Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Latvijai vēsturiskā "Dimanta līgas" posmā Bukša debitē ar 11,54

Latvijai vēsturiskā "Dimanta līgas" posmā Bukša debitē ar 11,54
Sindija Bukša
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

IAAF "Dimanta līgas" astotajā posmā Šveices pilsētā Lozannā šovakar pirmoreiz vēsturē startēja trīs Latvijas sportisti, no kuriem augstvērtīgāko rezultātu sasniedza sprintere Sindija Bukša.

"Dimanta līgas" debija tika pabojāta sprinterei Sindijai Bukšai, kurai sākotnēji bija paredzēts starts vakara programmas 200 metru skrējienā, tomēr vēlāk viņa tika iekļauta vienā no četriem 100 metru B skrējieniem, kas notika pirms vakara programmas. Bukša otrajā skrējienā uzrādīja rezultātu 11,54 sekundes, ieņemot otro vietu, bet starp visām B skrējienu dalībniecēm viņa ieņēma astoto vietu. Atgādinām, ka maija beigās Sindija laboja Latvijas rekordu 100 metros (11,29) un uzstādīja personisko rekordu 200 metros (23,02).

Šķēpmetēja Madara Palameika metienu sēriju sāka ar 57,20 metrus tālu raidījumu, bet otrais mēģinājums viņai netika ieskaitīts. Trešajā mēģinājumā Madara uzrādīja rezultātu 58,80 metri, bet ceturtajā turpināja tuvoties 60 metru atzīmei (59,15). Tomēr atlikušie divi mēģinājumi Palameikai netika ieskaitīti, tādējādi sacensībās viņa ierindojās pirmspēdējā, astotajā vietā. Uzvaru svinēja čehiete Nikola Ogrodnīkova (65,02), otrā bija ķīniete Šijina Ļu (64,46), bet trešā – slovēniete Martina Rateja (63,28).

Šajā sezonā Madarai labākais rezultāts ir 62,98 metri, bet "Dimanta līgas" kopvērtējumā 2016. gada uzvarētāja šobrīd ir 12. vietā. Finālposmam kvalificēsies astoņas labākās sportistes, bet sieviešu šķēpmešana paredzēta vēl tikai vienā posmā.

Kā pēdējais no Latvijas sportistiem trīssoļlēkšanas sektorā izgāja Elvijs Misāns, kuram šī bija debija "Dimanta līgas" trīssoļlēkšanas sacensībās (iepriekš viņš bija startējis tāllēkšanā). Iespaidīgā konkurencē, kurā Elvija personiskais rekords (16,77) un sezonas labākais rezultāts (16,66) bija vājākais, viņš sacensības sāka ar 15,76 metriem, bet otrajā mēģinājumā uzrādīja rezultātu 16,35 metri, pakāpjoties uz piekto vietu. Nākamie divi mēģinājumi Misānam neizdevās (x un 13,57), piektajā lēcienā Misāns sasniedza 16,16 metrus, bet pēdējā mēģinājumā viņa rezultāts bija 15,64 metri, kas deva pirmspēdējo, septīto vietu.

Uzvaru svinēja divkārtējais olimpiskais un trīskārtējais pasaules čempions Kristiāns Teilors no ASV (17,62), kurš tikai par centimetru apsteidza Portugāli pārstāvošo kubieti Pedro Pablo Pičardo, bet trešo vietu ieguva amerikānis Kriss Benārs (16,92).

Nākamais "Dimanta līgas" posms risināsies 13. jūlijā Marokas galvaspilsētā Rabātā.

Izmantotie resursi:
lausanne.diamondleague.com


, 2018-07-05 23:16, pirms 6 gadiem
Izskatas Palameikai tik instragram galva..
, 2018-07-05 23:55, pirms 6 gadiem
Nu NE kas vej sametisj
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.
Mīkols Alekna. Foto: AFP/Scanpix
16

Aleknu ģimene valda jau otrajā paaudzē - 21 gadu vecais Mīkols labo pasaules rekordu

LETA. Lietuvietis Mīkols Alekna svētdien ASV sacensībās "Oklahoma Throws Series" laboja pasaules rekordu diska mešanā, sasniedzot rezultātu 74,35 metri.