Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Jocis un Helmane-Soročenkova ļoti pārliecinoši uzvar LČ 10 000 metru skrējienā

Jocis un Helmane-Soročenkova ļoti pārliecinoši uzvar LČ 10 000 metru skrējienā
Uģis Jocis. Foto: Latvijas Vieglatlētikas savienība

Uģis Jocis un Karīna Helmane-Soročenkova sestdien Piltenē ļoti pārliecinoši uzvarēja Latvijas čempionātā 10 000 metru skrējienā.

Gan vīriem, gan dāmām notika pa diviem skrējieniem, spēcīgākajiem sportistiem satiekoties otrajā no tiem. Tomēr intrigas cīņā par zelta medaļām nebija. Dāmām Helmane-Soročenkova finišēja pēc 35 minūtēm un 45,38 sekundēm, tuvāko sekotāju Kitiju Valteri apsteidzot par vairāk nekā divām ar pusi minūtēm. Tikmēr pie bronzas tika Anna Marija Petrakova.

Vīriem Jocis bija 30 minūtes un 3,26 sekundes ātrs, sasniedzot personīgo rekordu un par vairāk nekā pusotru minūti noskrienot Artūru Niklāvu Medvedu, kamēr trešo vietu izcīnīja Jevgēnijs Turkins.

Ja salīdzina rezultātu pēc IAAF punktiem, abu čempionu laiks bija ļoti līdzvērtīgs - Jocis tika pie 950, bet Helmane-Soročenkova pie 949 punktiem.

Pirmais Latvijas čempionāts vieglatlētikā risinājās pirms 100 gadiem - 1920. gada septembrī Rīgā tika aizvadīti pirmie Vislatvijas sporta svētki, kuriem vēlāk tika noteikts arī Latvijas meistrasacīkšu (tagad sakām – čempionātu) statuss. Tomēr šīgada Latvijas čempionātiem ir tikai 99. kārtas skaitlis, jo 1941. un 1944. gadā meistarsacīkstes nenotika. 10 000 metru distance bija arī 1920. gada sacensību programmā, kad par uzvarētāju kļuva Latvijas rekordists, olimpietis Vilis Cimmermanis, noskrienot 36 minūtēs un 24,2 sekundēs. Šogad 10 000 m distancē jaunos čempionus noskaidroja 91. reizi - bez 1941.un 1944. gada skrējiens Latvijas čempionātu programmā nebija arī no 2009. līdz 2015. gadam.

Šajos 90 čempionātos 11 reizes par uzvarētājiem kļuvuši skrējēji, kuri iespējuši distanci veikt ātrāk par pusstundu. Par čempionātu rekordistu jādēvē arī Latvijas rekordists šajā distancē Genādijs Hlistovs, kurš 1973. gadā par Latvijas čempionu kļuva ar rezultātu 29 minūtes un 11,0 sekundes. Iepriekšējo reizi ātrāk par 30 minūtēm jaunais Latvijas čempions finišēja vēl pagājušā gadsimtā - 1998. gadā Aleksandrs Prokopčuks (29:59,3).

Sievietēm šis bija 15. čempionāts. Par pirmo Latvijas čempioni 1985. gadā kļuva Irina Romanova, bet čempionāta rekords (32:49,3) kopš 2003. gada pieder Jeļenai Prokopčukai. Līdz šodienai tikai Prokopčukai un Helmanei-Soročenkovai bija izdevies divkārtējām Latvijas čempionēm 10 000 metru skrējienā, bet tagad Helmane-Soročenkova tikusi pie trešā titula pēc kārtas, turklāt arī sasniedza jaunu personīgo rekordu. Šis ir ceturtais labākais čempiones rezultāts. Ātrākas bijušas tikai Prokopčuka un Inna Poluškina.

Jocis sestdien izcīnīja vienpadsmito Latvijas čempiona titulu, bet Helmane-Soročenkova jau trīspadsmito.

Izmantotie resursi:
https://athletics.lv/lv/article/372...


, 2020-07-04 20:38, pirms 4 gadiem
Butu interesanti ja Jocis dokumentetu precizu un detalizetu trenina plaanu ar apjomiem gan krosaa gan baazee, lai tiktu lidz sim rezultatam.

Cik ir nacies redzet, tad visur ir redzeti tikai tempa laiki un atputas, retakos gadijumos lokanibas un lecienu vingrinajumi.
, 2020-07-05 02:15, pirms 4 gadiem
labs veids kā celt staieru prestižu.
Piltene mudžēja no skrējējiem stadionā un ap to.
, 2020-07-05 21:32, pirms 4 gadiem
RIODEJANEIRO2016 rakstīja: Butu interesanti ja Jocis dokumentetu precizu un detalizetu trenina plaanu ar apjomiem gan krosaa gan baazee, lai tiktu lidz sim rezultatam.

Cik ir nacies redzet, tad visur ir redzeti tikai tempa laiki un atputas, retakos gadijumos lokanibas un lecienu vingrinajumi.
nez vai viņš to tāpat vien darīs
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Pirmo trīs vietu ieguvēji maratonā 2023. gadā. No kreisās: R.Roze, A.Raščevskis, K.Vējš-Āboliņš.
4

Paziņots Rimi Rīgas maratona naudas balvu fonds

Rimi Rīgas maratonā 18. – 19. maijā naudas balvas tiks nodrošinātas visu distanču uzvarētājiem – gan DPD jūdzei, gan 5 km, 10 km, pusmaratona un maratona distanču godalgoto vietu ieguvējiem. Visās distancēs gan vīriešiem, gan sievietēm balvu fonds ātrākajiem finišētājiem būs vienāds, nodrošinot pilnīgu dzimumu līdztiesību, ziņo organizatori.