2017-02-07 17:31, pirms 7 gadiem
Mežoņi!

  +1 [+] [-]

, 2017-02-07 17:33, pirms 7 gadiem
Tad jau uzreiz nāvessodu!!!
Cilvēces atkritumi, nekas cits. Tas pats Gebraselasī bija tīrāks par baltu?