Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Maratonists Kipčoge un trīssoļlēcēja Ivargene atzīti par 2018. gada labākajiem

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Maratonists Kipčoge un trīssoļlēcēja Ivargene atzīti par 2018. gada labākajiem
Eliuds Kipčoge. Foto: Reuters/Scanpix

LETA. Kenijas garo distanču skrējējs Eliuds Kipčoge un kolumbiešu lēkšanas disciplīnu speciāliste Katerine Ivargene atzīta par 2018.gada pasaules labākajiem vieglatlētiem.

34 gadus vecais Kipčoge, kurš 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs izcīnīja zeltu maratonā, septembrī uzstādīja jaunu planētas labāko sasniegumu šajā distancē, Berlīnē finišējot pēc divām stundām, vienas minūtes un 39 sekundēm. Iepriekšējo rekordu kenijietis pārspēja par 78 sekundēm. Tāpat viņš šogad trešo reizi karjerā triumfēja Londonas maratonā.

Savukārt viņa vienaudze Ivargene aizvadītajā sezonā triumfēja Dimanta līgas tāllēkšanas un trīssoļlēkšanas disciplīnās. Tāpat Riodežaneiro olimpisko spēļu čempione šajās disciplīnās guva zelta medaļas arī Centrālamerikas un Karību spēlēs.

Tikmēr par uzlecošo zvaigzni vīru konkurencē tika atzīts 19 gadus vecais zviedru kārtslēcējs Armands Duplantis, kurš šogad kļuva par Eiropas čempionu, kā arī savā īpašumā ieguva pasaules U20 čempionāta zeltu. Savukārt dāmām šo godu izpelnījās 19 gadus vecā amerikāniete Sidnija Makloflina, kura aizvadītajā sezonā divreiz laboja U20 pasaules rekordu 400 metru barjerskrējienā.

Par sasniegumiem trenera darbā balvu saņēma amerikānis Džo Vidžils, starp kura audzēkņiem ir arī olimpisko spēļu medaļnieki maratonā.

Duplantis, tāpat kā Francijas desmitcīņnieks Kevins Majē, amerikāņu sprinteris Kristians Koulmens un Kataras barjerskrējējs Abderrahmans Samba, bija pretendents arī uz galveno balvu.

Tikmēr sievietēm uz gada labākās vieglatlētes titulu pretendēja arī Lielbritānijas sprintere Dina Ešere-Smita, Kenijas garo distanču skrējēja Beatrise Čepkoeča, Bahamu salu sprintere Šone Millere-Uibo un septiņcīņniece Nafisata Tiama no Beļģijas.

Pērn par labākajiem tika atzīti Tiama un Kataras augstlēcējs Mutazs Essa Baršims.