Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

IAAF patur spēkā Krievijas diskvalifikāciju arī uz 2019. gadu

Andrejs Siliņš

IAAF patur spēkā Krievijas diskvalifikāciju arī uz 2019. gadu
Titulētā krievu augstlēcēja Marija Lasickene. Foto: Reuters / Scanpix

Otrdien Starptautiskā vieglatlētikas federāciju asociācija (IAAF) oficiāli paziņoja, ka arī nākamajā kalendārajā, 2019., gadā paturēs spēkā Krievijas diskvalifikāciju.

IAAF par sistemātisku sportistu neatļauto vielu lietošanu diskvalificēja Krievijas federāciju 2015. gada novembrī, un kopš tā laika starptautiskajās sacensībās krievu sportisti, kuriem tomēr dota atļauja startēt, dara to zem neitrāla olimpiskā karoga. Šodien IAAF paziņoja, ka diskvalifikācija turpināsies arī 2019. gadā, kamēr netiks saņemti pieprasītie analīžu paraugi un dati no Maskavā bijušās antidopinga aģentūras.

Tāpat brīdī, kad IAAF būs gatava pārtraukt diskvalifikāciju, Krievijas federācijai būs jāsedz visi ar lietas izmeklēšanu saistītie izdevumi. Šī ir jau devītā reize, kad IAAF noraidījusi Krievijas apelāciju par piešķirto diskvalifikāciju.

Līdz ar šo lēmumu skaidrs, ka Krievijas atlēti, kuriem bus atļauja startēt, zem savas dzimtenes karoga nevarēs piedalīties arī 35. Eiropas čempionātā vieglatlētikā telpās. Tas no 1. līdz 3. martam norisināsies Skotijas lielākajā pilsētā Glāzgovā.

Augustā notikušajā Eiropas čempionātā vairāk nekā 70 krievu sportisti startēja zem neitrālā karoga.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2018-12-04 19:41, pirms 5 gadiem
POZITĪVI