Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

"Rīgas kausi" Ogrē: Latvijas vadošie vieglatlēti spēcīgā ārzemju konkurencē

"Rīgas kausi" Ogrē: Latvijas vadošie vieglatlēti spēcīgā ārzemju konkurencē
Rolands Štrobinders. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Šodien norisināsies vieglatlētikas sacensības “Rīgas kausi”, kas par spīti savam nosaukumam notiks Ogres stadionā. Sacensībās piedalīsies vairāki vadošie Latvijas vieglatlēti, kā arī turnīra organizatori ziņo par spēcīgu ārzemju sportistu ierašanos vairākās disciplīnās. Rīgas kausu tiešraide būs pieejama Sportacentrs.com TV, tā sāksies 18:00.

Rīgas kausi tiks izcīnīti sešās disciplīnās – vīrieši sacentīsies šķēpmešanā, trīssoļļēkšanā un 400m skrējienā, kamēr sievietēm paredzēta šķēpmešana, tāllēkšana un 200m skrējiens. Papildus šīm oficiālajām Rīgas kausu disciplīnām plānotas gan arī vairākas papildu sacensības, kopumā būs 14 disciplīnas. Sacensību organizatori vēsta, ka katras kausa disciplīnas uzvarētājs saņems prēmiju 900 eiro apmērā, taču tāpat tiks noteikti arī labākie kopumā, aprēķinot piecus augstvērtīgākos rezultātus.

Sacensības dalību apstiprinājuši gandrīz visi Latvijā vadošie vieglatlēti – Sindija Bukša 100m un 200m, Gunta Vaičule 200m, Līga Velvere 800m, Anete Kociņa un Madara Palameika šķēpa mešanā, māsas Māra un Lauma Grīvas tāllēkšanā, kā arī Jānis Leitis 400m, Patriks Gailums, Gatis Čakšs, Rolands Štrobinders šķēpa mešanā, Elvijs Misāns trīssoļlēkšanā un daudzi citi.

Organizatori parūpējušies, ka Latvijas sportistiem par savām uzvarām būs pamatīgi jāpacīnās, jo pieaicināti vairāki visnotaļ spēcīgi Eiropas vieglatlēti. Pārstāvētas būs vismaz 15 valstis un kopumā sagaidāma vairāk nekā 120 sportistu dalība šajās sacensībās.

Šķēpmešanā Kociņai un Palameikai būs jāsacenšas ar lietuvieti Liveta Jasūnaite, kura pirms mēneša uzstādīja savu personīgo rekordu (61.73m), savukārt iepriekš ziņotais par Polijas rekordistes Marijas Andrejčikas dalību sacensībās tomēr nepiepildījās.

Tāllēkšanā māsām Grīvām konkurenci sastādīs 2016. gada Eiropas vicečempione Džasmina Sojersa no Lielbritānijas, kura pagājušajā gadā aizlēca 6.86m tālumā. Savukārt Sindiju Bukšu aiz sevis centīsies atstāt Baltkrievijas sportiste Kristina Cimanovskaja, bijusī Eiropas U23 vicečempione. Cimanovskajas personīgais rekords 100m sprintā ir 11.09 sekundes, par divām sekundes desmitdaļām labāks nekā Bukšai. Bukša 11.29 sekundes skrēja tieši pirms gada "Rīgas kausos 2018", toreiz pārspējot 31 gadu veco Vinetas Ikaunieces Latvijas rekordu.

Gaidāmas ļoti interesantas vīriešu šķēpmešanas sacensības, kurās latviešu vīriem uzvaru mēģināt atņemt vācietis Bernhards Zaiferts, kurš pirms nedēļas Vācijā trieca šķēpu pāri 89 metru līnijai (89.06m), uzrādot trešo labāko rezultātu pasaulē. Tālāk par 83 metriem Zaiferts metis jau četrās sacensībās pēc kārtas. No Latvijas šķēpmetējiem labāko rezultātu šosezon uzrādījis Štrobinders, Ķīnā aizmetot 83.15m tālumā (12. rezultāts pasaulē šosezon). Pirms gada Štrobinders Rīgas kausos arī meta tālāk par 83 metriem, bet palika aiz Gata Cakša, kurš tika pie personīgā rekorda ar 83.89m.

400m skrējienā Jānim Leitim galvenais konkurents būs polis Karols Zalevskis, pagājušā gada čempions 4x400 stafetē telpās, bet trīssoļlēkšanā Misānam konkurenci sastādīs arī francūzis Joans Rapinjē, pieredzējušais sportists ar personīgo rekordu 17.45m, tiesa, tas sasniegts pirms sešiem gadiem. Šī gada sākumā telpās Rapinjē aizleca 16.95m.

Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidents Arnis Lagzdiņš pirms nedēļas preses konferencē nodeva vēlējumu sacensību dalībniekiem: “Sacensībās “Rīgas kausi” mūsu labākajiem atlētiem ir iespēja spēcīgā konkurencē un savu atbalstītāju priekšā demonstrēt labu sniegumu. Vairāki sportisti Ogrē atklās jauno sacensību sezonu. Novēlu, lai atlētiem izdodas sasniegt savus mērķus un skatītāji būtu liecinieki augstvērtīgiem rezultātiem un sportiskai cīņai Ogres stadionā.”

“Rīgas kausi” šogad atgriezušies Ogrē, jo “Daugavas” stadiona skrejceļš tika atzīts kā pārāk ciets, kas bija sportistu kritikas avots arī pagājušā gada sacensībās. Ogre arī iepriekš uzņēmusi Rīgas kausu sacensības, kas pirmoreiz tika sarīkotas jau pirms vairāk nekā 55 gadiem.

Sacensību programma, pilnie dalībnieku pieteikumi, kā arī rezultāti vakara gaitā būs pieejami Latvijas Vieglatlētikas savienības mājaslapā ( https://athletics.lv/lv/event/36490... ).

Sacensību tiešraide būs pieejama Sportacentrs.com TV kanālā un arī portālā.

Izmantotie resursi:
https://athletics.lv


, 2019-06-04 12:36, pirms 5 gadiem
Man nav nekas pret Ogri bet cik tupiem un kādā nolūkā vismaz daļēji rekonstruētā stadionā jāsataisa tādi nelietojami celiņi?
, 2019-06-04 12:59, pirms 5 gadiem
Alpaville rakstīja: Man nav nekas pret Ogri bet cik tupiem un kādā nolūkā vismaz daļēji rekonstruētā stadionā jāsataisa tādi nelietojami celiņi?
Kas Ogres celiņiem vainas?
, 2019-06-04 13:08, pirms 5 gadiem
RHS rakstīja: Kas Ogres celiņiem vainas?
Laikam bija domāti Daugavas stadiona celiņi.
, 2019-06-04 14:14, pirms 5 gadiem
Kuršu kāpas Lietuvā, vasaras olimpiskās spēles Rio notika ziemā, hokejs arī ir bijis vasaras olimpiskajās spēlēs, tad jau Rīgas kausi Ogrē tāds sīkums vien ir. Varbūt tomēr pārdēvēt par Ogres kausiem un pēc gada tad Ogres kausi notiks Rīgā.
Pirms gada biju aizgājis uz Rīgas kausiem un gribēju arī šogad apmeklēt...bet Ogre lai arī tuvu nav Rīga. Žēl... Vai pēc gada cietie skrejceliņi būs sportistiem draudzīgāki?
, 2019-06-04 14:16, pirms 5 gadiem
Skaidrs, ka ciets celiņš nav labs ilgstošiem treniņiem, arī gargabalniekiem tāds varētu nepatikt. Īsti neiztēlojos, cik cietam ir jābūt celiņam, lai par to žēlotos sprinteri un vidusdistančnieki (nospiedošais vairums "Rīgas kausu" dalībnieku)...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.
Mīkols Alekna. Foto: AFP/Scanpix
16

Aleknu ģimene valda jau otrajā paaudzē - 21 gadu vecais Mīkols labo pasaules rekordu

LETA. Lietuvietis Mīkols Alekna svētdien ASV sacensībās "Oklahoma Throws Series" laboja pasaules rekordu diska mešanā, sasniedzot rezultātu 74,35 metri.