Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Palameika: "Šī bija diena, kad jāizmanto katra iespēja mest"

Palameika: "Šī bija diena, kad jāizmanto katra iespēja mest"
Madara Palameika
Foto: Vladislavs Proškins/f64

Latvijas labākā šķēpmetēja Madara Palameika pēc triumfa "Dimanta līgas" posmā Birmingemā sarunā ar Sportacentrs.com atzina, ka veiksmīgo sniegumu ir pagrūti izskaidrot, jo pārlidojums no iepriekšējiem mačiem Romā uz Birmingemu bijis pilns dažādiem šķēršļiem.

Ceturtdien Madara Palameika "Dimanta līgas" posmā Romā sasniedza rezultātu 61,92 metri, tikai par trim centimetriem arpaliekot no uzvarētājas, DĀR sportistes Sunetes Viljunas. Palameika atklāj, ka pirms mačiem Birmingemā izdarījusi visu iespējamo, lai atjaunotos un atgūtu spēkus, jo ceļš uz Angliju bijis sarežģītāks nekā plānots.

"Romā reiss nokavējās stundu, pēc tam vēl nācās palikt Minhenē un lidot caur Frankfurti. Visbeidzot Birmingemā ierados tik nogurusi, kā vēl nekad. Man tika veiktas masāžas un darīts viss iespējamais, lai ķermeni saliktu kopā un tas būtu gatavs sacensībām. Liku ķermenim sevi atkal sajust. No sacensībām neko nebiju gaidījusi, vienkārši centos paveikt savu darbu," stāsta Madara.

"Protams, pirmais metiens 65,06 metru tālumā konkurentēm vienmēr ir nopietns pārbaudījums. Pietiek jau ar metienu pāri 60 metru robežai, lai pārējās sportistes sāktu satraukties," norāda Palameika. "Arī sacensību turpinājumā uzmundrināju sevi, ka varu mest tālu. Bieži tādas sajūtas nav, tādēļ to bija jācenšas izmantot. 65,68 metrus tālo metienu izskaidrot nevaru. Biju sajutusi metiena garšu un šī bija īstā diena, kurā vajadzēja izmantot katru iespēju mest. Tādēļ turpināju mest gan pēc pirmā, gan pēc piektā metiena."

"Zinu, ka nākamās sacensības man būs Prezidenta balva nākamās nedēļas nogalē Valmierā. Protams, startēšu arī "Dimanta līgas" posmos, bet kopumā nepiesārņoju galvu ar savu kalendāru, par to rūpējas mans treneris un menedžeris," piebilst sportiste.

Palameikas šodien sasniegtais rezultāts (65,68) ir sezonas labākais rezultāts pasaulē. Tomēr jāpiebilst, ka 67,30 metru tālumā februārī ir metusi krieviete Vera Rebrika, taču Krievijas vieglatlētu rezultāti diskvalifikācijas dēļ pagaidām netiek skaitīti kopējā vērtējumā. Palameikai piederošais Latvijas rekords ir 66,15 metri. "Dimanta līgas" sezonas kopvērtējumā Palameika izvirzījusies līderpozīcijā, par sešiem punktiem apsteidzot Viljunu.

     [+] [-]

, 2016-06-05 17:02, pirms 8 gadiem
Kuros datumos Eiropas čempis? Tur varētu būt medaļa ar šī brīža stabilo formu.

     [+] [-]

, 2016-06-05 17:13, pirms 8 gadiem
dakots rakstīja: Kuros datumos Eiropas čempis? Tur varētu būt medaļa ar šī brīža stabilo formu.
6-10 jūlijs!

7 jūlija kvalifikācija, 9 jūlijā fināls!

     [+] [-]

, 2016-06-05 17:23, pirms 8 gadiem
...pēc mēneša...nu, vēl tàlu..

  +1 [+] [-]

, 2016-06-05 19:13, pirms 8 gadiem
Šito bildi var pārlikt pie "Galvenā pamatraksta"

  +1 [+] [-]

, 2016-06-05 20:16, pirms 8 gadiem

  +3 [+] [-]

, 2016-06-05 20:37, pirms 8 gadiem
ice F-1 rakstīja: https://www.youtube.com/watch?v=az16RCPlKQU
Madeira!