Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

EČ telpās: Lietuvai zelts augstlēkšanā, Polija vadībā medaļu kopvērtējumā

EČ telpās: Lietuvai zelts augstlēkšanā, Polija vadībā medaļu kopvērtējumā
Airīne Palšīte mirkli pēc zelta medaļas nodrošināšanas
Foto: AFP/Scanpix

Belgradā notiekošajā 60 metru sprinta finālā vīriešiem par Eiropas čempionu telpās kļuva brits Ričards Kiltijs, kurš finišēja pēc 6.54 sekundēm. Savukārt medaļu kopvērtējumā vadībā izvirzījusies Polija, kurai zeltu lodes grūšanā sarūpēja 19 gadus vecs jauneklis, bet Lietuvai zeltu izcīnīja augstlēcēja Airīne Palšite.

Ričards Kiltijs par Eiropas čempionu telpās kļuva arī pirms diviem gadiem, turklāt viņa rēķinā 60 metru sprintā arī pasaules čempiona tituls 2014. gadā. Šodien viņš uzrādīja labāko laiku jau pusfinālā (6.58), bet vēl vairāk to uzlaboja finālā, triumfējot ar rezultātu 6.54.

Otro vietu negaidīti ieguva Slovākijas sprinteris Jāns Volko, kurš finālā laboja valsts rekordu (6.58). Volko personiskais rekords līdz šim bija gandrīz par sekundes desmitdaļu sliktāks. Savukārt trešo un ceturto vietu sadalīja divi Zviedrijas pārstāvji - Ostons Hamiltons un Odains Rose. Viņi abi finišēja ar laiku 6.63, taču bronza tomēr tika Hamiltonam. Jāpiemin, ka fināla astoņu sprinteru vidū Zviedrijai un Lielbritānijai bija pa trim pārstāvjiem, bet par pāragru startu tika diskvalificēts viens no medaļu favorītiem brits Endrjū Robertsons.

Medaļas sadalītas arī 400m skrējienā vīriešiem, kur finālā ātrākais bija Pavels Maslāks no Čehijas. Viņš ar rezultātu 45.77 pārliecinoši pārspēja tuvāko sekotāju Rafalu Omelko no Polijas. 26 gadus vecais Maslāks šajā distancē telpu čempionātos dominē jau vairākus gadus un šodien kļuvis par trīskārtēju Eiropas čempionu. EČ vēsturē viņš ir pirmais, kas to paveicis trīs reizes pēc kārtas. Savukārt sieviešu konkurencē 400 metru skrējienā ātrākā bija Francijas pārstāve Florija Gueī, kura par pussekundi apsteidza čehieti Zuzanu Hejnovu.

1500 metru skrējienā vīriešiem nepārspēts palika polis Marcins Levandovskis, kurš pirms diviem gadiem par Eiropas čempionu telpās kļuva 800 metru distancē. Otro vietu ieguva zviedrs Kalle Berglunds, bet Čehijas veiksmīgo dienu papildināja Filipa Sasīneka bronzas medaļa. Bet sievietēm šajā pašā distancē EČ rekordu uzstādīja Lielbritānijas pārstāve Laura Muira, finišējot pēc četrām minūtēm un 2.39 sekundēm.

Lodes grūšanā ar pasaules labāko rezultātu šosezon (21.97m) triumfēja tikai 19 gadus vecais polis Konrāds Bukoveckis, par pusmetru pārspējot otru vietu ieguvušo čehu Tomāšu Staneku, bet ne pārāk tālu no medaļām (22 centrimetrus) palika Portugāles rekordu uzstādījušais Canko Arnaudovs (21.08m).

Sieviešu augstlēkšanā pārliecinoši labāko rezultātu uzrādīja lietuviete Airīne Palšite, pagājušā gada Eiropas vicečempione āra stadionā. Šodien telpu EČ viņa ieguva zelta medaļu, pārvarot 2.01m augstumu. Nevienai citai sportistei neizdevās tikt pie labāka rezultāta nekā 1.94m. Savukārt trīssoļlēkšanā uzvaru svinēja vāciete Kristina Gieriša ar lēcienu 14.37m tālumā, bet kārtslēkšanā 4.85 metru augstumu pārvarēja un zeltu ieguva grieķiete Jekaterini Stefanidi.

Eiropas čempionāts telpās noslēgies rītdien, kad par augstu vietu trīssoļlēkšanas finālā cīnīsies arī Elvijs Misāns. Medaļu kopvērtējumā pirms EČ pēdējās dienās vadībā ir Polija, kas paspējusi savākt septiņas medaļas, bet trīs zelti ir arī Lielbritānijai. Vismaz vienu zeltu ieguvušas desmit valstis, to vidū arī Lietuva, kamēr vismaz vienu medaļu ieguvušas 19 valstis. Jāpiemin, ka pirms diviem gadiem EČ medaļu kopvērtējumā triumfēja Krievija ar sešiem zeltiem, bet pašreizējā līdere Polija bija septītajā vietā.

EČ medaļu kopvērtējums pirms pēdējās dienas

V.ValstsZSBKopā
1.Polija3137
2.Lielbritānija3003
3.Vācija2226
4.Čehija1225
5.Grieķija1113
6.Francija1102
7.Ungārija1012
8.Albānija1001
Beļģija1001
Lietuva1001

Izmantotie resursi:
Competitions - European Athletics Indoor...


, 2017-03-05 00:03, pirms 7 gadiem
Apsveicu brāļu tautu!
, 2017-03-05 00:14, pirms 7 gadiem
Skatìjos apbalvošanu...laikam serbu operators bija samīlējies 3.vietas ukrainietē - tiek spēlēta Lietuvas hima, bet tuvplānā rāda tik ukrainieti, viņas dzimumzīmi virs lūpas...jautājums, kura tad vinnēja augstumu?
, 2017-03-05 07:54, pirms 7 gadiem
elfs rakstīja: Apsveicu brāļu tautu!
Raimond, Tu?
Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
4

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.
Līna Mūze-Sirmā. Foto: Arvis Ertmanis

Mūze-Sirmā sasniedz otro labāko rezultātu Dimanta līgā

LETA. Latvijas šķēpmetēja Līna Mūze-Sirmā sestdien Ķīnā Dimanta līgas sacensībās, šķēpmešanai esot ārpus ieskaites, sasniedza otro labāko rezultātu.