Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

WADA trešdien saņems pieeju Maskavas antidopinga laboratorijai

WADA trešdien saņems pieeju Maskavas antidopinga laboratorijai
Kreigs Rīdijs. Foto: AFP/Scanpix

LETA--DPA. Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA) trešdien, deviņas dienas pēc noteiktā termiņa, saņems pieeju Maskavas antidopinga laboratorijai.

Jau ziņots, ka Krievija līdz pagājušā gada beigām tā arī nesniedza WADA pieeju Maskavas antidopinga laboratorijai, tādējādi tai draud jaunas sankcijas.Tiesa, trešdien WADA komanda trīs personu sastāvā saņems pieeju Maskavas antidopinga laboratorijai.

"Ja misija būs veiksmīga, būsim izkļuvuši no strupceļa un, iespējams, varēsim uzsākt daudz jaunu lietu," uzsver WADA prezidents Kreigs Rīdijs. Kā pirms tam pauda Rīdijs, viņš ir vīlies, ka datu iegūšana no bijušās Maskavas antidopinga laboratorijas līdz noteiktajam datumam tā arī netika pabeigta. WADA norādīja, ka nākamie soļi Krievijas dopinga sāgā tiks apspriesti janvāra vidū.

WADA septembrī atjaunoja RUSADA darbību, izsaucot sašutumu daļā sporta sabiedrības. Tiesa, tai pat laikā tika noteikts, ka līdz gada pēdējai dienai Krievijai ir jānodrošina pieeja Maskavas antidopinga laboratorijai. Tomēr tas netika izdarīts, tāpēc varētu tikt piemērotas jaunas sankcijas, kas krievu sportistiem atkal varētu liegt piedalīties sacensībās.

Pieeja visiem datiem par dopinga paraugiem, kas Maskavas laboratorijā savākti no 2011. līdz 2015.gadam, bija viens no priekšnosacījumiem, lai Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF) atceltu Krievijas Vieglatlētikas federācijas (VFLA) diskvalifikāciju. VFLA diskvalifikācija pagarināta jau deviņas reizes. WADA eksperti Ziemassvētku laikā pameta Maskavu tukšām rokām, jo Krievijas varasiestādes, aizbildinoties ar vietējiem likumiem, liedza sertifikāciju antidopinga uzraugu ekipējumam.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2019-01-07 22:42, pirms 5 gadiem
Pa svētkiem krievi paspēja visu aizvākt un tagad laiž iekšā,kārtējo reizi visus apčakarēja, nu tagad būs tīri,bļaus ka visi viņus apmelo un tajā pašā laikā varēs no jauna turpināt pārējos krāpt jo krievi jau no laika gala savādāk nemāk
Foto: Reuters/Scanpix
6

Diskvalificēti Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji

LETA--DPA. Četri Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji, tajā skaitā uzvarētājs, diskvalificēti no sacensībām, piektdien paziņoja rīkotāji.
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.