Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Velveres treneris: "Bija par maz izdarītā darba, lai skrietu divas kārtas PČ"

Velveres treneris: "Bija par maz izdarītā darba, lai skrietu divas kārtas PČ"
Līga Velvere. Foto: instagram.com/ligavelvere

Latvijas 800m skriešanas līderes Līgas Velveres treneris Viktors Lācis sarunā mūsu vieglatlētikas savienību sniedz atbildes uz jautājumiem par aizvadīto sezonu un pasaules čempionātu, kas risinās Kataras galvaspilsētā Dohā. Aizvadīto sezonu pabojāja veselības problēmas.

Pasaules čempionāta priekšsacīkstēs Velvere uzrādīja 2:02.93 un pēc rezultāta kā pēdējā iekļuva pusfinālā, taču tur sanāca vien 2:06.99. "Man ir pārdomas par to, ko mēs izdarījām pareizi un nepareizi pirms Dohas. Bet cēloņi bija jāmeklē ātrāk - uz to man joprojām nav atbildes: kāpēc un kas notika. Kā redzat, divas kārtas Līga nevarēja izskriet," norāda sportistes treneris Viktors Lācis. "Manuprāt, bija par maz izdarītā darba, lai varētu skriet divas kārtas."

Pirms tam telpu sezonā rezultāti bija cerīgi, taču tad sekoja savainojums. "Ziemā tikām uz Pasaules tūres finālu, bet tagad saprotu, ka tas starts bija lieks. Jo pēc tam telpu Eiropas čempionāta pirmajā kārtā savainoja ikra muskuli. Varētu piekrist, ka tā ir mana vaina, jo atļāvu viņai startēt Pasaules tūres finālposmā [kopvērtējumā tika izcīnīta trešā vieta]. Būtu grūti pateikt: nē, mēs nebrauksim, esam pelnījuši, bet nebrauksim. Tajā pašā laikā tā bija kļūda, būs laba mācība nākotnei," atzīst treneris.

Vasaras sezonas sākums Velverei izdevās ļoti labs, taču turpinājumā atkal veselības problēmas. "Šogad uzsāka savu labāko vasaras sezonu ar izciliem startiem - labākā sezona Līgas skriešanas karjerā. Trešajā startā kaut kas notika nesaprotams - bija jāskrien divas dienas pēc kārtas, pēc tā starta Līga jutās ļoti sagurusi. Bet pēc sacensībām mēs visi esam saguruši," informē speciālists. "Pēc tik laba sezonas sākuma bija tukšs mēnesis - nevajadzīgi trenējāmies, jo nebija veselības. Pēc tik labiem pirmajiem diviem startiem sekoja veselības problēmas. Eiropas spēlēs kaut kas nebija kārtībā ar veselību, to es joprojām nevaru saprast. Pēc tam ķermenis vispār atteicās un tiešām negribēja sadarboties. Tad izlēmām nekur nestartēt un mierīgi trenēties. Eiropas komandu čempionā tāpat kaut kas nebija kārtībā ar organismu."

Velvere varēja gatavoties pasaules čempionātam. Bet pirms tam ilgstoši veselība nebija tā labākā - tas nevarēja neietekmēt perspektīvas gaidāmajā pasaules čempionātā. "No dakteriem sapratu, ka Līgas veselība ir uzlabojusies, rādītāji bija ļoti labi," saka treneris. "Bet tagad rezultāta nav."

Mūsu skrējēja plāno atkal piedalīties ziemas Pasaules tūrē. Pagaidām pāragri runāt par iespējām tikt uz Tokijas olimpiskajā spēlēm. Jāskatās, ka būs ar veselību.

.

Izmantotie resursi:
Latvijas Vieglatlētikas savienība


Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
4

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.
Līna Mūze-Sirmā. Foto: Arvis Ertmanis

Mūze-Sirmā sasniedz otro labāko rezultātu Dimanta līgā

LETA. Latvijas šķēpmetēja Līna Mūze-Sirmā sestdien Ķīnā Dimanta līgas sacensībās, šķēpmešanai esot ārpus ieskaites, sasniedza otro labāko rezultātu.