Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Lailzs Dimanta līgā uzrāda izcilu rezultātu 200 metru sprintā

Lailzs Dimanta līgā uzrāda izcilu rezultātu 200 metru sprintā
Noā Lailzs. Foto: AFP/Scanpix

LETA--AFP. Amerikāņu sprinteris Noā Lailzs piektdien Lozannā Dimanta līgas posmā vieglatlētikā ar izcilu rezultātu uzvarēja 200 metru sprintā, kur kļuvis par planētas ceturto visu laiku ātrāko skrējēju šajā distancē.

Lailzs finišēja pēc 19,50 sekundēm, kas ir sezonas labākais rezultāts pasaulē un jauns Lozannas posma rekords. Savu personīgo rekordu Lailzs laboja par 0,15 sekundēm.

Par Lailzu šo distanci skrējuši ātrāk tikai pasaules rekordists Useins Bolts (19,19), vēl viens jamaikietis Johans Bleiks (19,26) un amerikānis Maikls Džonsons (19,32). Šī trijotne distanci ātrāk par 19,50 sekundēm skrējusi septiņas reizes.

Otro vietu piektdien izcīnīja ekvadorietis Alekss Kinjoness, kurš ar 19,87 sekundēm laboja nacionālo rekordu. Vēl piecas sekundes simtdaļas lēnāks bija kanādietis Andrē de Grasse.

Tāpat augstvērtīgu rezultātu uzrādīja poļu kārtslēcējs Pjotrs Liseks, kurš ar 6,01 metru augstumā pārvarētu latiņu laboja Polijas rekordu. Ar savu rezultātu viņš ir dalītā desmitā vietā visu laiku labāko kārtslēcēju sarakstā.

Otrais ar 5,95 metriem bija amerikānis Sems Kendrikss, bet dalītajā trešajā pozīcijā bija francūzis Reno Lavilenī un zviedrs Armands Duplantis.

Tikmēr 100 metru sprintā dāmām uzvarēja divkārtējā olimpiskā čempione Šellija Anna Freizere-Praisa no Jamaikas, kura distanci veica 10,74 sekundēs. Tikmēr otrā bija britu sprintere Dina Ešera-Smita, kura 100 metrus skrēja 10,91 sekundē, bet 0,02 sekundes lēnāka bija Kotdivuāras skrējēja Marī Žozē Talū.

Turpat Lozannā 100 metros vīriem sacentās arī vīri, taču viņu skrējiens nebija Dimanta līgas ieskaitē. Uzvaru ar 9,92 sekundēm svinēja amerikānis Džastins Getlins.

Vēl kungiem 400 metru distancē uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa Brunejas sprinteris Salva Eids Nasers, kurš finišēja pēc 49,17 sekundēm.

Tikmēr 1500 metru distancē vīriem uzvaru ar trim minūtēm un 28,77 sekundēm svinēja kenijietis Timotijs Čeruijots. Otrais ar jaunu personīgo rekordu, trim minūtēm un 30,16 sekundēm, bija talantīgais norvēģis Jakobs Ingebrigtsens.

Vīriem 5000 metros visu goda pjedestālu aizņēma etiopieši, bet uzvaru svinēja Jomifs Kejelča, kurš finišēja pēc 13 minūtēm un 0,56 sekundēm. Šajā distancē gan neiztika bez kurioziem, jo pēc priekšpēdējā apļa ar paceltām rokām finišēja etiopietis Hagoss Gebrhivets, kurš sāka pāragras svinības, bet pēc attapšanās nespēja savākties un pēdējā aplī atkrita uz desmito pozīciju.

Tāpat arī 800 metros pirmais trijnieks bija no vienas Āfrikas valsts, pirmajiem finišējot kenijiešiem, bet uzvaru ar vienu minūti un 43,78 sekundēm izcīnot Vaiklifam Kinjamalam.

Augstlēkšanā sievietēm kārtējo uzvaru svinēja zem neitrāla karoga startējošā Marija Lasickene, kuras rezultāts bija 2,02 metri, bet kungiem tāllēkšanā ar 8,32 metriem labākais bija kubietis Huans Ečevarrija. Tikmēr trīssoļlēkšanā sievietēm ar 14,89 metriem bija pērnā gada pasaules labākā vieglatlēte Katerine Ivargene no Kolumbijas.

Dāmām 400 metru barjerskrējienā uzvaru ar 53,73 sekundēm svinēja amerikāniete Šemaiere Litla, bet vīriem 110 metru barjerotajā distancē pirmais ar 13,05 sekundēm bija spānis Orlando Ortega. Lodes grūšanā sievietēm uzvaras laurus plūca vāciete Kristīna Švarca, kuras rezultāts bija 19,04 metri.

Izmantotie resursi:
LETA


Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.
Mīkols Alekna. Foto: AFP/Scanpix
16

Aleknu ģimene valda jau otrajā paaudzē - 21 gadu vecais Mīkols labo pasaules rekordu

LETA. Lietuvietis Mīkols Alekna svētdien ASV sacensībās "Oklahoma Throws Series" laboja pasaules rekordu diska mešanā, sasniedzot rezultātu 74,35 metri.