Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Notiks pirmais apvidus skrējiens Latvijā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Pirmais off-trail jeb apvidus skrējiens Latvijā - “Kurbads” - notiks 9.oktobrī mežā pie Zvirgzdes, Vecumnieku novadā. Starp citiem Latvijā notiekošajām skriešanas sacensībām “Kurbads” izcelsies ar tā unikālo formātu – skrējienu bez takām, ceļiem un kompromisiem.

“Kurbads” ir pirmais šāda veida skrējiens, kurš Latvijā ievieš jaunu skriešanas sacensību veidu – off-trail. Iepretim šosejas un taku skrējieniem, off-trail distances izvairās no cilvēku radītiem ceļiem un takām, dalībniekiem piedāvājot trases dabā – cauri siliem, purviem, sūnām.

2016.gada 9.oktobrī plkst.13.00 starts tiks dots trīs dažāda garuma distancēs – jūdzes (1600m), kā arī 5 un 10km. Mazākajiem dalībniekiem – bērniem – neilgi pirms būs iespēja skriet 400m distancē, kurā viņus pavadīs draudzīgais meža zvērs.

Sacensību galvenais organizators, Pasaules čempions orientēšanās sportā, Edgars Bertuks, stāsta: “Skrienot orientēšanās distances, esam novērtējuši, cik skaista ir kustība cilvēka neskartā dabā, tāpēc to pašu vēlējamies piedāvāt arī cilvēkiem, kuriem orientēšanās ir sveša, bet skriešana – tuva. Tā nonācām pie idejas par off-trail skrējienu.”

Papildus intrigai tiks rīkots duelis, kurā jūdzes distancē sacentīties vieglatlēts Jānis Razgalis, kurš ir viens no labākajiem vidējo distanču skrējējiem Latvijā un orientierists Artūrs Pauliņš, kurš nesen uzvarēja starptautiskajās orientēšanās sacensībās “Euromeeting” sprinta distancē.

Balvas labākajiem nodrošinās specializētais veikals skrējējiem “42km.lv”, sporta preču veikals “Sportlife”, sporta uztura kompānija “Syform”, kā arī sporta kopiena “Sportegy”.

Sacensībām par standarta dalības maksu iespējams pieteikties līdz 5.oktobra plkst.23.59, bet pieteikšanās iespējama arī pēc tam, tiesa, par augstāku maksu.

Pieteikšanās un plašāka informācija atrodama mājaslapā OFF-TRAIL SKRĒJIENS KURBADS

Informāciju sagatavoja:
Jānis Tamužs
Off-trail skrējiena “Kurbads” organizators

     [+] [-]

, 2016-10-05 12:50, pirms 8 gadiem
Muļķības. Pirmās "Vīru spēles" notika 1995. gadā. 25 km skrējiens pa 57. paralēli, kopā sanāca visi 35 -40 km. Jāapskrien (vai jāpārpeld) bija ezers, skrējiens bez ceļiem, takām un šosejām, pieci kontrolpunkti, katrā jāatzīmējas visai komandai (4 cilvēki). Pats biju viens no organizatoriem (žurnāls "Vīri") un dalībniekiem. Neder lielīties ar to, kas nav patiesība, tā jau var sākt apgalvot, ka esat tikko izgudrojuši velosipēdu. Dalībniekiem vēlu veiksmi un spriganumu kaulos.