Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Pistoriuss atzīts par vainīgu slepkavībā, draud bargāks sods

Pistoriuss atzīts par vainīgu slepkavībā, draud bargāks sods
Oskars Pistoriuss olimpiskajās spēlēs (2012)
Foto: AP / Scanpix

Dienvidāfrikas Republikas Augstākā tiesa šodien apmierināja prokuratūras protestu par tiesas spriedumu, ar kuru slavenais skrējējs Oskars Pistoriuss tika atzīts par par vainīgu nogalināšanā bez iepriekšēja nodoma. Šīs sportists tagad atzīts par vainīgu slepkavībā (personas tīša un prettiesiska nonāvēšana).

Līdz ar to Pistoriusa lieta tiks atgriezta izskatīšanai pirmās instances tiesā, kas lems par soda mēru. Līdz tam laikam sportists, visticamāk, paliks mājas arestā. Tagad viņam draud vismaz 15 gadu cietumsods.

Kā jau ziņots, 2014. gada oktobrī Dienvidāfrikas Republikas tiesa pasludināja Pistoriusu par vainīgu nogalināšanā bez iepriekšēja nodoma. Tiesa noteica soda mēru - 5 gadi cietumā. Tiesību eksperti toreiz gan norādīja, ka pēc desmit mēnešiem cietumsods varētu tikt aizstāts ar mājas arestu, kas pavērtu lielākas iespējas trenēties. Pēc tiesas sprieduma paziņošanas 2016. gada olimpisko spēļu organizatori informēja, ka gatavi dot zaļo gaismu Pistoriusam, ja vien nebūs formālu šķēršļu. 2015. gada oktobrī tika nolemts atbrīvot no cietuma slaveno skrējēju, kurš 2013. gada Valentīndienā caur tualetes durvīm nošāva savu draudzeni. Soda izciešana turpinās mājas arestā.

Kā zināms, Pistoriusam ir amputētas kājas, skriešanas sacensībās viņš startēja ar īpašu protēžu palīdzību. 2012. gada 4. augustā viņš kļuva par pirmo sportistu, kurš ar amputētu ķermeņa daļu startējis olimpiskajās spēlēs. Londonas olimpiādē viņš iekļuva 400 m pusfinālā, bet 4x400 m stafetē skrēja pat finālā. Noslēguma ceremonijā Pistoriuss bija Dienvidāfrikas Republikas karognesējs. Viņš ir arī seškārtējais paralimpisko spēļu čempions.

Izmantotie resursi:
reuters.com
afp.com


, 2015-12-03 12:21, pirms 8 gadiem
Nu tad beidzot, gadus divdesmit šo slepkavu neredzēsim....
, 2015-12-03 14:18, pirms 8 gadiem
Vai viņš nevar kaut kā pa daļām izmukt? Tobiš, cietumā likt sev protēzi pēc protēzes, kamēr cellē paliek tikai protēzes, bet visas dzīvās daļas iznāk ārā un pēc tam tiek saliktas kopā?
, 2015-12-03 14:30, pirms 8 gadiem
M rakstīja: Vai viņš nevar kaut kā pa daļām izmukt? Tobiš, cietumā likt sev protēzi pēc protēzes, kamēr cellē paliek tikai protēzes, bet visas dzīvās daļas iznāk ārā un pēc tam tiek saliktas kopā?
, 2015-12-03 17:23, pirms 8 gadiem
M rakstīja: Vai viņš nevar kaut kā pa daļām izmukt? Tobiš, cietumā likt sev protēzi pēc protēzes, kamēr cellē paliek tikai protēzes, bet visas dzīvās daļas iznāk ārā un pēc tam tiek saliktas kopā?
Es nezinu ko tu pīpē, bet varētu padalīties. Liekas vajadzētu būt labai mantai.
Foto: Reuters/Scanpix
6

Diskvalificēti Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji

LETA--DPA. Četri Pekinas pusmaratona skandālā iesaistītie skrējēji, tajā skaitā uzvarētājs, diskvalificēti no sacensībām, piektdien paziņoja rīkotāji.
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.