Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Smiltenē aizvadīts Latvijā lielākais stafešu skrējiens - "top ielu stafetes"

Toms Markss
Toms Markss

Smiltenē aizvadīts Latvijā lielākais stafešu skrējiens - "top ielu stafetes"
Top ielu stafetes
Foto: Agnis Melderis

Smiltenē 20. reizi aizvadītas Vidzemes reģiona lielākais jaunatnes skriešanas notikums – "top ielu stafetes", pulcējot vairāk nekā 1000 dalībniekus, kuru vidū bija gan mazi bērni, gan arī pieaugušie no Latvijas un Igaunijas.

"Top ielu stafetes" kļuvušas par tradīcijām bagātāko stafešu skriešanas notikumu Latvijā. Šajā gadā vērienīgais notikums norisinājās jau 20. reizi, pulcējot visdažādākā vecuma skrējēju, kuru vidū lielākā daļa bija mācību iestāžu audzēkņi. Pasākumā, kuram līdzi seko un piedalās teju ikviens smiltenietis, ir ne tikai sportiskā, bet arī izklaides sadaļa.

Pasākuma īpašie viesi šajā gadā bija – Patrīcija Eiduka un viņas tētis, kā arī reizē treneris Ingus Eiduks. Patrīcija aizvadītajā ziemā Korejā bija labākā no Baltijas valstu slēpotājām Phjončhanas ziemas Olimpiskajās spēlēs distanču slēpošanā, kamēr viņas tētis izaudzinājis jau otro olimpieti – savas ģimenes locekli. 2006. gadā Turīnas Olimpiskajās spēlēs startēja Valts Eiduks. Tāpat lielus un mazus skrējējus priecēja "Rakši Zoo" iemītnieki – Lama un Alpaka.

Kā pirmie trasē devās paši mazākie skrējēji. Kopumā trijos jaunāko bērnu skrējienos piedalījās vairāk nekā 400 dalībnieki. Katrs no viņiem pēc finiša saņēma gardas pārsteiguma balvas no pasākuma atbalstītājiem. Ļoti spraigā, bet vienlaikus arī pozitīvā gaisotnē aizritēja stafešu skrējieni. Katrā komandā tika iekļauti trīs puiši un trīs meitenes.

2. – 3. klašu grupā piedalījās vairāk nekā 30 komandas. Ātrāko laiku sasniedza Smiltenes vidusskolas 2. -3. klašu komanda, kas sīvā cīņā apsteidza Valgas pamatskolas un Dāvja Ozoliņa Apes vidusskolas skrējējus. 4. – 5. klašu grupā triumfēja Smiltenes vidusskolas 4. – 5. klašu komanda. Otro vietu izcīnīja Valgas pamatskola, bet trijnieku noslēdza Smiltenes vidusskolas 5b klase.

6. – 7. klašu grupā uzvaru guva viesi no Valgas pamatskolas, dramatiskā cīņā apsteidzot Jāņa Cimzes Valgas ģimnāzijas 6b klasi. Trešā ātrākā komanda bija no Dāvja Ozoliņa Apes vidusskolas. Starp 8. un 9. klasēm labākā bija Apes vidusskola, pārspējot Valkas BJSS un Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas vienību "Ņū siks".

Dienu noslēdza 10 – 12 klašu un pieaugušo skrējiens. Tajā piedalījās piecas komandas, starp kurām divas pieaugušo vienības. Īpaši par saviem tērpiem padomājuši bija "Smiltenē sporto" komanda, kas izcēlās arī ar raitu soli trasē. Cīņā par uzvaru Jāņa Cimzes Valkas ģimnāzija pēdējos metros apsteidza Smiltenes vidusskolu. Trijnieku noslēdza Valmieras Pārgaujas ģimnāzija.

Pēc finišam balvas saņēma visas komandas, kamēr īpaši tika sveiktas pirmo trīs vietu ieguvējas katrā vecuma grupā. Pasākuma rīkotājs Guntars Markss augstu novērtē sporta skolotāju, klašu audzinātāju un pašu skolēnu iniciatīvu veidot komandas. Arī katrs sporta skolotājs saņēma pārsteiguma balvas. Tās pasniedza Patrīcija Eiduka un viņas tēvs Ingus Eiduks. Pasākuma galvenais atbalstītājs ir veikalu tīkls "top".

Izmantotie resursi:
smiltene.lv