Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Getlinam 100m sprintā sezonas labākais laiks pasaulē, Gejs nekvalificējas Rio

Getlinam 100m sprintā sezonas labākais laiks pasaulē, Gejs nekvalificējas Rio
Džastins Getlins
Foto: AFP/Scanpix

Džastins Getlins ar sezonas labāko rezultātu pasaulē simts metru distancē (9.80) uzvarējis ASV izlases olimpisko spēļu kvalifikācijā.

34 gadus vecais Džastins Getlins prestižākajā vieglatlētikas disciplīnā finišēja pēc 9.80 sekundēm, pārspējot iepriekšējo sezonas labāko rezultātu, kas piederēja Džimijam Viko, par 0.06 sekundēm. Otro vietu ieņēma Treivons Bromels ar rezultātu 9.84, kas kļuvis par sezonas otro labāko. Bromels kvalificējies savām pirmajām olimpiskajām spēlēm, tāpat kā trešās vietas ieguvējs Mārvins Breisijs ar 9.98.

Savukārt Taisons Gejs palika tikai piektajā vietā. Līdz olimpiskajai ceļazīmei viņam pietrūka 0.05 sekunžu un trīskārtējais pasaules čempions neiekļuva izlases rindās. Viņš piedalījās divās iepriekšējās olimpiskajās spēlēs, taču viņa Londonā uzrādītie rezultāti tika dzēsti dopinga lietošanas dēļ.

Sieviešu konkurencē 400 metru distancē sezonas labāko laiku pasaulē uzrādīja Elisona Fēliksa, finišējot pēc 49.68 sekundēm. Viņa tikai nesen atguvusies no smagas potītes traumas, bet nu četrkārtējā olimpiskā čempione nokārtojusi savu vizīti ceturtjā olimpiādē pēc kārtas.

Getlins pēc finiša apgalvoja, ka nesatraucas par ziņām no Jamaikas par Juseina Bolta savainojumu un izstāšanos kvalifikācijas. Viņš norādīja, ka ir pārliecināts par Bolta spējām atgūties laikā un sastādīt konkurenci 100 metru sprintā. Kamēr Bolts nevarēja piedalīties arī 200 metru sprinta atlasē Jamaikā, tajā uzvarēja Londonas sudraba medaļas īpašnieks Johans Bleiks. Viņš uzrādīja savu labāko rezultātu pēdējos četros gados, finišējot pēc 20.29 sekundēm.

Izmantotie resursi:
Results


, 2016-07-04 13:29, pirms 8 gadiem
neticu ,ka vinjs kaut ko nelieto aizliegtu,ka var 34 gadus 9,80 noskriet?
, 2016-07-04 13:39, pirms 8 gadiem
Cerams, ka Getlins ierādīs vietu Boltam...
Slēpts komentārs: kaaja
, 2016-07-04 13:56, pirms 8 gadiem
Saubos ka usa atlasee nenjema asinis gan jau visiem tur panjema.
, 2016-07-04 14:13, pirms 8 gadiem
Nu, ar tādiem rezultātiem nebūtu kauns iet pat pie Zinta uz bobsleja atlases testiem.
, 2016-07-04 14:28, pirms 8 gadiem
kaaja rakstīja: nesaprotu tos naivuļus, kas iedomājas, ka kāds no top sprinteriem nelieto kādu dopingu - mazāk vai vairāk visi lieto! kādi vienkārši netiek noķerti!
Nesaprotu tos naivuļus, kas iedomājas, ka kāds no top spornteriem lieto dopingu mazāk.

Tāpat nesaprotu tos naivuļus, kas domā, ka dopings pats pa sevi kādam dod baigo priekšrocību šādā gadījumā.
Ja no sprinta noņemtu visu dopingu, tas spēku samērs un vietu sadalījums, visdrīzāk, ja arī mainītos, tad minimāli, vienkārši rezultāti būtu par kādu sekundi sliktāki.
, 2016-07-04 14:39, pirms 8 gadiem
un ko par Jamaikas chempja rezhiem pie reizes nevar pastaastiit

cik saprotu, Powell arii nav kvalificeejies?
, 2016-07-04 14:46, pirms 8 gadiem
Ai, nu tak vajag lietot drapes, lai aizmuktu no odiem...ar ziku....tātad tas nauu dopings!
, 2016-07-04 14:46, pirms 8 gadiem
fuu,labi,ka Bowie tika,,,,,par tallleceju Bartolettu gan parsteigums,ka tik ashi noskreeja

baltaadainaa skreejeja-Prandini starp citu augsto 5. vietu ienema...
, 2016-07-04 14:56, pirms 8 gadiem
Juris Miņins rakstīja: spēku samērs un vietu sadalījums, visdrīzāk, ja arī mainītos, tad minimāli, vienkārši rezultāti būtu par kādu sekundi sliktāki.
Vienlaikus ļoti drosmīgs un ļoti nepatiess izteikums. Cilvēku organismu reakcija uz dopinga preparātiem ir ļoti atšķirīga. Par to ziņo visi, kas jelkad ir novērojuši vairākus vienas dopinga programmas dalībniekus.
, 2016-07-04 15:22, pirms 8 gadiem
M rakstīja: Vienlaikus ļoti drosmīgs un ļoti nepatiess izteikums. Cilvēku organismu reakcija uz dopinga preparātiem ir ļoti atšķirīga. Par to ziņo visi, kas jelkad ir novērojuši vairākus vienas dopinga programmas dalībniekus.
Tas viss ir lirika.
Precīzāk, tas viss ir pilnīgi pareizi, ja mēs runājam par svētdienas sportotājiem, kas izdomā kaut ko palietot.

Savukārt augsto sasniegumu sportā nav nejaušu cilvēku, t.i., viņi visi ir frīki un viņiem visiem ģenētiskā līmenī sprints ir pats piemērotākais sporta veids. Savukārt šī ģenētiskā piemērotība nosaka to, ka reakcija uz vienādām identisku preparātu devām ir ļoti līdzīga (nesaku, ka vienāda).To pierāda arī tie pētījumi, kas ir bijuši sportā, kad dopinga jautājums vēl nebija tik saasināts un sportistus varēja barot ar ko gribi un likt viņiem startēt.

Par tām izmaiņām - globāli (nevis uzvārdos, bet komandās) nekas nemainītos, jo tāpat priekšā būtu tās izlases un vieglatlētikas programmas, kurām ir pieeja pie sprintam ģenētiski atbilstošākajiem atlētiem un lielākas zināšanas treniņprocesa organizēšanā.

Tāpat kā nevar pēkšņi parādīties 4 TOP klases sprinteri kādā Bulgārijā un ASV pārredzamā nākotnē neparādīsies 4 TOP klases svarcēlāji.
, 2016-07-04 15:23, pirms 8 gadiem
M rakstīja: Vienlaikus ļoti drosmīgs un ļoti nepatiess izteikums. Cilvēku organismu reakcija uz dopinga preparātiem ir ļoti atšķirīga. Par to ziņo visi, kas jelkad ir novērojuši vairākus vienas dopinga programmas dalībniekus.
Ulrihs un Ārmstrongs!

Ulriham tas dopings mazāk deva, bet lietoja abi divi!

Ulrihs jaunāks pār Ārmstrongu, bet uzvarēja jau pirms Ārmstronga!
, 2016-07-04 15:33, pirms 8 gadiem
flipsider rakstīja: Ulrihs un Ārmstrongs!

Ulriham tas dopings mazāk deva, bet lietoja abi divi!

Ulrihs jaunāks pār Ārmstrongu, bet uzvarēja jau pirms Ārmstronga!
Armstrongs uz velo bija tāds pats pārcilvēks, kā tagad Bolts sprintā. Jāsaprot, ka Ulrihs bija ļoti ļoti labs, bet ne izcils sportists, kādi tolaik bija vēl vismaz 10. Nu un komanda Lensam bija graujoša nolasīta, tie veči bija apmēram tikpat drausmīgi motori kā pats un ja jau Tu runā par velo, tad vajadzētu zināt, ka vienītī var kā Smukulis nupat uzvarēt Latvijas čempi, jo pārējie uz viņa fona šogad ir nekādi, kādu mazu klasiku, vai sprintu, bet ne jau 5x TDF gaļasmašīnu!

Kas attiecas uz preparātiem es tomēr sliecos domāt, ka atšķirība ir ne tik daudz vielās vai organismos, kas arī var būt gana svarīgs faktors, bet tajā kā, ar ko kombinē un papildu lietās, ko zin tikai top treneri, ne jau kačalkas janka, kam visi kas spiež pāri 100 ir steroidņiki
, 2016-07-04 15:36, pirms 8 gadiem
flipsider rakstīja: Ulrihs un Ārmstrongs!

Ulriham tas dopings mazāk deva, bet lietoja abi divi!

Ulrihs jaunāks pār Ārmstrongu, bet uzvarēja jau pirms Ārmstronga!
DOPINGS nav viena viela, ko tagad visi lieto!!!
Tāpēc salīdzināt Ulrihu un Ārmstrongu ir nekorekti kaut vai tāpēc, ka viņi savu rezultātu uzlabošanai darīja kā līdzīgas, tā arī dažādas lietas.

Par to kam un ko deva šīs izklaides - neteiktu, ka Ulriham ir maz panākumu. Jā, Francijā tik viens panākums (un 5 otrās vietas), taču ir uzvaras gan Spānijas tūrē, gan OS, gan PČ (vairākas). Tāpēc teikt, ka Ulriham kaut kā švakāk dopings strādājis... nu ja tā būtu, tad viņš noteikti nevarētu ar Ārmstrongu cīnīties VISPĀR.

Vispārībā jau - nevar būt divi uzvarētāji vienās sacensībās. Tāpēc te sāk strādāt individuālās lietas, taču tādas ir gan lietojot, gan nelietojot, vienīgi, lietotāji tās rāda TOP līmenī, kamēr nelietotāji... savā līmenī.
, 2016-07-04 15:42, pirms 8 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: Armstrongs uz velo bija tāds pats pārcilvēks, kā tagad Bolts sprintā. Jāsaprot, ka Ulrihs bija ļoti ļoti labs, bet ne izcils sportists, kādi tolaik bija vēl vismaz 10. Nu un komanda Lensam bija graujoša nolasīta, tie veči bija apmēram tikpat drausmīgi motori kā pats un ja jau Tu runā par velo, tad vajadzētu zināt, ka vienītī var kā Smukulis nupat uzvarēt Latvijas čempi, jo pārējie uz viņa fona šogad ir nekādi, kādu mazu klasiku, vai sprintu, bet ne jau 5x TDF gaļasmašīnu!

Kas attiecas uz preparātiem es tomēr sliecos domāt, ka atšķirība ir ne tik daudz vielās vai organismos, kas arī var būt gana svarīgs faktors, bet tajā kā, ar ko kombinē un papildu lietās, ko zin tikai top treneri, ne jau kačalkas janka, kam visi kas spiež pāri 100 ir steroidņiki
Tieši tā. To var attiecināt uz to daļu, ko saucu par "lielākām zināšanām treniņprocesā" - cikli, devas, atjaunošanās, slodžu sadalījums, sagatavošanās konkrētiem pīķiem.

To vislabāk var redzēt sporta veidos, kur dopinga klātbūtne ir acīmredzama. Treneri ir daudzi, bet TOP sportisti iet pie konkrētiem speciālistiem. Vai arī rezultāti ir tikai konkrētām komandām.
, 2016-07-04 17:59, pirms 8 gadiem
Nu, klausieties, ja Anna un Valentīna ir vienādi talantīgas, jaunas svarcēlājas, abas sāk lietot steroīdus, un Anna tikai briest un briest, un viņai aug ūsas un rezultāti, bet Valentīnai izaug ūsas, bārda, uz deguna parādās piecas milzīgas pumpas un parādās nieru mazspēja, tad Anna kļūs par olimpisko čempioni, bet Valentīna aizies no lielā sporta uz telpu uzkopšanas biznesu. Bet viņas objektīvi bija vienādi talantīgas, lietoja to pašu un vienādās devās uz kilogramu dzīvsvara!

Riteņbraukšanā bija objektīvs kritērijs: dabiskais hematokrita līmenis. Jo tas bija zemāks, jo lielāku rezultātu pieaugumu deva EPO lietošana. Kam nepaveicās ar augstu dabisko līmeni, tas palika otrā plānā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.
Mīkols Alekna. Foto: AFP/Scanpix
16

Aleknu ģimene valda jau otrajā paaudzē - 21 gadu vecais Mīkols labo pasaules rekordu

LETA. Lietuvietis Mīkols Alekna svētdien ASV sacensībās "Oklahoma Throws Series" laboja pasaules rekordu diska mešanā, sasniedzot rezultātu 74,35 metri.