Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Britu dopinga lietotājiem tiks liegts valsts finansējums uz mūžu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Britu dopinga lietotājiem tiks liegts valsts finansējums uz mūžu
Liza Nikola priekšplānā
Foto: uksport.gov.uk

Lielbritānijas sporta ministrijas izpilddirektore paziņojusi, ka dopinga lietošanā pieķertie britu sportisti vairs nekad nevarēs saņemt finansējumu no valsts.

Lielbritānijas sporta ministrijas izpilddirektore Liza Nikola: "Mums ir nulles tolerance pret dopingu. Jebkuram dopinga lietā iesaistītam sportistam tiek apturēts finansējums. Ja šis sportists tiks atzīts par vainīgu nopietnā dopinga pārkāpumā, viņam tiks liegts finansējums uz mūžu." Lielbritānijas valsts finansē apmēram 1300 olimpiskos un paralimpiskos atlētus.

Kā jau ziņots, sestdien tika demonstrēta ARD kanāla jaunā filma par dopingu vieglatlētikā. Tika norādīts, ka šī kanāla un izdevuma "Sunday Times" rīcībā nonākuši vairāk nekā 12 tūkstoši analīžu, kas vieglatlētiem veiktas no 2001. līdz 2012. gadam. Attiecīgā informācija liecina, ka šajā laikā no olimpisko spēļu un pasaules čempionātu medaļām apmēram trešdaļu izcīnījuši vieglatlēti ar aizdomīgiem datiem dopinga testos.

Eksperti uzskata, ka neregularitātes asins analīzēs mudina domāt par aizliegto vielu lietošanu. Tie ir vairāk nekā 800 vieglatlēti, tostarp septiņi britu topatlēti. Vasarā dopinga skandālā tika ierauts slavenā skrējēja Mo Faraha treneris, taču 800 aizdomīgo analīžu vidū viņa vārda nav.

Izmantotie resursi:
"Press Association Sport"
BBC.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-08-04 22:34, pirms 9 gadiem
tā varētu visās valstīs