Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Velvere traumas dēļ EČ pusfinālā nevarēja parādīt savu labāko sniegumu

Velvere traumas dēļ EČ pusfinālā nevarēja parādīt savu labāko sniegumu
Līga Velvere. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Latvijas rekordiste 800m skrējienā telpās Līga Velvere aizvadītajā Eiropas čempionātā izcīnīja desmito vietu. Neizdevās tikt kārotajā finālā. Sportiste savā Instagram.com profilā informē, ka pusfinālā skrēja ar traumu.

Kā jau ziņots, Eiropas čempionāta 800m piektdienas priekšskrējiena Līga Velvere iekārtojās līderpozīcijā un stabili finišēja pirmā (2:05.37).

Pēc tam publiskajā telpā neparādījās informācija par latvietes veselības likstu, taču sestdienas pusfinālā bija redzams, ka uz Velveres labās kājas apakšstilba parādījušies teipi. Pusfināla skrējienā mūsu sportiste finišēja ceturtā (2:04.06), taču finālam bija vajadzīga trešā vieta, bija jāskrien par 0.46 sekundēm ātrāk.

Izrādās, ka minētie teipi neparādījās tikai piesardzības apsvērumu dēļ. "Līdz šim labākās sezonas pabeigšana ar traumu nebija tas, kam biju gatavojusies. Tas man sāp vairāk, nekā jūs varētu domāt," atklāj Līga Velvere. "Paldies trenerim par to, ka mani veido tik labu, cik es varu būt. Paldies medicīniskajam personālam par manis sagatavošanu pusfinālam. Un paldies visiem par atbalstu."

Atgādinām, ka februāra pēdējā dekādē Velvere izcīnīja trešo vietu Pasaules tūres noslēguma kopvērtējumā. Savukārt aizvadītā mēneša pirmajā pusē mūsu sportiste sasniedza Latvijas rekordu (2:01.10), kas tobrīd bija Eiropas sezonas piektais labākais rezultāts. Tādējādi ar kontinentālajām meistarsacīkstēm pamatoti tika saistītas lielas cerības.

Izmantotie resursi:
instagram.com/ligavelvere


, 2019-03-04 16:38, pirms 5 gadiem
Dakšiņa *akaļā
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.
Mīkols Alekna. Foto: AFP/Scanpix
16

Aleknu ģimene valda jau otrajā paaudzē - 21 gadu vecais Mīkols labo pasaules rekordu

LETA. Lietuvietis Mīkols Alekna svētdien ASV sacensībās "Oklahoma Throws Series" laboja pasaules rekordu diska mešanā, sasniedzot rezultātu 74,35 metri.