Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Zālītis: "Sekmīgi turpinot, visaugstākā līmeņa atlēti Rīgā ir laika jautājums"

Jānis Pārums

Zālītis: "Sekmīgi turpinot, visaugstākā līmeņa atlēti Rīgā ir laika jautājums"
Dina Vīksna, Guntis Zālītis, Ieva Zunda
Foto: Juris Bērziņš-Soms

Pēc aizvadītajām vieglatlētikas sacensībām "Rīgas kausi", kas šogad svinēja 50 gadu jubileju, ar gandarījumu tās novērtēja sacensību organizatori, vienlaikus norādot, ka vēl ir pie kā strādāt, lai nākotnē uz Latviju atbrauktu arī Eiropas un pasaules labākie.

"Sacensības tika aizvadītas labā līmenī. Tās vislabāk raksturo sasniegtie rezultāti. Tika sasniegts arī viens olimpiskais normatīvs, diemžēl ne mūsu sportistu izpildījumā. Gaidījām no savējiem. Daudzās distancēs netrūka intrigas, piemēram, 100 metru distancē vīriešiem, tāllēkšanā, šķēpmešanā. Ja turpināsies laba sadarbība ar domi un atbalstītājiem, domāju, ka tikai laika jautājums būs, kad Rīgā ieradīsies arī pirmā līmeņa zvaigznes. Ar katru veiksmīgu gadu sportistus piesaistīt būs vieglāk. Protams, visi gribētu Boltu, taču viņš viens pats izmaksātu divreiz vairāk nekā "Rīgas kausu" kopbudžets," pēc sacensībām ar smaidu sacīja Latvijas Vieglatlētikas prezidents Guntis Zālītis.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sporta un jaunatnes pārvaldes priekšniece Dina Vīksna savukārt pauda prieku par uzsākto sadarbību ar LVS, kas sacensībām daudz devusi: "Rīgas kausiem parādījusies jauna elpa. Pilnas tribīnes, labi rezultāti. Šo sacensību lielākā veiksme neapšaubāmi ir [Rīgas kausu direktore] Ieva Zunda, ar to ieguvuši arī paši mači. Latiņa uzcelta augstu, nākamgad to jāceļ vēl augstāk."

"Vajag vairāk sportistu – gan no Latvijas, gan pasaules. No tiem, uz kuriem cerējām šogad, aptuveni 90% dalībnieku izdevās dabūt. Daugavas stadionā skriešanai celiņš ir labs, citus sektorus var uzlabot. Līdzjutēju bija daudz, taču, protams, var būt vēl vairāk, jo augšējās tribīnēs vietu pietika. Ir pie kā strādāt," norādīja sacensību direktore Ieva Zunda.

  +1 [+] [-]

, 2012-06-06 00:30, pirms 12 gadiem
Baudāmas sacensības, ko Lv vajadzētu biežāk
Paldies organizatoriem

  +1 [+] [-]

, 2012-06-06 00:53, pirms 12 gadiem
"Tika sasniegts arī viens olimpiskais normatīvs, diemžēl ne mūsu sportistu izpildījumā." - tik švaki jau arī nebija, precīzāk 2 A un 4 B normatīvi:
Palameika atkārtoti izpildīja A normatīvu.
Katsiaryna Paplauskaya A normatīvs 100m/b.
Kovals sasniedza B normatīvu (kas viņam vēl nebija), Kim Amb un Marcin Krukowski arī B normatīvi šķēpā.
Anna Nazarova B norma tālumā.

  +1 [+] [-]

, 2012-06-06 01:03, pirms 12 gadiem
Kovals ar B netiek,jo Vasiļevskim un Sirmajam ir A,bet kas ir ar Ragu?Mums olimpiādē būs 2 vīriesi.Tas jau ir Regress.

  +1 [+] [-]

, 2012-06-06 11:08, pirms 12 gadiem
Protams,ka šādām sacensībām jāsvin 100-100000 gade.Pilnīgi piekrītu citius par vēja apstākļu izmantošanu šķēpā,tālumā.Galvenais jau ir atlētu sasniegtie rezultāti nevis vietas.
Labi,ka ir vēl mači,kur mēģināt izpildīt Londonas normatīvus.Lai Valmierā veicas Kovalam,Ozoliņai-Kovalei,Mūzei,Leitim,Misānam un Ko.

  -1 [+] [-]

, 2012-06-06 13:35, pirms 12 gadiem
Guntars 19 rakstīja: Kovals ar B netiek,jo Vasiļevskim un Sirmajam ir A,bet kas ir ar Ragu?Mums olimpiādē būs 2 vīriesi.Tas jau ir Regress.
kovals ar b normu tiek uz londonu,jo diviem ir a norma tad viena ar b var braukt.