Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

26 itāļu vieglatlētiem draud diskvalifikācija uz diviem gadiem

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

26 itāļu vieglatlētiem draud diskvalifikācija uz diviem gadiem
Itālijas vieglatlētu vadītājs Alfio Džiomi
Foto: Giancarlo Colombo / fidal.it

Itālijas Olimpiskā komiteja pieprasa diskvalificēt uz diviem gadiem 26 vieglatlētus, kuri izvairījušies no dopinga kontroles. No šiem atlētiem kādi desmit ir beiguši karjeru, bet pieci jau kvalificējušies Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

26 vieglatlētu sarakstā ir arī Londonas olimpisko spēļu bronzas medaļnieks Fabricio Donato (trīssoļlēkšana), 2014. gada Eiropas čempions Daniele Meuci (maratons), 2007. gada pasaules vicečempions Endrjū Hovs (tāllēcējs), 2010. gada Eiropas čempione Anna Inčerti (maratons), Atēnu olimpisko spēļu bronzas medaļnieks Džuzepe Džibilisko (kārtslēkšana).

Vieglatlēti tiek apsūdzēti par izvairīšanos no dopinga kontroles, taču kā attaisnojums varētu būt sistēmas kļūda. "Pārāk vienkārši vainot tikai sportistus, ar kuriem viss sākas un beidzas. Jāņem vērā, ka ir arī treneri, klubi, federācija un olimpiskā komiteja. Mums visiem jāuzņemas atbildība," norāda Itālijas Vieglatlētikas federācijas prezidents Alfio Džiomi.

2016. gadā gaidāms tiesas process, kur pirmais nolēmums gaidāms ne ātrāk kā februārī. Starp šiem 26 sportistiem pieci jau kvalificējušies Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, turklāt vairāki vēl reāli pretendē.

Kā jau ziņots, saistībā ar masveidīgu aizliegto vielu lietošanu Starptautiskā vieglatlētikas federāciju asociācija (IAAF) novembrī diskvalificēja Krievijas Vieglatlētikas federāciju no starptautiskajām sacensībām, izmeklēšana notiek arī par Kenijas iespējamo dalību dopinga piesegšanā.

Izmantotie resursi:
reuters.com
ap.org
fidal.it

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-12-03 14:49, pirms 8 gadiem
Kad Krievijas sportistiem dala DSQ, sportacentrs ziņu izceļ ar sarkanu un ieliek pie galvenajām ziņām.

Kad līdzīgs liktenis draud Itālijai, tā tā ir maza, neizteiksmīga ziņa. Brīnums, ka vispār ko tādu publicēja.

  +2 [+] [-]

, 2015-12-03 15:03, pirms 8 gadiem
Simply_the_BEAST rakstīja: Kad Krievijas sportistiem dala DSQ, sportacentrs ziņu izceļ ar sarkanu un ieliek pie galvenajām ziņām.

Kad līdzīgs liktenis draud Itālijai, tā tā ir maza, neizteiksmīga ziņa. Brīnums, ka vispār ko tādu publicēja.
Ko medijiem darīt, ja (1) sponsori prasa auditoriju un (2) visu tautību Latvijas iedzīvotāji tik traki pavelkas uz visu, kas saistīts ar Krieviju? Ja Itālijas ziņa būtu top raksts un Krievijas ziņa tikai tā starp citu pieminēta, paši lasītāji tik un tā otro ziņu izvilktu no pagaldes un apspriestu 10x vairāk.

     [+] [-]

, 2015-12-03 15:06, pirms 8 gadiem
Drusku tajā visā neiebraucu... Saprotu, var pilnveidot tehnoloģijas un pēc ilgāka laika posma atrast aizliegtu vielu, kuru līdz tam varēja noslēpt, bet kur ir loģika tagad paziņot, ka pirms desmit vai cik tur gadiem kāds ir izvairījies no pārbaudes? Ja tā tiešām bija, tad kurš visu šo pasākumu piesedza? Taču ne jau sportists paziņoja- es tagad uz kontroli nenākšu, tikai jūs nevienam nesakiet...

     [+] [-]

, 2015-12-03 15:07, pirms 8 gadiem
neattiecas uz Itāliju, bet Radevičai atliek vien gaidīt. varbūt iegūs OS medāl
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-12-04 14:39, pirms 8 gadiem
Būs žēl ja Meuci diskvalificēs.