Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Ikauniece: Par sniegumu 200 metros treneris "cepās" visvairāk

Ikauniece: Par sniegumu 200 metros treneris "cepās" visvairāk
Foto: Romāns Kokšarovs/f64
Laura Ikauniece

Latviešu septiņcīņniece Laura Ikauniece pēc ikgadējām daudzcīņas sacensībām Austrijas pilsētā Gecisā sarunā ar Sportacentrs.com atzina, ka ir apmierināta ar iegūto septīto vietu, taču ne ar uzrādītajiem rezultātiem.

„Ne pārāk labi,” aicināta novērtēt savu sniegumu pagājušās nedēļas nogalē notikušajās sacensībās, atbild Laura. „Ar septīto vietu vēl esmu apmierināta, bet rezultāts gan disciplīnās, gan summā varēja būt labāks.”

Ikauniece septiņās disciplīnās kopā sakrāja 6320 punktu, no uzvarētājas Katarīnas Džonsones-Tompsones atpaliekot par 362 punktiem, bet no sava 2012. gadā sasniegtā personiskā rekorda – par 94 punktiem.

„Vilšanās ir par barjersprintu, augstlēkšanu un tāllēkšanu. Barjerās neveicās, jo treniņos spēcīgi sasitu muskuli un pēdējā laikā biju skrējusi tikai uz mazajām barjerām, tādēļ sacensībās galvenais bija neaizķerties. Augstlēkšanā ir problēmas ar ieskrējienu, būs jāpamēģina kaut ko darīt citādāk, bet tāllēkšanā vienkārši netrāpīju uz dēlīša – visos lēcienos atspēros krietni pirms tā.”

Lai gan lodes grūšanā izdevās sasniegt 13 metru robežu, sportiste nav apmierināta ar nestabilo sniegumu, jo uzrādīto rezultātu amplitūda bijusi pārāk liela – pat pusotra metra robežās.

Par 800 metros sasniegto personisko rekordu (2:11,83) Laurai ir prieks, lai arī tas pārspēts tikai par 0,3 sekundēm, bet par 200 metru distanci treneris Andis Austrups esot „cepies” visvairāk. Pat neskatoties uz to, ka viņa par 0,02 sekundēm pārspēja personisko rekordu, kas gan 3,1 m/s spēcīgākā pavēja dēļ netiks ieskaitīts.

"Par šīs sezonas turpmākajām sacensībām pagaidām nemaz nezinu. Varbūt esam pieļāvuši kļūdu, ka šosezon nestartējām individuālajās distancēs, un turpmāk tas būs jādara. Tāpat droši vien būs jāpiedalās arī kādās daudzcīņas sacensībās, lai iegūtu reitinga punktus un pārliecību par saviem spēkiem," saka Ikauniece.

22 gadus vecajai sportistei galvenās sacensības šajā sezonā, protams, būs Eiropas čempionāts, kas augusta vidū risināsies Šveices pilsētā Cīrihē. Pirms diviem gadiem Laura kontinenta meistarsacīkstēs izcīnīja bronzas medaļu, tomēr viņa uzskata, ka godalgas svars neradīs lieku spiedienu. "Vienkārši jāturpina strādāt un tad jau redzēsim, kādi būs rezultāti Cīrihē."


Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
4

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.
Līna Mūze-Sirmā. Foto: Arvis Ertmanis

Mūze-Sirmā sasniedz otro labāko rezultātu Dimanta līgā

LETA. Latvijas šķēpmetēja Līna Mūze-Sirmā sestdien Ķīnā Dimanta līgas sacensībās, šķēpmešanai esot ārpus ieskaites, sasniedza otro labāko rezultātu.