Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Budapešta uzņems 2023. gada pasaules čempionātu vieglatlētikā

Andrejs Siliņš

Budapešta uzņems 2023. gada pasaules čempionātu vieglatlētikā
Aktuālais pasaules bronzas ieguvējs 110 metru barjerskrējienā ungārs Balāzs Baji. Foto: AFP / Scanpix

Starptautiskā vieglatlētikas federāciju asociācija (IAAF) pieņēmusi lēmumu, ka 2023. gada pasaules čempionāts vieglatlētikā norisināsies Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā.

Interesi par iespēju uzņemt pasaules čempionātu 2023. gadā izrādīja arī Spānijas pilsēta Barselona, tāpat gatava rīkot pasākumu bija Kenijas galvaspilsēta Nairobi. Tomēr izvēle kritusi par labu Budapeštai, līdz ar to pasaules čempionāts pirmo reizi tiks aizvadīts Ungārijā. Iepriekš Budapeštā noticis 1966. un 1998. gada Eiropas čempionāti.

Paredzēts, ka medaļas tiks sadalītas no 12. līdz 20. augustam Nacionālā Sporta centra stadionā, kas gan vēl pat nav sākts būvēt. Plānots, ka tajā būs vietas 40 000 līdzjutēju.

Līdz čempionātam Budapeštā gan vēl jāaizvada divi citi - nākamgad labākos pasaules vieglatlētus noskaidros no 27. septembra līdz 6. oktobrim Kataras galvaspilsētā Dohā, savukārt 2021. gadā šis sporta forums norisināsies ASV pilsētā Jūdžinā.

Izmantotie resursi:
Sports sponsorship, broadcasting, OTT,...